Coronapas-appen er lige på trapperne

Meldingen har tidligere været, at coronapas-appen ville være klar i slutningen af maj. Dette ved vi om den nye app.

Digitaliseringsstyrelsen er klar med et smugkig på, hvordan den kommende coronapas-app vil se ud (Foto: Digitaliseringsstyrelsen)
Digitaliseringsstyrelsen er klar med et smugkig på, hvordan den kommende coronapas-app vil se ud (Foto: Digitaliseringsstyrelsen)

Netcompany og Triforks står bag coronapas-appen, som måske lanceres indenfor få dage. Meldingen har i hvert fald tidligere været, at Coronapas-appen ville være klar i slutningen af maj. Det har Finansministeriet bekræftet overfor Ekstra Bladet fortsat er planen.

Coronapas-appen på vej – få et smugkig

Finansministeriet oplyser også til Ekstra Bladet, at der i nærmeste fremtid vil komme flere oplysninger.

I dag fungerer coronapasset ved at være et ”digitalt dokument” i MinSundhed-appen. Den nye og selvstændige coronapas-app indeholder en QR-kode, som kan scannes ved indgangen til en restaurant, koncert, grænseovergange og andet. Dermed kan kontrollanten hurtigt se om det er et gyldigt coronapas eller ej – uden at skulle nærstudere det.

Midlertidigt coronapas klar i min MinSundhed-appen

Den selvstændige coronapas-app vil vise en ”forside” med QR-koden, samt et synligt grønt banner med vaccine- og teststatus. Her kan det så ses om indehaveren lever op til adgangsgivne krav. Den anden del af coronapasset består af en side, hvor der er mere detaljeret information omkring vaccine og test. Dette vil angiveligt være om, hvor og af hvem test/vaccination er udført og formentlig hvilken type vaccine, som er givet. 

Appen indeholder desuden et digitalt vandmærke, der skal forsøge at sikre nogle ikke viser et screenshot af et ældre coronapas.

Coronapas-appen skal kunne tale sammen med coronapas-apps fra andre EU-lande. 

Coronapas på mobilen til hele EU

Da Smittestop-appen kom, var den pludselig klar. Det samme kan være tilfældet med coronapas-appen. Det er også Netcompany, der står bag Smittestop-appen.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

Ifølge dokumenter, som Computerworld.dk har fået aktindsigt i, så tyder det på, at prisen for udviklingen af coronapas-appen frem til udgangen af maj måned lyder på 17,3 millioner kroner. Det ventes så, at appen skal videreudvikles og vedligeholdes frem til 2022, samt sørge for den virker indenfor EU. Derfor ventes det, at den samlede pris vil ende på 46,9 millioner kroner.

Apple klar med egen sportsapp

Apple har lanceret deres egen sportsapp, som f.eks. leverer resultater og statistik i realtid.

(mere…)
Skatteapp er klar – får du et skattesmæk?

Nu kan kan du få et pålideligt estimat på, hvad der i vente, når der gives adgang til årsopgørelsen.

(mere…)
DR opdeler Ramasjang i 3 selvstændige apps

Den populære Ramasjang-app fra DR deles nu op i tre selvstændige apps.

(mere…)
Igen relevant: Tjek el-priserne på telefonen

TIP: Se dagspriserne på el. Der er penge at spare, hvis du kan planlægge dit brug af strøm.

(mere…)
Fortnite kommer tilbage på iPhone – men det bliver dyrt

Sideloading af apps på iPhone og iPad bliver dyrt – en millionomkostning for udgiverne.

(mere…)
Styrelse gentager fadæse med den digitale version af Sundhedskortet

Trods forbud fra Datatilsynet har Digitaliseringsstyrelsen indsamlet personoplysninger, som ikke måtte hentes.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram