Coronapas-appen på vej – få et smugkig

Der arbejdes netop nu på højtryk med at få den danske coronapas-app færdig. Digitaliseringsstyrelsen er klar med et lille smugkig på den kommende app.

Digitaliseringsstyrelsen er klar med et smugkig på, hvordan den kommende coronapas-app vil se ud (Foto: Digitaliseringsstyrelsen)
Digitaliseringsstyrelsen er klar med et smugkig på, hvordan den kommende coronapas-app vil se ud (Foto: Digitaliseringsstyrelsen)

Næste måned forventes det, at den ”rigtige” coronapas-app er klar til lancering. Derfor er Digitaliseringsstyrelsen nu klar med et lille smugkig på appen. Det er i øvrigt Netcompany, som også står bag den danske Smittestop-app, der udvikler coronapas-appen.

Dansk coronapas skal udvikles af Netcompany

Indtil appen er klar, kan man, som vi tidligere har skrevet, hente sit coronapas på sundhed.dk eller via appen MinSundhed.

Midlertidigt coronapas klar i MinSundhed-app

Men den endelige app skulle altså se dagens lys i næste måned.

Coronapas-appen indeholder kort og godt oplysninger om vaccinationsstatus, testsvar eller tidligere smitte med covid-19. Oplysningerne vil kun være tilgængelige for brugerne selv, mens de man skal vise coronapas til, kun ser om det er gyldigt eller ej – og altså ikke hvorfor.

Appen vil desuden virke både i Danmark og i alle EU-landene.

Appen skal derfor også gøre det lettere for danskere at rejse mere frit på tværs af landegrænserne i EU.

Coronapas på mobilen til hele EU

Planen er, at appen skal være klar til download i slutningen af maj. Digitaliseringsstyrelsen oplyser, at appen nu er 80 procent færdig.

Mere til historien

Foruden Digitaliseringsstyrelsen er der også et advisery board, der rådgiver om brugervenligheden, håndtering af data og sikkerhed, bag appen. I dette advisery board er repræsentanter for Dataetisk Råd, Cybersikkerhedsrådet samt Københavns Lufthavne, Tivoli og Divisionsforeningen.

Læs også:
Corona har ændret danskernes mobilvaner

Kørekort-app har rundet 2 millioner downloads

Det er endnu ikke to år siden, at kørekort-appen blev lanceret. Allerede nu har den rundet 2 millioner downloads, selvom det ikke er alle, der kan hente appen.

(mere…)
Sundhedskort-appen har mere end 2,1 millioner downloads

Det er nu ét år siden, at Sundhedskort-appen blev frigivet. Mere end 2 millioner gange er appen hentet og anvendes mere end 40.000 gange dagligt.

(mere…)
Google sletter næsten 900.000 forsømte apps

Der er gang i "forårsrengøringen" hos både Google og Apple. Nu er Google i gang med en oprydning af forsømte apps - præcis som Apple.

(mere…)
Ny pant-app sløjfer den gamle ”papir-bon”

Dansk Retursystem er klar med en ny pant-app, som sørger for udbetaling af pant fra landets nye pantstationer.

(mere…)
Mobilvarsling-app lukkes heldigvis

Nu dropper de danske myndigheder ENDELIG deres app-varsling. Nyt Cell broadcast varslingssystem er klar i kulissen.

(mere…)
Grindr har solgt lokationsdata til kommercielt brug

En gammel sag er dukket op til overfladen og afslører, at Grindr-appen har solgt lokationsdata til kommercielt brug.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram