Coronapas-appen på vej – få et smugkig

0

Der arbejdes netop nu på højtryk med at få den danske coronapas-app færdig. Digitaliseringsstyrelsen er klar med et lille smugkig på den kommende app.

Digitaliseringsstyrelsen er klar med et smugkig på, hvordan den kommende coronapas-app vil se ud (Foto: Digitaliseringsstyrelsen)
Digitaliseringsstyrelsen er klar med et smugkig på, hvordan den kommende coronapas-app vil se ud (Foto: Digitaliseringsstyrelsen)

Næste måned forventes det, at den ”rigtige” coronapas-app er klar til lancering. Derfor er Digitaliseringsstyrelsen nu klar med et lille smugkig på appen. Det er i øvrigt Netcompany, som også står bag den danske Smittestop-app, der udvikler coronapas-appen.

Dansk coronapas skal udvikles af Netcompany

Indtil appen er klar, kan man, som vi tidligere har skrevet, hente sit coronapas på sundhed.dk eller via appen MinSundhed.

Midlertidigt coronapas klar i MinSundhed-app

Men den endelige app skulle altså se dagens lys i næste måned.

Coronapas-appen indeholder kort og godt oplysninger om vaccinationsstatus, testsvar eller tidligere smitte med covid-19. Oplysningerne vil kun være tilgængelige for brugerne selv, mens de man skal vise coronapas til, kun ser om det er gyldigt eller ej – og altså ikke hvorfor.

Appen vil desuden virke både i Danmark og i alle EU-landene.

Appen skal derfor også gøre det lettere for danskere at rejse mere frit på tværs af landegrænserne i EU.

Coronapas på mobilen til hele EU

Planen er, at appen skal være klar til download i slutningen af maj. Digitaliseringsstyrelsen oplyser, at appen nu er 80 procent færdig.

Mere til historien

Foruden Digitaliseringsstyrelsen er der også et advisery board, der rådgiver om brugervenligheden, håndtering af data og sikkerhed, bag appen. I dette advisery board er repræsentanter for Dataetisk Råd, Cybersikkerhedsrådet samt Københavns Lufthavne, Tivoli og Divisionsforeningen.

Læs også:
Corona har ændret danskernes mobilvaner

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer