Dansk coronapas skal udvikles af Netcompany

16

Kampen om hvem der skal udvikle det danske coronapas er fundet. Vinderen er Netcompany og Trifork. Netcompany står også bag den udskældte Smittestop app.

Corona virus (Foto: Pixabay)
Corona virus (Foto: Pixabay)

Netcompany har sikret sig endnu en stor kontrakt, da de nu skal stå for udviklingen af det danske coronapas sammen med Trifork. Det har Finansministeriet bekræftet.

Digitalt coronapas på vej inden sommer

Det er ikke ukendt for Netcompany, at udvikle større apps, da de også står for den danske Smittestop app. En app de har fået en del kritik for.

Nej nu igen – endnu en fejl i Smittestop app

Meningen er det digitale coronapas skal være klar i maj måned. Det skal kunne give borgerne muligheden for at dokumentere, at de er vaccinerede eller testet negativ for nylig.

Netcompany har udviklet et bud på den kommende coronapas-app, der hedder StaySafe. Dog skal der udvikles en ny app, som kan leve op til en række krav fra myndighederne.

Coronapasset ventes at kunne få en afgørende rolle i forhold til genåbningen af det danske samfund. I udlandet ses det, at et coronapas kan give adgang til en række rejser i udlandet, sportskampe, kulturelle arrangementer og restauranter.

Coronapas på mobilen til hele EU

Netcompany udvikler i samarbejde med Trifork, som skal stå for udviklingen af den bagvedliggende sundhedsinfrastruktur. Det oplyser Sundhedsdatastyrelsen i en pressemeddelelse.

Mere til historien

Netcompany står også bag skoleplatformen Aula.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
16 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer