Dansk coronapas skal udvikles af Netcompany

Kampen om hvem der skal udvikle det danske coronapas er fundet. Vinderen er Netcompany og Trifork. Netcompany står også bag den udskældte Smittestop app.

Corona virus (Foto: Pixabay)
Corona virus (Foto: Pixabay)

Netcompany har sikret sig endnu en stor kontrakt, da de nu skal stå for udviklingen af det danske coronapas sammen med Trifork. Det har Finansministeriet bekræftet.

Digitalt coronapas på vej inden sommer

Det er ikke ukendt for Netcompany, at udvikle større apps, da de også står for den danske Smittestop app. En app de har fået en del kritik for.

Nej nu igen - endnu en fejl i Smittestop app

Meningen er det digitale coronapas skal være klar i maj måned. Det skal kunne give borgerne muligheden for at dokumentere, at de er vaccinerede eller testet negativ for nylig.

Netcompany har udviklet et bud på den kommende coronapas-app, der hedder StaySafe. Dog skal der udvikles en ny app, som kan leve op til en række krav fra myndighederne.

Coronapasset ventes at kunne få en afgørende rolle i forhold til genåbningen af det danske samfund. I udlandet ses det, at et coronapas kan give adgang til en række rejser i udlandet, sportskampe, kulturelle arrangementer og restauranter.

Coronapas på mobilen til hele EU

Netcompany udvikler i samarbejde med Trifork, som skal stå for udviklingen af den bagvedliggende sundhedsinfrastruktur. Det oplyser Sundhedsdatastyrelsen i en pressemeddelelse.

Mere til historien

Netcompany står også bag skoleplatformen Aula.

Too Good To Go hitter i krisetiden

Stigende priser på alt fra energi, brændstof og madvarer har betydning for, at appen Too Good To Go er en af de mest downloadede i år.

(mere…)
Prisen på apps stiger i App Store

Apple sætter prisen op på apps i App Store. Prisstigningen sker pr. 5. oktober 2022 og gælder også in-app køb.

(mere…)
Send billeder og videoer til Frameo fotorammer

Fotorammen fra Frameo kan vise billeder, som bliver sendt til den fra telefonen, selvom mobilen er flere hundrede kilometer væk.

(mere…)
Cyklusapps giver private oplysninger videre

Mange kvinder gør brug af cyklusapps. Nye undersøgelser viser, at flere cyklusapps deler private oplysninger vidt og bredt.

(mere…)
Pas på disse apps i Google Play

Sikkerhedsfirmaet Bitdefender har fundet 35 apps i Google Play, som du ikke må downloade. Læs her og bliv klogere på hvad skade de kan gøre.

(mere…)
Hver femte bekæmper madspild via apps

Stigende priser er måske grunden til, at danskerne i stigende grad bruger madspilds-apps til sig. Nu er de unge kommet med på vognen.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
21 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram