Coronapas på mobilen til hele EU

Ved at fremvise et coronapas på mobilen skal personer, som er færdigvaccineret kunne rejse frit i alle EU-lande. Sådan lyder et forslag fra EU-kommissionen.

Corona virus (Foto: Pixabay)
Corona virus (Foto: Pixabay)

EU-kommissionen vil udvikle et digitalt coronapas, som skal gælde for alle indbyggere i EU’s 27 medlemslande. Det vil gøre det muligt for EU-landenes 450 millioner indbyggere at rejse frit indenfor EU’s grænser den kommende sommer, hvis personerne kan dokumentere, at de ikke udgør en corona-smittefare. Det skriver TV 2.dk.

-”Der bliver et certifikat til dem, der kan dokumentere, at de enten er vaccinerede, er testet negative for ganske nylig eller har været syge, så de har antistoffer i kroppen. Kan man dokumentere det, skal man kunne rejse frit indenfor EU’s rammer,” forklarer TV 2’s tidligere EU-korrespondent Olav Christensen.

Conapas – print coronapas i dag

Særligt landene i Sydeuropa er afhængige af turistindtægter og derfor meget ivrige for at få åbnet for, at turister fra andre EU-lande kan tilbringe sommerferien i sydens sol.

Blandt andet Frankring har dog følt, at det var for tidligt, da kun fem procent af EU’s befolkning er fuldt vaccineret.

-”Det er ikke en betingelse for at rejse, at man er vaccineret. Alle EU-borgere har en fundamental ret til at kunne rejse frit i hele EU, uanset om de er vaccinerede eller ej. Et digitalt certifikat vil gøre det lettere at benytte sig af denne ret, også ved at inkludere registrering af testning og af, at man er kommet sig efter sygdommen,” siger EU-kommissionen i en udtalelse.

Det gratis coronapas er et tilbud til alle EU-borgere. Mens også Island, Norge, Schweiz og Liechtenstein vil blive tilbudt at lade deres indbyggere være med.

De borgere som ikke har en smartphone kan også få coronapasset på papir.

Forslaget er endnu ikke vedtaget, men skal drøftes på et EU-topmøde i næste uge.

Netop nu er det danske coronapas på app i udbud og ventes, at være klar i en første version i starten af maj måned.

Digitalt coronapas på vej inden sommer

Mere til historien

EU har netop præsenteret idéen om coronapasset onsdag den 17. marts 2021 efter flere ugers diskussion mellem medlemslandene.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
28 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram