Coronapas – sådan printer du dit coronapas i dag

22

GUIDE: Sådan beviser du, at du ikke er smittet med COVID-19. Du kan allerede i dag printe et coronapas. Læs her hvordan du printer et coronapas.

Covid-19 coronapas
I maj 2021 kommer det digitale coronapas. Allerede i dag kan du printe et COVID-19 bevis fra Sundhed.dk. (Foto: MereMobil.dk)

Et digitalt coronapas i form af en app til smartphones, skal ligge klar i maj 2021. Det fremgår af et lynudbud fra Digitaliseringsstyrelsen, men allerede i dag kan du hente et coronapas, hvor dit seneste coronaprøve-svar omdannes til et udskriftsvenligt ”pas”.

I sagens natur er PDF-filen, med dit prøvesvar fra en coronatest, relativt let at forfalske. Derfor er en app nok en meget fornuftig løsning. Især når politikere, sundhedsmyndigheder og erhvervsliv vil gøre coronapasset til en del af genåbningsstrategien.

Du finder det manuelle coronapas via Sundhed.dk.

  1. Gå til Sundhed.dk
  2. Tryk på ”Information om corona”
  3. Vælg ’coronapas COVID-19 test”
  4. Tryk ”Udskriftsvenlig version (PDF)”

Fra Sundhed.dk printer du coronapasset inden du f.eks. skal i zoo eller andre steder, hvor en negativ coronatest er påkrævet.

Via Sundhed.dk kan du også hente et pas, der viser, om du er blevet vaccineret.

Hvem der skal udvikle et digitalt coronapas bliver fastslået, når Digitaliseringsstyrelsen udpeger vinderen. IBM og Netcompany ventes at være blandt byderne.

På nuværende tidspunkt vides det ikke, hvad en coronapas-app til iPhone og Android vil koste.

LÆS OGSÅ: App til Sygesikrings-kortet kommer i 2021

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Smittestop-appen er udviklet af Netcompany. Trods bunkevis af fejl i appen, der til tider slet kke har virket efter hensigten, har prisen forlængst rundet 35 millioner kroner.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
22 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer