Coronapas – sådan printer du dit coronapas i dag

GUIDE: Sådan beviser du, at du ikke er smittet med COVID-19. Du kan allerede i dag printe et coronapas. Læs her hvordan du printer et coronapas.

Covid-19 coronapas
I maj 2021 kommer det digitale coronapas. Allerede i dag kan du printe et COVID-19 bevis fra Sundhed.dk. (Foto: MereMobil.dk)

Et digitalt coronapas i form af en app til smartphones, skal ligge klar i maj 2021. Det fremgår af et lynudbud fra Digitaliseringsstyrelsen, men allerede i dag kan du hente et coronapas, hvor dit seneste coronaprøve-svar omdannes til et udskriftsvenligt ”pas”.

I sagens natur er PDF-filen, med dit prøvesvar fra en coronatest, relativt let at forfalske. Derfor er en app nok en meget fornuftig løsning. Især når politikere, sundhedsmyndigheder og erhvervsliv vil gøre coronapasset til en del af genåbningsstrategien.

Du finder det manuelle coronapas via Sundhed.dk.

  1. Gå til Sundhed.dk
  2. Tryk på ”Information om corona”
  3. Vælg ’coronapas COVID-19 test”
  4. Tryk ”Udskriftsvenlig version (PDF)”

Fra Sundhed.dk printer du coronapasset inden du f.eks. skal i zoo eller andre steder, hvor en negativ coronatest er påkrævet.

Via Sundhed.dk kan du også hente et pas, der viser, om du er blevet vaccineret.

Hvem der skal udvikle et digitalt coronapas bliver fastslået, når Digitaliseringsstyrelsen udpeger vinderen. IBM og Netcompany ventes at være blandt byderne.

På nuværende tidspunkt vides det ikke, hvad en coronapas-app til iPhone og Android vil koste.

LÆS OGSÅ: App til Sygesikrings-kortet kommer i 2021

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Smittestop-appen er udviklet af Netcompany. Trods bunkevis af fejl i appen, der til tider slet kke har virket efter hensigten, har prisen forlængst rundet 35 millioner kroner.

Skift selv batteri på AirTags | Guide

VIDEO: Batteriudskiftning på AirTags er let. AirTag bruger batteriet CR2032. Se her hvordan du skifter batteri på AirTag.

(mere…)
Sådan sletter du automatisk apps der ikke bruges på din iPhone

TIP: Der kan frigøres hukommelse på din iPhone eller iPad ved automatisk at slette ubrugte apps. Se her hvordan du gør.

(mere…)
Black Friday 2022: Sådan besejrer du tilbudsdagen

GUIDE: Svindel og dårlige tilbud præger prisfesten Black Friday. Her er vores guide til, hvordan du navigerer uden om fælderne.

(mere…)
Datatilsyn advarer mod officielle VM-apps

ADVARSEL: Flere europæiske datatilsyn er klar i ”mählet”. De advarer mod, at man downloader Qatars officielle VM-apps. De udgør privatlivsrisici.

(mere…)
SwiftKey er atter tilgængeligt til iPhone

Microsoft valgte at droppe SwiftKey-tastaturet til iOS i starten af oktober og fjernede det fra App Store. Nu er SwiftKey tilbage.

(mere…)
Google dropper gamle apps på Pixel 7 og Pixel 7 Pro

Pixel 7 og Pixel 7 Pro understøtter apps, der er baseret på gammel teknologi. Gevinsten er bedre sikkerhed og højere ydelse.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
29 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram