Coronapas – sådan printer du dit coronapas i dag

GUIDE: Sådan beviser du, at du ikke er smittet med COVID-19. Du kan allerede i dag printe et coronapas. Læs her hvordan du printer et coronapas.

Covid-19 coronapas
I maj 2021 kommer det digitale coronapas. Allerede i dag kan du printe et COVID-19 bevis fra Sundhed.dk. (Foto: MereMobil.dk)

Et digitalt coronapas i form af en app til smartphones, skal ligge klar i maj 2021. Det fremgår af et lynudbud fra Digitaliseringsstyrelsen, men allerede i dag kan du hente et coronapas, hvor dit seneste coronaprøve-svar omdannes til et udskriftsvenligt ”pas”.

I sagens natur er PDF-filen, med dit prøvesvar fra en coronatest, relativt let at forfalske. Derfor er en app nok en meget fornuftig løsning. Især når politikere, sundhedsmyndigheder og erhvervsliv vil gøre coronapasset til en del af genåbningsstrategien.

Du finder det manuelle coronapas via Sundhed.dk.

  1. Gå til Sundhed.dk
  2. Tryk på ”Information om corona”
  3. Vælg ’coronapas COVID-19 test”
  4. Tryk ”Udskriftsvenlig version (PDF)”

Fra Sundhed.dk printer du coronapasset inden du f.eks. skal i zoo eller andre steder, hvor en negativ coronatest er påkrævet.

Via Sundhed.dk kan du også hente et pas, der viser, om du er blevet vaccineret.

Hvem der skal udvikle et digitalt coronapas bliver fastslået, når Digitaliseringsstyrelsen udpeger vinderen. IBM og Netcompany ventes at være blandt byderne.

På nuværende tidspunkt vides det ikke, hvad en coronapas-app til iPhone og Android vil koste.

LÆS OGSÅ: App til Sygesikrings-kortet kommer i 2021

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

Smittestop-appen er udviklet af Netcompany. Trods bunkevis af fejl i appen, der til tider slet kke har virket efter hensigten, har prisen forlængst rundet 35 millioner kroner.

Sådan gør du iPhone super-brugervenlig for ældre

TIP: Apples nye brugerflade kan vinde indpas hos ældre eller brugere med funktionsnedsættelser. Læs hvordan du aktiverer den simple brugerflade.

(mere…)
Sådan downloader du kort i Apple Maps til offline-brug

TIP: Det er nu muligt at downloade kort i Apple Maps til brug offline. Se her hvordan du gør.

(mere…)
Tjek el-priserne på smartphonen

Du kan holde styr på el-priserne direkte på din smartphone og der er penge at spare, hvis du kan "planlægge" dit brug af strøm.

(mere…)
iPhone-folket er væsentlig mere værd end Android-brugere

Nye tal kasserer tommelfingerregel som værende tæt på et regulært fejlskud.

(mere…)
Sådan aktiverer du støjreduktion på din iPhone

TIP: Denne fantastiske effektive funktion i din iPhone får støjen til at forsvinde, når du taler i telefon.

(mere…)
RejseBillet-app klar til danskerne

Den nye app RejseBillet kan i nogen grad være et digitalt rejsekort. Appen virker i hele Danmark.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
29 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram