Coronapas – sådan printer du dit coronapas i dag

GUIDE: Sådan beviser du, at du ikke er smittet med COVID-19. Du kan allerede i dag printe et coronapas. Læs her hvordan du printer et coronapas.

Covid-19 coronapas
I maj 2021 kommer det digitale coronapas. Allerede i dag kan du printe et COVID-19 bevis fra Sundhed.dk. (Foto: MereMobil.dk)

Et digitalt coronapas i form af en app til smartphones, skal ligge klar i maj 2021. Det fremgår af et lynudbud fra Digitaliseringsstyrelsen, men allerede i dag kan du hente et coronapas, hvor dit seneste coronaprøve-svar omdannes til et udskriftsvenligt ”pas”.

I sagens natur er PDF-filen, med dit prøvesvar fra en coronatest, relativt let at forfalske. Derfor er en app nok en meget fornuftig løsning. Især når politikere, sundhedsmyndigheder og erhvervsliv vil gøre coronapasset til en del af genåbningsstrategien.

Du finder det manuelle coronapas via Sundhed.dk.

  1. Gå til Sundhed.dk
  2. Tryk på ”Information om corona”
  3. Vælg ’coronapas COVID-19 test”
  4. Tryk ”Udskriftsvenlig version (PDF)”

Fra Sundhed.dk printer du coronapasset inden du f.eks. skal i zoo eller andre steder, hvor en negativ coronatest er påkrævet.

Via Sundhed.dk kan du også hente et pas, der viser, om du er blevet vaccineret.

Hvem der skal udvikle et digitalt coronapas bliver fastslået, når Digitaliseringsstyrelsen udpeger vinderen. IBM og Netcompany ventes at være blandt byderne.

På nuværende tidspunkt vides det ikke, hvad en coronapas-app til iPhone og Android vil koste.

LÆS OGSÅ: App til Sygesikrings-kortet kommer i 2021

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Smittestop-appen er udviklet af Netcompany. Trods bunkevis af fejl i appen, der til tider slet kke har virket efter hensigten, har prisen forlængst rundet 35 millioner kroner.

Sådan udvider du lagringspladsen på din PlayStation 5

GUIDE: PlayStation 5 kommer med 825 GB lagerplads, der hurtigt bliver fyldt. I denne guide viser vi, hvordan du kan udvide lagerpladsen på PS5.

(mere…)
Kørekort-app har rundet 2 millioner downloads

Det er endnu ikke to år siden, at kørekort-appen blev lanceret. Allerede nu har den rundet 2 millioner downloads, selvom det ikke er alle, der kan hente appen.

(mere…)
Sundhedskort-appen har mere end 2,1 millioner downloads

Det er nu ét år siden, at Sundhedskort-appen blev frigivet. Mere end 2 millioner gange er appen hentet og anvendes mere end 40.000 gange dagligt.

(mere…)
Google sletter næsten 900.000 forsømte apps

Der er gang i "forårsrengøringen" hos både Google og Apple. Nu er Google i gang med en oprydning af forsømte apps - præcis som Apple.

(mere…)
Ny pant-app sløjfer den gamle ”papir-bon”

Dansk Retursystem er klar med en ny pant-app, som sørger for udbetaling af pant fra landets nye pantstationer.

(mere…)
De bedste ”tech-gaver” til konfirmanden 2022

KØBSGUIDE: Skal konfirmanden have en smartphone i gave eller købe mobil for nogle pengegaverne? Vi kommer med tips til tech-gaven.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
29 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram