Digitalt coronapas på vej inden sommer

2

Det danske coronapas bliver lanceret inden sommerferien som en appløsning. Det oplyser Finansminister Nicolai Wammen.

Udbruddet af coronavirus har betydet, at mange lande udsender egne coronaapps. Danmark er ingen undtagelse. Appen ventes nu at blive lanceret midt i juni (Foto: Piro4D / Pixabay.com)
Der findes smittestop apps, som skal advare mod coronasmitte. Snart er nye “corona-apps” på vej – nemlig coronapas.

Finansministeren, Nicolai Wammen (S), oplyser, at der inden sommer er et digitalt coronapas klar til danskerne. Med et coronapas kan man dokumentere, at man enten er vaccineret eller fornylig har fået en negativ test.

Nicolai Wammen fortæller til TV 2 News, at det digitale coronapas er klar til maj 2021.

Passet udviklet i samarbejde mellem Dansk Industri, Dansk Erhverv og Regeringen.

Og det er altså meningen, at man kan bruge det digitale coronapas i forbindelse med genåbningen af kulturlivet, restaurationsbranchen og rejser. Mange festivaller venter også på coronapasset, da dette måske kan være deres chance for, at få afholdt festival i 2021.

Nu skal sundhedskortet ind på mobilen

Du kan allerede nu få et “coronapas” i en simpelversion. Det finder du på Sundhed.dk eller i MinSundhed-appen. Her kan du altså hurtigt og nemt få adgang til dette.

Det digitale coronapas udvikles som en app til smartphonen og det viser vaccinations- eller teststatus via en QR-kode, der så kan scannes steder, hvor der skal vises billetter. Det er uvist om de, der ikke har en smartphone skal benytte den simple løsning efterfølgende eller der på sundhed.dk bliver en anden løsning.

Israel har taget et coronapas i brug, der kan give borgerne adgang til f.eks. hoteller og koncerter. Vaccinerede borgere downloader en app med et grønt pas, som kan vises, hvis de bliver bedt om dette.

Angela Merkel, den tyske kansler, har udtalt at et vaccinationspas i EU skulle være klar i løbet af tre måneder. Det skriver TV2.

Video fra Netcompany om Coronapas

Netcompany er en af mange udviklere, som har udviklet et coronapas. Du kan se i ovenstående video nogle eksempler på, hvordan coronapasset kan blive brugt i hverdagen.

DR har tidligere skrevet lidt om de forskellige udbydere, hvilket du kan læse mere om her.

Smittestop-appen er udviklet af Netcompany, men der er altså flere udbydere i spil til det digitale coronapas.

Så meget koster det digitale sundhedskort

Mere til historien

Det blev offentliggjort i en pressemeddelelse den 3. februar, at Dansk Erhverv, Dansk Industri og Regeringen var i gang med udviklingen af et coronapas.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer