Nu skal sundhedskortet ind på mobilen

0

NemID er på mobilen, kørekortet på vej og nu skal sundhedskortet også ind i smartphonen. Sundhedsministeren vil gøre sundhedskortet digitalt.

Det gule sundhedskort, “vi ældre” husker som Sygesikringskortet, skal gøres digitalt og være tilgængeligt på mobilen. Præcis som det eksempelvis blev gjort med NemID.

HENT APPEN NU: Det gule Sundhedskort kan hentes nu

Det vil være helt naturligt at få sundhedskortet ind på mobilen. Ligesom også NemID nu findes som en app, samt at du i ”Min Læge”-appen kan finde vaccinationskortet. Og NemID-appen har virkelig været populær hos danskerne.

LÆS OGSÅ: Sygesikringskortet kommer som app i 2021 til iPhone og Android

Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) mener, at det er alt for usikkert i den form det har nu. Det er nemlig for nemt at misbruge det fysiske kort og mistes det indeholder det meget følsomme oplysninger.

-”Det ligger i kortene, at det gule sundhedskort skal være digitalt. Det er en helt naturlig udvikling – også set i lyset af den øvrige digitalisering af vores samfund, og det undrer mig nærmest, at det ikke allerede er sket for længst,” siger sundhedsminister Ellen Trane Nørby i en pressemeddelelse.

Ellen Trane Nørby bakkes også op af en analyse, som er bestilt hos virksomheden Lakeside, af sundhedsministeriet. Digitaliseringen af sundhedskortet kan også være første skridt mod et nationalt digitalt ID-kort.

–”Det handler jo i bund og grund om at levere en offentlig service i et format, som passer ind i den hverdag, danskerne har. Og hvem har ikke prøvet at glemme kortet, når man skal til lægen? Telefonen derimod har mange efterhånden altid med sig,” siger Ellen Trane Nørby.

I starten er det meningen, at sundhedskortet skal fungere både på mobilen og i fysisk form. Det betyder, at de borgere, som er mest trygge ved at have et fysisk kort i hånden, fortsat kan have dette.

Det er også meningen, at der inden udgangen af 2020 vil være en digital version af kørekortet.

Digitalt kørekort på vej til danskerne

Mere til historien

Det oplyses også i pressemeddelelse, at der udstedes omkring 1,7 millioner kort om året, hvilket selvfølgelig langt fra er gratis. Derfor kan der også spares ressourcer ved, at de der ønsker det kan fravælge det fysiske kort og altså ”nøjes” med et digitalt kort.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer