Digitalt kørekort på vej til danskerne

En digital version af kørekortet er på vej. Regeringen vil inden 2020 lægge kørekortet inde i en app.

Kørekortet på vej på smartphonen via applikation (Foto: MereMobil.dk)

Kørekortet på vej på smartphonen via applikation (Foto: MereMobil.dk)

Der var engang, sådan starter de fleste eventyr. Men det gør mange ting i virkeligheden også. Og der var faktisk engang, hvor folk gik rundt med en stor tegnebog, hvor der skulle være plads til en masse ting lige fra checks til kontanter og kørekort.

Siden blev tingene gjort mindre og kontanterne fyldte mindre, da man havde betalingskortet i pungen også.

 – Dankort på mobilen – sådan fungerer det

Nu fylder alle de ting efterhånden ikke længere, da mange af dem er digitaliseret og ”fylder” i vores smartphone i stedet. Én af de ting, som ikke går at digitalisere på egen hånd er ens kørekort. Så det hjælper ikke, at scanne det ind og have det med som et billede i telefonen.

Første skridt er taget, men vejen er lang…

Regeringen er nu i gang med planer om at gøre kørekortet digitalt. Det første skridt på vejen er taget. Det oplyser Finansministeriet i en pressemeddelelse.

Det skal være muligt, at have kørekortet med sig digitalt via en applikation på telefonen. Derfor vil regeringen gøre relevante ID-beviser digitale – og først i rækken er kørekortet. Senere ventes det, at blandt andet sundhedskortet vil følge efter.

– ”I dag har de fleste en smartphone, og den er blevet en fast del af mange danskeres hverdag. Mange bruger mobilen til for eksempel at betale regninger i netbanken, se deres lønseddel i eBoks eller overføre penge med MobilePay. Mobilen har nærmest erstattet pungen, og derfor giver det god mening at få kørekortet på mobilen, så det altid er lige ved hånden,” siger innovationsminister Sophie Løhde.

Kørekortet vil blive digitaliseret i en applikation, så man nemt kan logge ind blot ved at taste en personlig kode eller benytte fingeraftrykslæser eller lignende på ens smartphone.

Det almindelige kørekort (fysiske kørekort) vil stadigvæk kunne benyttes fuldstændig som hidtil.

Foruden at selve kørekortet vil blive digitaliseret, så vil regeringen også forenkle og digitalisere ansøgnings- og sagsbehandlingsprocessen på kørekortområdet.

 – Så er NemID-applikationen endelig landet

– ”Mange oplever, at der er meget lang ventetid på at få behandlet deres ansøgning om kørekort, fordi det foregår manuelt og papirtungt. Derfor vil regeringen, ud over at gøre selve kørekortet digitalt, også se på mulighederne for at digitalisere ansøgningsprocessen, så det sparer tid hos både ansøgerne og sagsbehandlerne,” forklarer transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen.

Kørekorts-applikationen forventes klar inden udgangen af 2020.

Da NemID-kortet blev digitaliseret, blev det downloaded af omkring 200.000 danskere det første døgn.

Mere til historien

MereMobil.dk har tidligere undersøgt om det var lovligt, at scanne kørekortet ind i en af de mange “wallet”-applikationer. Men det er det ikke. På nuværende tidspunkt skal kørekortet medbringes i original form.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram