Så meget koster det digitale sundhedskort

16

Kørekortet er nu digitalt. I 2021 kommer også sundhedskortet ind i smartphonen. Det er billigere at udvikle det digitale sygesikringsbevis end kørekortet.

Sygesikringsbevis sundhedskort
Sundhedskort (Foto: MereMobil.dk)

Det digitale kørekort blev lanceret i slutningen af november, men var en dyr affære. Det kostede 45 millioner kroner at udvikle.

Kørekort på mobilen – sådan gør du

Heldigvis har knapt en million danskere downloadet det digitale kørekort på nuværende tidspunkt, selvom det kræver et gyldigt dansk pas, samt der er nogle krav til telefonerne, som ikke alle smartphones kan opfylde.

Disse kan IKKE få Kørekort appen

Det gule sundhedskort bliver ikke lige så dyrt at udvikle. Dette vil nok glæde mange skatteborgere. Digitaliseringsstyrelsen har i hvert fald fået kritik over det svimlende beløb, at kørekort-appen kostede. En kritik de dog har afvist med en begrundelse af, at der er meget arbejde bagved, selvom appen ser meget simpel ud.

HENT APPEN NU: Det gule Sundhedskort kan hentes nu

14 millioner for det app-baserede sundhedskort

Bag både kørekort-appen og den kommende app med sundhedskortet er firmaet Visma. Og det forlyder, at det formentlig løber op i 14 millioner kroner for denne.

-“Projektomkostningerne udgør 10 millioner kroner herunder cirka seks millioner kroner til udvikling af løsningen, cirka 2,7 millioner kroner til personaleudgifter i Digitaliseringsstyrelsen og cirka 1,3 millioner kroner til øvrige udgifter (herunder midler til sikkerhedsværktøjer og risikopulje),” lyder det fra Digitaliseringsstyrelsen i et skriftligt svar til Version2.

Nu skal sundhedskortet ind på mobilen

Prisen på det gule sundhedskort kan holdes nede, da der bygges på samme platform.

-“Vi har med det digitale kørekort bygget en platform til flere kort, og det betyder, at vi kan sænke omkostningerne markant, når vi skal bygge fremtidige kort, fordi vi kan genbruge en stor del af arkitekturen. Helt konkret kan vi bygge det digitale sundhedskort til en fjerdedel af prisen på kørekortet,” har Adam Lebech, vicedirektør i Digitaliseringsstyrelsen, fortalt til Computerworld.

Det er uvist om danskerne kan forvente flere digitale kort i fremtiden. Adam Lebech fortæller, at de indtil videre kun har en aftale om udviklingen af det digitale sundhedskort.

Er der andre ting, som du tænker du ønsker digitalt? Skriv gerne i kommentarfeltet herunder.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

NemID-appen var den første af de fysiske kort, som blev gjort digitalt. Den blev frigivet i foråret 2018.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
16 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer