Disse kan IKKE få Kørekort appen

80

Digitaliseringsstyrelsen har efter flere års arbejde endelig lanceret den danske Kørekort-app, men der er mange danskere, som ikke kan få et digitalt kørekort.

Kørekortet på vej på smartphonen via applikation (Foto: MereMobil.dk)
Du kan nu via en app få kørekortet ind på din smartphone (Foto: MereMobil.dk)

Det digitale kørekort har været undervejs i to år og har kostet knap 45 millioner kroner at udvikle. Det skriver DR.dk.

Kørekort-appen kan downloades nu – dit kørekort bliver digitalt

Siden Digitaliseringsstyrelsen sent mandag den 23. november 2020 frigav Kørekort appen har mange danskere downloadet den, men mange har også kritiseret appen. Først lød kritikken på, at det var svært at blive registreret, da for mange brugere gjorde det samtidig.

Dernæst har mange brugere udtrykt, at der er for mange kriterier som skal opfyldes i forhold til at installere appen. Man skal have et dansk pas, hvilket i første omgang sorterer mange fra. Enten fordi de ikke er danske statsborgere, og dermed ikke kan få dansk pas, eller simpelthen bare fordi de ikke har et pas.

Derefter kan man heller ikke bare hente appen på alle telefoner, der er nemlig nogle systemkrav, som skal overholdes.

Dette kræves af din smartphone

For at installere Kørekort appen skal du have en Android-telefon med NFC-chip samt have Android 8.0 Oreo eller nyere installeret. iPhone brugere skal have en iPhone 7 eller nyere, samt iOS 13.2 installeret. Har du en rooted eller jailbreaket telefon, kan appen ikke afvikles på enheden.

Men… Selvom du så har en Android-telefon med Android 8.0 eller nyere, så er det heller ikke nok. Den skal nemlig også have NFC.

Kort sagt skal du have:

  • Et gyldigt dansk kørekort
  • Et gyldigt dansk pas
  • Et NemID
  • En telefon, der er udstyret med NFC
  • Android 8.0 Oreo eller nyere. iPhone 7 eller nyere med minimum iOS 13.2 installeret

De seneste tal fra Apple om iOS-versionernes udbredelse er i skrivende stund helt tilbage fra i juni. Dette har selvfølgelig ændret sig, da iOS 14 er frigivet siden da. Derudover er tallene på verdensplan og ikke kun for det danske marked.

GUIDE: Kørekort på mobilen – sådan gør du

iOS 13 var i juni måned installeret på 92 procent af alle enheder, der er lanceret indenfor de sidste fire år. 81 procent af alle enheder generelt er opdateret til iOS 13.

Hvis tallene forholder sig sådan i Danmark, kan det dermed betyde, at mindst 10-20 procent af alle iPhone-brugere heller ikke kan få kørekort-appen. Hvor mange Android-brugere, der har en telefon som ikke er understøttet er uvist.

Har du oplevet problemer med at installerer appen på din smartphone? Skriv gerne i kommentarfeltet herunder.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Det er planen, at sygesikringskortet bliver digitaliseret til næste år. Det er uvist, hvornår Digitaliseringsstyrelsen er klar med en digital version af sygesikringsbeviset. Indtil videre lyder meddelelsen at den er klar i 2021.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
80 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer