Kørekort-appen kan downloades nu – dit kørekort bliver digitalt

BEKRÆFTET: Lad bare kørekortet blive hjemme. Kørekort-appen til smartphonen er nu endelig en realitet. Læs om kørekort-appen her.

Kørekort-app
I den nye kørekort-app kan du lovligt lagre dit kørekort digitalt. I 2021 bliver også sygesikringsbeviset digitaliseret (Foto: MereMobil.dk)

Det fysiske lyserøde førerbevis i pap eller plastik må gerne blive hjemme, når du fra tirsdag den 24. november 2020 sætter dig bag rattet i bilen. Du skal blot lige huske at medbringe den digitale udgave af kørekortet, der befinder sig i en ny kørekort-app.

Efter adskillige rygter over de seneste uger har Digitaliseringsstyrelsen, der står bag kørekort-appen bekræftet, at det digitale førerbevis er klar til download via en kørekort-app.

Kørekort-appen indføres ikke som tvang overfor bilisterne, der fortsat roligt kan have det fysiske kørekort med sig, hvis ikke de kan eller vil bruge smartphone-appen Kørekort. Desuden gælder det digitale kørekort ikke i udlandet, så her skal du fortsat have den gammeldags udgave med dig.

Download appen Kørekort her:

LÆS OGSÅ: Disse kan IKKE få Kørekort appen

– “Det er ikke sådan, at vi tvinger folk til at have et digitalt kørekort. Det er et tilbud. Men et tilbud, der nok vil gøre det lidt lettere både for borgerne, men også politiet, når man skal kontrollere kørekortet”, udtaler transporminister Benny Engelbrecht (S) i forbindelse med lanceringen.

Appen med kørekortet er udviklet således, at den også fungerer selvom mobilen ikke har dataforbindelse, men det kræver dog, at der er strøm på smartphonen, før det kan betragtes som gyldigt. Ellers vanker der en bøde.

Appen hedder “Kørekort”. Du kommer i gang ved at logge ind med NemID.

VIDEO: Første kig på app-bibliotek i iOS 14 på iPhone

Data fra kørekortet gemmes i kørekort-appen som krypterede data på ens egen enhed og lagres ikke i skyen eller på centrale servere. Skifter du telefon skal du derfor på ny lægge kørekortet ind i telefonen.

Du kan her se en udmærket video som Ekstra Bladet har lavet, der viser, hvordan du kommer i gang med et digitalt kørekort.

GUIDE: Sådan opretter du dit kørekort digtalt

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

I 2021 forventer Digitaliseringsstyrelsen at være klar med en digital version af det gule sundhedskort – kendt som sygesikringsbevis.

Denne app giver et estimat på om du får penge tilbage i skat

Nu kan kan du få et pålideligt estimat på, hvad der i vente, når der gives adgang til årsopgørelsen.

(mere…)
Apple klar med egen sportsapp

Apple har lanceret deres egen sportsapp, som f.eks. leverer resultater og statistik i realtid.

(mere…)
DR opdeler Ramasjang i 3 selvstændige apps

Den populære Ramasjang-app fra DR deles nu op i tre selvstændige apps.

(mere…)
Igen relevant: Tjek el-priserne på telefonen

TIP: Se dagspriserne på el. Der er penge at spare, hvis du kan planlægge dit brug af strøm.

(mere…)
Fortnite kommer tilbage på iPhone – men det bliver dyrt

Sideloading af apps på iPhone og iPad bliver dyrt – en millionomkostning for udgiverne.

(mere…)
Styrelse gentager fadæse med den digitale version af Sundhedskortet

Trods forbud fra Datatilsynet har Digitaliseringsstyrelsen indsamlet personoplysninger, som ikke måtte hentes.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
33 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram