Kørekort på mobilen – sådan gør du

GUIDE: Med Kørekort-appen til iPhone og Android kan du lægge dit kørekort ind på mobilen. Læs her hvordan du får dit digitale kørekort.

Kørekort på mobilen
Når dit fysiske kørekort er lagt ind i mobilen, skal huske at have strøm på telefonen. Det koster 1.000 kroner, hvis du ikke kan vise gyldigt kørekort til politiet (Foto: MereMobil.dk)

Appen Kørekort kan downloades til Android-smartphones og iPhone. Med appen kan du lægge dit kørekort ind på mobilen, så du ikke behøver have det fysiske kørekort med, når du kører inden for landets grænser.

Kørekort på mobilen er kun gyldigt i Danmark. Kører du over grænsen, skal du stadig medbringe kørekortet i fysisk form.

Læs herunder, hvordan du lægger dit kørekort digitalt ind på telefonen.

Dette skal du bruge:

  • Din smartphone – iPhone eller Android
  • Dit pas
  • NemID
  • Appen Kørekort installeret på smartphonen

Du kan hente Kørekort via App Store (iPhone) og Google Play Store (Android)

LÆS OGSÅ: Disse kan IKKE få Kørekort appen

Sådan gør du:

  1. Start appen Kørekort
  2. Opret dig i appen. Dette sker med NemID
  3. Scan kodelinjen fra den side i dit pas, hvor dit billede er
  4. Du skal nu scanne den chip som er på forsiden af passet. Den henter dit billede
  5. Nu er det digitale kørekort klar på din telefon. Du kan nu aktivere PIN-kode, finderaftryk eller Face ID (iPhone kun) hvis du vil beskytte appen

Husk strøm på mobilen ellers får du en bøde

Det digitale kørekort på mobilen kan bruges til at identificere dig overfor politiet, men er også gyldigt, hvis du skal vise ID, når du f.eks. henter en pakke i den lokale kiosk.

Til brug for politiet indeholder appen en QR-kode, der hele tiden ændrer sig. Derfor kan du ikke bare vise et screenshot fra appen. Det oplyser Digitaliseringsstyrelsen, der står bag appen.

Appen Kørekort fungerer uden mobilen har dataforbindelse, men manglende strøm på telefonen er ikke en undskyldning, hvis politiet banker på bilruden. Så koster det nemlig en bøde. Bøden for ikke at kunne vise et gyldigt førerbevis er 1.000 kroner.

Alle data omkring dit digitale kørekort er gemt lokalt på din smartphone i krypteret form. Hvis du skifter telefon eller nulstiller din den, skal du oprette kørekortet igen.

Mere til historien

Bliver din smartphone stjålet kan du via borger.dk spærre appen, så den ikke fungerer længere på den pågældende telefon.

Sådan sletter du automatisk apps der ikke bruges på din iPhone

TIP: Der kan frigøres hukommelse på din iPhone eller iPad ved automatisk at slette ubrugte apps. Se her hvordan du gør.

(mere…)
Black Friday 2022: Sådan besejrer du tilbudsdagen

GUIDE: Svindel og dårlige tilbud præger prisfesten Black Friday. Her er vores guide til, hvordan du navigerer uden om fælderne.

(mere…)
Datatilsyn advarer mod officielle VM-apps

ADVARSEL: Flere europæiske datatilsyn er klar i ”mählet”. De advarer mod, at man downloader Qatars officielle VM-apps. De udgør privatlivsrisici.

(mere…)
SwiftKey er atter tilgængeligt til iPhone

Microsoft valgte at droppe SwiftKey-tastaturet til iOS i starten af oktober og fjernede det fra App Store. Nu er SwiftKey tilbage.

(mere…)
Google dropper gamle apps på Pixel 7 og Pixel 7 Pro

Pixel 7 og Pixel 7 Pro understøtter apps, der er baseret på gammel teknologi. Gevinsten er bedre sikkerhed og højere ydelse.

(mere…)
Urrem til Apple Watch – er billige remme gode?

GUIDE: Hvorfor er en original urrem til Apple Watch så dyr? Jeg har prøvet billigere urremme til Apple Watch. Er de pengene værd?

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
11 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram