NEJ!!! Nu igen… Endnu en en fejl i Smittestop-app

Ældre- og sundhedsministeriet bekræfter nu, at Smittestop-appen til MANGE millioner kroner ikke fungerer med lyntests.

SmitteStop-app
Den danske Smittestop-app er nu downloadet mere end 2 millioner gange (Foto: Sundheds- og Ældreminsteriet)

Den danske app Smittestop blev lanceret i juni 2020, som et af værktøjerne mod coronavirus. Siden har det vist sig, at der har været en del problemer med appen, selvom den har kostet mange millioner af kroner i både udvikling og drift – 35 millioner and stil counting. I oktober skrev vi, at den har kostet mere end 32 millioner kroner på daværende tidspunkt.

ARRGH…. Smittestop app fejler på Android-telefoner

Formålet med Smittestop-appen er, at man anonymt skal kunne registrere sig som smittet med COVID-19, hvorefter appen advarer andre, som man har været tæt på og også har appen installeret.

Corona-app’en SmitteStop er frigivet til danskerne

Endnu et problem har dog nu ramt Smittestop. For siden lyntest blev indført som en testmetoderne, så har de tusindvis af danskere, der har fået en positiv lyntest (smittet med COVID-19, red.), ikke kunne registrere sig som smittede via appen. Det skriver Ekstra Bladet.

Ekstra Bladet har fået henvendelser fra flere frustrerede borgere, der ikke har kunne registrere sig smittet. De modtager et svar om, at deres testresultat ikke er fundet.

Dansk corona-app får opdatering – virker i udlandet nu

Og Ældre- og Sundhedsministeriet, der blandt andet står bag appen, bekræfter altså også nu, at det ikke er muligt for de som via lyntest er testet positive.

-”Sundheds- og Ældreministeriet arbejder på, at private testudbydere kan indberette testresultater fra antigentest til MiBa, som er den danske mikrobiologidatabase indeholdende prøvesvar fra COVID-19 test. Når svar fra private test registreres i MiBa, så vil man kunne smittemelde sig i smittestop-appen og give besked til nære kontakter på baggrund af et privat testresultat. Det forventes, at svar fra private test inden udgangen af januar bliver registreret i MiBa. Indtil da kan et positivt svar fra en antigentest foretaget af private testudbydere ikke meldes ind i smittestop-appen,” sådan lyder det fra Ældre- og Sundhedsministeriet til Ekstra Bladet.

Det understreges fra ministeriet, at der sker smitteopsporing på baggrund af de positive lyntests. Det er Styrelsen for Patientsikkerhed, der foretager al smitteopsporing – også på baggrund af testresultater fra private.

Ved årsskiftet 2020/2021 kom appen i udbud. Det vurderes fra minieteriet, at prisen for Smittestop vil være mellem fem og otte millioner kroner – om året.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

Smittestop-appen er i skrivende stund downloadet 2.109.528 millioner gange og den seneste uge har 3.049 registreret sig smittet i appen. Samlet set har 50.404 registreret sig smittet.

Læs også:
Smittestop-app: Venner og familie blev ikke advaret!

Apple klar med egen sportsapp

Apple har lanceret deres egen sportsapp, som f.eks. leverer resultater og statistik i realtid.

(mere…)
Skatteapp er klar – får du et skattesmæk?

Nu kan kan du få et pålideligt estimat på, hvad der i vente, når der gives adgang til årsopgørelsen.

(mere…)
DR opdeler Ramasjang i 3 selvstændige apps

Den populære Ramasjang-app fra DR deles nu op i tre selvstændige apps.

(mere…)
Igen relevant: Tjek el-priserne på telefonen

TIP: Se dagspriserne på el. Der er penge at spare, hvis du kan planlægge dit brug af strøm.

(mere…)
Fortnite kommer tilbage på iPhone – men det bliver dyrt

Sideloading af apps på iPhone og iPad bliver dyrt – en millionomkostning for udgiverne.

(mere…)
Styrelse gentager fadæse med den digitale version af Sundhedskortet

Trods forbud fra Datatilsynet har Digitaliseringsstyrelsen indsamlet personoplysninger, som ikke måtte hentes.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram