NEJ!!! Nu igen… Endnu en en fejl i Smittestop-app

Ældre- og sundhedsministeriet bekræfter nu, at Smittestop-appen til MANGE millioner kroner ikke fungerer med lyntests.

SmitteStop-app
Den danske Smittestop-app er nu downloadet mere end 2 millioner gange (Foto: Sundheds- og Ældreminsteriet)

Den danske app Smittestop blev lanceret i juni 2020, som et af værktøjerne mod coronavirus. Siden har det vist sig, at der har været en del problemer med appen, selvom den har kostet mange millioner af kroner i både udvikling og drift - 35 millioner and stil counting. I oktober skrev vi, at den har kostet mere end 32 millioner kroner på daværende tidspunkt.

ARRGH…. Smittestop app fejler på Android-telefoner

Formålet med Smittestop-appen er, at man anonymt skal kunne registrere sig som smittet med COVID-19, hvorefter appen advarer andre, som man har været tæt på og også har appen installeret.

Corona-app’en SmitteStop er frigivet til danskerne

Endnu et problem har dog nu ramt Smittestop. For siden lyntest blev indført som en testmetoderne, så har de tusindvis af danskere, der har fået en positiv lyntest (smittet med COVID-19, red.), ikke kunne registrere sig som smittede via appen. Det skriver Ekstra Bladet.

Ekstra Bladet har fået henvendelser fra flere frustrerede borgere, der ikke har kunne registrere sig smittet. De modtager et svar om, at deres testresultat ikke er fundet.

Dansk corona-app får opdatering – virker i udlandet nu

Og Ældre- og Sundhedsministeriet, der blandt andet står bag appen, bekræfter altså også nu, at det ikke er muligt for de som via lyntest er testet positive.

-”Sundheds- og Ældreministeriet arbejder på, at private testudbydere kan indberette testresultater fra antigentest til MiBa, som er den danske mikrobiologidatabase indeholdende prøvesvar fra COVID-19 test. Når svar fra private test registreres i MiBa, så vil man kunne smittemelde sig i smittestop-appen og give besked til nære kontakter på baggrund af et privat testresultat. Det forventes, at svar fra private test inden udgangen af januar bliver registreret i MiBa. Indtil da kan et positivt svar fra en antigentest foretaget af private testudbydere ikke meldes ind i smittestop-appen,” sådan lyder det fra Ældre- og Sundhedsministeriet til Ekstra Bladet.

Det understreges fra ministeriet, at der sker smitteopsporing på baggrund af de positive lyntests. Det er Styrelsen for Patientsikkerhed, der foretager al smitteopsporing – også på baggrund af testresultater fra private.

Ved årsskiftet 2020/2021 kom appen i udbud. Det vurderes fra minieteriet, at prisen for Smittestop vil være mellem fem og otte millioner kroner - om året.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Smittestop-appen er i skrivende stund downloadet 2.109.528 millioner gange og den seneste uge har 3.049 registreret sig smittet i appen. Samlet set har 50.404 registreret sig smittet.

Læs også:
Smittestop-app: Venner og familie blev ikke advaret!

Kørekort-app har rundet 2 millioner downloads

Det er endnu ikke to år siden, at kørekort-appen blev lanceret. Allerede nu har den rundet 2 millioner downloads, selvom det ikke er alle, der kan hente appen.

(mere…)
Sundhedskort-appen har mere end 2,1 millioner downloads

Det er nu ét år siden, at Sundhedskort-appen blev frigivet. Mere end 2 millioner gange er appen hentet og anvendes mere end 40.000 gange dagligt.

(mere…)
Google sletter næsten 900.000 forsømte apps

Der er gang i "forårsrengøringen" hos både Google og Apple. Nu er Google i gang med en oprydning af forsømte apps - præcis som Apple.

(mere…)
Ny pant-app sløjfer den gamle ”papir-bon”

Dansk Retursystem er klar med en ny pant-app, som sørger for udbetaling af pant fra landets nye pantstationer.

(mere…)
Mobilvarsling-app lukkes heldigvis

Nu dropper de danske myndigheder ENDELIG deres app-varsling. Nyt Cell broadcast varslingssystem er klar i kulissen.

(mere…)
Grindr har solgt lokationsdata til kommercielt brug

En gammel sag er dukket op til overfladen og afslører, at Grindr-appen har solgt lokationsdata til kommercielt brug.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram