Smittestop-app: Venner og familie blev ikke advaret!

Den danske smittestop-app får igen hug for ikke at give notifikationer til personer, som har været tæt på en, der har registreret sig efter at være testet positiv for coronavirus.

SmitteStop-app
Den danske Smittestop-app er downloadet af mere end 1,3 millioner danskere (Foto: Sundheds- og Ældreminsteriet)

København Kommunes tidligere børne- og ungeborgmester, Pia Allerslev (V), fortæller nu, at hun har oplevet problemer med den danske smittestop-app efter hun i sidste uge blev testet positiv for coronavirus.

Pia Allerslev havde, ligesom mere end 1,3 millioner andre danskere, sundhedsmyndighedernes Smittestop-app installeret på hendes smartphone. Men da hun registrerede sig smittet i appen blev familie og venner ikke advaret. Dette på trods af, at de havde været tæt på hende. Ifølge appen skal man have været tæt i mere end 15 minutter, hvilket Pia Allerslev havde været på flere af hendes familiemedlemmer og nære venner. Det skriver Politiken.

Corona-app’en SmitteStop er frigivet til danskerne

-”Det er bekymrende, hvis den app ikke virker, når vi alle prøver at være ansvarlige og begrænse smittespredningen. Jeg har fået mange henvendelser fra mennesker i den nære omgangskreds, der ikke har fået den notifikation,” siger Pia Allerslev til Politiken.

Pia Allerslev er en af flere, der har oplevet problemer med appen. Og problemet er fuldstændig lig med et, som BT beskrev for en måned siden.

Ældre- og Sundhedsministeriet erkender også overfor Politiken, at flere brugere har oplevet problemer med Smittestop-appen. Disse problemer har ført til en række henvendelser i supporten. Problemerne er dog ikke løst endnu.

SmitteStop-app til 20 mio. kroner er måske nyttesløs

Det er svært at finde og rette fejl i appen, fordi den er udviklet med en teknologi, som beskytter brugernes privatliv, oplyser Ældre- og Sundhedsministeriet.

Har du oplevet problemer med Smittestop-appen?

Mere til historien

Tidligere på måneden oplyste Ældre- og Sundhedsministeriet, at Smittestop-appen var downloadet mere end 1,3 gange. Men der var kun 1.365 brugere, som havde registreret sig smittet via appen. Dette kan altså være fordi, at de også har haft problemer med dette.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram