Corona-app’en SmitteStop er frigivet til danskerne

Den danske corona-app har været forsinket, men nu er den langt om længe er SmitteStop frigivet til både Android og iOS.

Den officielle danske corona-app SmitteStop er nu udkommet og klar til at downloade på danskernes smartphones.

Appen skal forsøge at finde og stoppe covid-19 smittekæder i tide. Uden appen er det Styrelsen for Patientsikkerhed og den smittede selv, som står for at opspore de nære kontakter, som den smittede har haft kontakt med op til perioden før den positive test.

SmitteStop appen gør brug af Apple og Googles Bluetooth-løsning exposure notifications og fungerer på både iOS og Android.

Kort fortalt fungerer appen ved at gøre brug af telefonens Bluetooth. Denne benyttes til at registrere og huske, hvem du har været i nærheden af. Disse ”møder” gemmes anonymt på din egen telefon og ikke en central server. Det betyder, at privatlivet sikres, da myndigheder og lignende ikke kan se, hvem og hvor du har været sammen med.

Bliver en person testet positiv, så oplyses dette i appen, hvorefter dem, du har stået for tæt på i længere tid, får besked. Beskeden er anonym.

Appen definerer kontakt i ”længere” tid som mere end 15 minutter på en afstand af cirka en meter. Denne afstand estimeres ud fra signalstyrken på Bluetooth forbindelsen. Derudover har myndighederne bestemt, at ”mødet” skal være foregået i en periode fra to dage før symptomerne, startede og indtil otte dage senere. Det er nemlig i denne periode, at man smitter mest. Alt dette vil man blive spurgt om, hvis man indberetter man er smittet.

Telefonen danner et tilfældigt ID hvert 15. minut og telefonerne udveksler de ID’er, når de er tæt på hinanden. Brugernes anonymitet er sikret.

Download appen SmitteStop

Du kan downloade appen gratis i Apples App Store og Google Play Store. På iPhone virker den kun med iOS 13.5 eller en nyere version. Mens den på Android virker fra Android 6.0 eller nyere.

Det betyder også, at det altså er iPhones 6S og nyere du skal have for at bruge appen. Dog skal man have opdateret telefonen til iOS 13.5.

Hør vores podcast, hvor datalog Henrik Kramselund Jereminsen mener, at Bluetooth måske ikke er en anvendelig metode til sikkert at fastslå en afstand eller en kontakt

Mere til historien

Har man været i tæt kontakt med en person, som er testet positiv, så vil det være klogt at få taget en coronatest.

Sundheds- og kørekort apps beder dig tage stilling

Du kan modtage påmindelser om, at tage stilling til organdonation, når du er i kontakt med det offentlige eller via sundheds- og kørekortapp.

(mere…)
Mobilitet for alle: Mobilitetsapps gør transport lettere

Biludlejning. Live-tracking i taxatjenester og mulighed for at leje en cykel eller scooter. Mobilitetsapps har virkelig gjort mange ting lettere.

(mere…)
Denne app oplader kun elbilen når strømmen er billigst

Din elbil ’tankes’ kun når der er billig strøm. Angiveligt kan op til 30 procent af udgiften til strøm spares.

(mere…)
Fartkontrol-apps overvåger dig konstant

Saphe og Drive One kan tracke din adfærd døgnet rundt. Det samme gør Rejsekort-appen. Det kan være et problem, siger Datatilsynet.

(mere…)
Hold øje med strømpriserne – og spar penge

Selvom strømpriserne netop nu ikke er skyhøje, så er der stadig penge at spare ved at holde øje med priserne.

(mere…)
Svenskere stikker ulovligt parkerede biler med ny app

Svensk firma er klar til, at rulle stikker-app ud til store dele af Sverige.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
10 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram