Corona-app’en SmitteStop er frigivet til danskerne

Den danske corona-app har været forsinket, men nu er den langt om længe er SmitteStop frigivet til både Android og iOS.

Den officielle danske corona-app SmitteStop er nu udkommet og klar til at downloade på danskernes smartphones.

Appen skal forsøge at finde og stoppe covid-19 smittekæder i tide. Uden appen er det Styrelsen for Patientsikkerhed og den smittede selv, som står for at opspore de nære kontakter, som den smittede har haft kontakt med op til perioden før den positive test.

SmitteStop appen gør brug af Apple og Googles Bluetooth-løsning exposure notifications og fungerer på både iOS og Android.

Kort fortalt fungerer appen ved at gøre brug af telefonens Bluetooth. Denne benyttes til at registrere og huske, hvem du har været i nærheden af. Disse ”møder” gemmes anonymt på din egen telefon og ikke en central server. Det betyder, at privatlivet sikres, da myndigheder og lignende ikke kan se, hvem og hvor du har været sammen med.

Bliver en person testet positiv, så oplyses dette i appen, hvorefter dem, du har stået for tæt på i længere tid, får besked. Beskeden er anonym.

Appen definerer kontakt i ”længere” tid som mere end 15 minutter på en afstand af cirka en meter. Denne afstand estimeres ud fra signalstyrken på Bluetooth forbindelsen. Derudover har myndighederne bestemt, at ”mødet” skal være foregået i en periode fra to dage før symptomerne, startede og indtil otte dage senere. Det er nemlig i denne periode, at man smitter mest. Alt dette vil man blive spurgt om, hvis man indberetter man er smittet.

Telefonen danner et tilfældigt ID hvert 15. minut og telefonerne udveksler de ID’er, når de er tæt på hinanden. Brugernes anonymitet er sikret.

Download appen SmitteStop

Du kan downloade appen gratis i Apples App Store og Google Play Store. På iPhone virker den kun med iOS 13.5 eller en nyere version. Mens den på Android virker fra Android 6.0 eller nyere.

Det betyder også, at det altså er iPhones 6S og nyere du skal have for at bruge appen. Dog skal man have opdateret telefonen til iOS 13.5.

Hør vores podcast, hvor datalog Henrik Kramselund Jereminsen mener, at Bluetooth måske ikke er en anvendelig metode til sikkert at fastslå en afstand eller en kontakt

Mere til historien

Har man været i tæt kontakt med en person, som er testet positiv, så vil det være klogt at få taget en coronatest.

WeShare er lukket - her er dine muligheder

TIP: WeShare er lukket. Vi giver dig her to andre muligheder for at dele og afregne udgifter med andre.

(mere…)
Din Coop-app ændres efter stor omlægning

Coop meddelte tirsdag, at den går fra otte til tre butikskæder. Samtidig sker der ændringer i appen. Få overblikket her.

(mere…)
Saphe lukker Fartkontrol.nu

Først købte Saphe Fartkontrol.nu. Nu lukker Saphe appen -angiveligt på grund af nye tekniske krav fra Google.

(mere…)
WhatsApp går i public beta til desktop 

WhatsApp har ikke tidligere haft en desktop version af deres app, men det ændre sig nu. 

(mere…)
Android 14 vil blokere ældre apps 

Google skærper sikkerheden omkring Android-apps. 

(mere…)
Elly er et gratis alternativ til ”Min Strøm”

En konkurrent til "Min Strøm" er klar. Se nærmere på appen Elly, der er gratis at bruge.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
10 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram