ARRGH…. Smittestop app fejler på Android-telefoner

Der har været mange problemer med den meget dyre Smittestop app, som skulle hjælpe i smitteopsporingen. Nu viser det sig, at Android-telefoner er ramt af fejl.

SmitteStop-app
Den danske Smittestop-app er et værktøj, som skal bruges for at få brudt smittekæderne. Men appen viser sig nu, at have en fejl på Android-telefoner. (Foto: Sundheds- og Ældreminsteriet)

Mens corona-bølgen buldrer afsted i stor stil netop nu, så har du måske helt ro på din Smittestop-app? Det kan i hvert fald vise sig at være en fejl.

Smittestop-app har måske aldrig virket

Vi har før skrevet, at appen har haft problemer med at give brugere notifikationer, hvis de har været tæt på en, som efterfølgende er testet positiv. Og nu viser sig, at flere telefonbrands på Android platformen er ramt af en fejl. Fejlen betyder, at Smittestop ikke har sendt notifikationer ud til brugerne om, at de har været i nærheden af en person, der er testet positiv.

Dansk corona-app får opdatering – virker i udlandet nu

Du kan med fordel gå ind manuelt på appen og tjekke. Det gjorde Rasmus Rosted fornylig. Han havde ikke tidligere fået nogle beskeder i Smittestop-appen, men efter han manuelt var inde, har han sidenhen fået tre. Det skriver DR.dk.

Problemer har formentlig eksisteret siden appens begyndelse, hvilket altså kan have betydet folk ikke er blevet testet for COVID-19 i tide.

DR har modtaget en række henvendelser og på Google Play Store er 26 ud af de seneste 40 anmeldelser fra personer, der undrer sig over, at de ikke har modtaget en notifikation.

Sådan sikrer du bedst, at du får notifikationer:

  • Hold altid din Smittestop opdateret, når der kommer nye versioner. Den seneste opdatering skulle forsøge at løse problemet.
  • Luk ikke appen ned ved at ”swipe” væk – lad den køre i baggrunden.
  • Gå ind manuelt og tjek appen jævnligt – dagligt/ugentligt.
  • Slå evt. strømsparefunktioner fra.
  • Vær sikker på at Bluetooth er tændt og der er ”internet” på telefonen.
  • Tjek også telefonens eksponeringskontroller, som du finder i ”Indstilligner” og under punktet ”Notifikationer om COVID-19-eksponering”. Du kan under ”Tjek for eksponering” se dine seneste kontroller.

Google og Netcompany indrømmer fejlen

Netcompany, der har udviklet appen for Sundheds- og Ældreministeriet, erkender overfor DR fejlen i appen.

-”Det ser ud til, at man på visse telefoner med styresystemet Android, kan komme til at opleve, at der går op til 24 timer, inden man bliver advaret om, at man har været i nærheden af en smittet,” lyder meddelelsen fra Netcompany til DR.dk.

Regningen for regeringens Smittestop-app fortsætter med at vokse

Netcompany oplyser efterfølgende at der også kan gå mere end 24 timer før man får en advarsel.

-”Google arbejder på, at Android optimeres til denne type anvendelse af Bluetooth, og Netcompany kommer i dag (i går, red.) med en release, som forhåbentligt kan gøre problemet mindre,” skriver NetCompany til DR.dk.

Fejlen gælder ikke kun i Danmark, oplyser Google. Der erkender fejlen og altså oplyser det ikke kun er i Danmark det er et problem.

-”En række telefoner, der kører Android, slukker på stille vis eksponerings notifikations-apps (som Smittestop, red.), når de kører i baggrunden, som en del af telefonens indbyggede batteri-spare-funktioner,” lyder det fra Google.

Dansk Smittestop app virker snart på ældre iPhones

Google oplyser også, at brugernes eksponeringskontrol burde blive opdateret én gang i døgnet. Derfor vil man altså få besked om eventuel smittefare én gang i døgnet. Google forsøger at tørre problemet af på Android-producenterne, men kan dog ikke til DR svare på, hvilke telefonbrands som er ramt af fejlen.

Men Google har sendt en løsning ud til producenterne, der altså nu er ansvarlige for det bliver løst.

Rasmus Rosted, som DR har talt med, har dog en Google Pixel 3. Altså en af Googles egne telefoner. Derfor lyder forklaringen ikke som noget, der kan bruges.

Er Smittestop appen mere falsk tryghed? Har du haft problemer med Smittestop-appen eller gode oplevelser? Skriv gerne i kommentarfeltet herunder.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

Skulle du opleve problemer eventuelt med din eksporingskontrol ikke opdateres jævnligt, så kontakt Smittestop support på [email protected] eller telefon 44 22 20 80.

Temu-appen er populær – men køb ikke dette

Forbrugerrådet Tænk er klar med en advarsel mod varer, som du skal gå udenom på den populære shopping-app Temu.

(mere…)
Android 15 er ude i beta – se nyhederne

Google har sendt første betaversion af Android 15 ud til offentligheden. Se hvordan du får den.

(mere…)
Denne app oplader kun elbilen når strømmen er billigst

Din elbil ’tankes’ kun når der er billig strøm. Angiveligt kan op til 30 procent af udgiften til strøm spares.

(mere…)
Fartkontrol-apps overvåger dig konstant

Saphe og Drive One kan tracke din adfærd døgnet rundt. Det samme gør Rejsekort-appen. Det kan være et problem, siger Datatilsynet.

(mere…)
Hold øje med strømpriserne – og spar penge

Selvom strømpriserne netop nu ikke er skyhøje, så er der stadig penge at spare ved at holde øje med priserne.

(mere…)
Svenskere stikker ulovligt parkerede biler med ny app

Svensk firma er klar til, at rulle stikker-app ud til store dele af Sverige.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
11 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram