Dansk Smittestop app virker snart på ældre iPhones

Apple har udsendt en opdatering til ældre iOS-enheder, der åbnede op for smittesporing. Nu melder Sundheds- og Ældreministeriet at den snart vil virke i Danmark.

Apple iPhone 6 (Foto: Apple)
Apple iPhone 6 vil inden længe være understøttet i den danske Smittestop app og derfor kunne hjælpe i arbejdet med smitteopsporing, hvis brugeren ønsker dette (Foto: Apple)

Den danske Smittestop app virker i skrivende stund ikke på ældre iOS-enheder, som iPhone 5S, iPhone 6 og iPhone 6 Plus. Men Apple udsendte i går (14.december 2020) softwareopdateringen iOS 12.5 til disse enheder, der understøtter muligheden, dog kræver det det pågældende lands smittestop-app også understøtter muligheden.

Ældre iPhones får understøttelse af smitteopsporing

Sundheds- og Ældreministeriet skriver i en pressemeddelelse, at Smittestop appen vil komme til at virke fra iPhone 5S og op efter.

Det præciseres ikke præcis, hvornår Smittestop appen vil virke på de ældre modeller.

-”Det vil snart være muligt for endnu flere danskere at bruge Smittestop, da appen kommer til at virke på flere ældre modeller af iPhones. Det forventes, at appen kommer til at virke på disse telefoner i starten af det nye år,” skriver ministeriet.

Dermed er det altså at væbne sig med tålmodighed og afvente, at det bliver ”i starten af det nye år”.

Dansk corona-app får opdatering – virker i udlandet nu

Dog vil det være godt, hvis det sker hurtigst muligt, da Danmark netop nu er ramt af delvis nedlukning og myndighederne gerne vil danskerne installerer appen på telefonen. Mange har dog fortsat de ældre iPhone-modeller og kan derfor ikke ”deltage” i smitteopsporingen via appen på nuværende tidspunkt.

Mere til historien

På Android-platformen kræver den danske Smittestop app Android 6.0 eller nyere er installeret på telefonen.

Google har offentliggjort Google Play-vinderne 2022

Året lakker mod enden, hvilket betyder "best of 2022"-listerne er klar fra de fleste. Se hvilke apps og spil, som løb med sejren hos Google Play.

(mere…)
Populær el-app koster nu penge at bruge

Min Strøm ændrer i vilkårene. Det betyder, at flere funktioner nu vil koste penge at benytte.

(mere…)
Stigende priser gør el-apps populære

Priserne på el er vildt høje. Det har gjort populariteten af el-apps meget stor, som er blandt de mest downloadede.

(mere…)
Her er årets apps og spil 2022 i App Store

Apple er klar med listen over, hvilke apps og spil, der har taget titlerne for de mest populære i 2022. Se vinderne her.

(mere…)
Apple Watch Ultra er klar til dykkere med Oceanic+

Så er dykkermulighederne gevaldigt opgraderet på Apple Watch Ultra. Appen Oceanic+ kan nu hentes.

(mere…)
Datatilsyn advarer mod officielle VM-apps

ADVARSEL: Flere europæiske datatilsyn er klar i ”mählet”. De advarer mod, at man downloader Qatars officielle VM-apps. De udgør privatlivsrisici.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram