Dansk Smittestop app virker snart på ældre iPhones

0

Apple har udsendt en opdatering til ældre iOS-enheder, der åbnede op for smittesporing. Nu melder Sundheds- og Ældreministeriet at den snart vil virke i Danmark.

Apple iPhone 6 (Foto: Apple)
Apple iPhone 6 vil inden længe være understøttet i den danske Smittestop app og derfor kunne hjælpe i arbejdet med smitteopsporing, hvis brugeren ønsker dette (Foto: Apple)

Den danske Smittestop app virker i skrivende stund ikke på ældre iOS-enheder, som iPhone 5S, iPhone 6 og iPhone 6 Plus. Men Apple udsendte i går (14.december 2020) softwareopdateringen iOS 12.5 til disse enheder, der understøtter muligheden, dog kræver det det pågældende lands smittestop-app også understøtter muligheden.

Ældre iPhones får understøttelse af smitteopsporing

Sundheds- og Ældreministeriet skriver i en pressemeddelelse, at Smittestop appen vil komme til at virke fra iPhone 5S og op efter.

Det præciseres ikke præcis, hvornår Smittestop appen vil virke på de ældre modeller.

-”Det vil snart være muligt for endnu flere danskere at bruge Smittestop, da appen kommer til at virke på flere ældre modeller af iPhones. Det forventes, at appen kommer til at virke på disse telefoner i starten af det nye år,” skriver ministeriet.

Dermed er det altså at væbne sig med tålmodighed og afvente, at det bliver ”i starten af det nye år”.

Dansk corona-app får opdatering – virker i udlandet nu

Dog vil det være godt, hvis det sker hurtigst muligt, da Danmark netop nu er ramt af delvis nedlukning og myndighederne gerne vil danskerne installerer appen på telefonen. Mange har dog fortsat de ældre iPhone-modeller og kan derfor ikke ”deltage” i smitteopsporingen via appen på nuværende tidspunkt.

Mere til historien

På Android-platformen kræver den danske Smittestop app Android 6.0 eller nyere er installeret på telefonen.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer