Dansk Smittestop app virker snart på ældre iPhones

Apple har udsendt en opdatering til ældre iOS-enheder, der åbnede op for smittesporing. Nu melder Sundheds- og Ældreministeriet at den snart vil virke i Danmark.

Apple iPhone 6 (Foto: Apple)
Apple iPhone 6 vil inden længe være understøttet i den danske Smittestop app og derfor kunne hjælpe i arbejdet med smitteopsporing, hvis brugeren ønsker dette (Foto: Apple)

Den danske Smittestop app virker i skrivende stund ikke på ældre iOS-enheder, som iPhone 5S, iPhone 6 og iPhone 6 Plus. Men Apple udsendte i går (14.december 2020) softwareopdateringen iOS 12.5 til disse enheder, der understøtter muligheden, dog kræver det det pågældende lands smittestop-app også understøtter muligheden.

Ældre iPhones får understøttelse af smitteopsporing

Sundheds- og Ældreministeriet skriver i en pressemeddelelse, at Smittestop appen vil komme til at virke fra iPhone 5S og op efter.

Det præciseres ikke præcis, hvornår Smittestop appen vil virke på de ældre modeller.

-”Det vil snart være muligt for endnu flere danskere at bruge Smittestop, da appen kommer til at virke på flere ældre modeller af iPhones. Det forventes, at appen kommer til at virke på disse telefoner i starten af det nye år,” skriver ministeriet.

Dermed er det altså at væbne sig med tålmodighed og afvente, at det bliver ”i starten af det nye år”.

Dansk corona-app får opdatering – virker i udlandet nu

Dog vil det være godt, hvis det sker hurtigst muligt, da Danmark netop nu er ramt af delvis nedlukning og myndighederne gerne vil danskerne installerer appen på telefonen. Mange har dog fortsat de ældre iPhone-modeller og kan derfor ikke ”deltage” i smitteopsporingen via appen på nuværende tidspunkt.

Mere til historien

På Android-platformen kræver den danske Smittestop app Android 6.0 eller nyere er installeret på telefonen.

Kørekort-app har rundet 2 millioner downloads

Det er endnu ikke to år siden, at kørekort-appen blev lanceret. Allerede nu har den rundet 2 millioner downloads, selvom det ikke er alle, der kan hente appen.

(mere…)
Sundhedskort-appen har mere end 2,1 millioner downloads

Det er nu ét år siden, at Sundhedskort-appen blev frigivet. Mere end 2 millioner gange er appen hentet og anvendes mere end 40.000 gange dagligt.

(mere…)
Google sletter næsten 900.000 forsømte apps

Der er gang i "forårsrengøringen" hos både Google og Apple. Nu er Google i gang med en oprydning af forsømte apps - præcis som Apple.

(mere…)
Ny pant-app sløjfer den gamle ”papir-bon”

Dansk Retursystem er klar med en ny pant-app, som sørger for udbetaling af pant fra landets nye pantstationer.

(mere…)
Mobilvarsling-app lukkes heldigvis

Nu dropper de danske myndigheder ENDELIG deres app-varsling. Nyt Cell broadcast varslingssystem er klar i kulissen.

(mere…)
Grindr har solgt lokationsdata til kommercielt brug

En gammel sag er dukket op til overfladen og afslører, at Grindr-appen har solgt lokationsdata til kommercielt brug.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram