Ældre iPhones får understøttelse af smitteopsporing

Apple har udsendt softwareopdateringen iOS 12.5 til ældre iPhones. Det betyder, at ældre iPhones nu får understøttelse af COVID-19 smitteopsporing.

iPhone 6 Plus
iiPhone 5S og Phone 6 Plus, der her ses ved siden af hinanden, er to af de modeller som nu understøtter muligheden for smitteopsporing. Den danske app Smittestopkræver dog på nuværende tidspunkt som minimum iOS 13.6 (Foto: MereMobil.dk)

Apple har netop frigivet iOS 14.3 til iPhones, som understøtter iOS 14. De der ikke gør, kan også glæde sig, da Apple nemlig har udsendt opdateringen iOS 12.5. Denne er udsendt til ældre iOS-enheder som iPhone 5S, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPad Air, iPad Mini 2, iPad Mini 3 og iPod Touch (6. generation).

Apple klar med iOS 14.3 – download den nu

Opdateringen indeholder blandt andet muligheden for understøttelse af smitteopsporing. Det kræver dog fortsat, at de nationale apps også understøtter denne. Den danske app Smittestop kræver i skrivende stund, at der er installeret iOS 13.6 som minimum på enheden. Det er derfor spændende om dette bliver ændret hurtigt, så flere får mulighed for at benytte Smittestop i bekæmpelsen mod COVID-19.

Corona-app’en SmitteStop er frigivet til danskerne

Det er i skrivende stund uvist, hvilke markedsområder der har opsporingsapps, som understøtter funktionen på nuværende tidspunkt. Sikkert er det dog, at COVID-19 raser i hele verden, så det vil formentlig kun være et spørgsmål om tid før de første er klar.

Notifikationer om eksponering for covid-19 understøttes nu på ældre iOS-enheder, hvis det pågældende lands smittestop app også gør (Foto: MereMobil.dk)
Notifikationer om eksponering for covid-19 understøttes nu på ældre iOS-enheder, hvis det pågældende lands smittestop app også gør (Foto: MereMobil.dk)

Foruden muligheden for smitteopsporingsapps så indeholder iOS 12.5 også sikkerhedsopdateringer. Derfor anbefales alle med de understøttede iOS-enheder også, at opdatere til denne version.

Apple har også udsendt watchOS 6.3 til ældre Apple Watch modeller, der ikke understøtter watchOS 7. Opdateringen WatchOS 6.2 har vigtige sikkerhedsopdateringer og det anbefales derfor også, at man opdaterer til denne.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

iOS 13 og iOS 14 understøttes af de samme iOS-enheder. Dermed sagde iOS 14 opdateringen ikke "farvel" til nogle af de ældre iPhone-modeller. Ved iOS 13 blev iPadOS et selvstændigt styresystem.

Læs også:
Dansk corona-app får opdatering – virker i udlandet nu

Min mening om MacBook Pro 13" med M2-chip

EP112: På nogle få minutter får du hovedkonklusionerne i min anmeldelse af MacBook Pro 13" (M2). Lyt med her.

(mere…)
Sådan er iOS 16 - her er vores førstehåndsindtryk

PREVIEW: Efter lidt over to uger med iOS 16 installeret på min iPhone, er jeg nu klar med mine førstehåndsindtryk.

(mere…)
Apple bekræfter iPad ikke længere vil være HomeKit Hub

Når de næste store iOS 16, iPadOS 16 og macOS Ventura opdateringer er klar, betyder det, at iPads ikke længere kan bruges som HomeKit Hub.

(mere…)
Så vild er MacBook Pro 13-tommer med M2-chip

TEST: Ydelsen er mærkbart forbedret på MacBook Pro 13-tommer (M2), men designet er det samme. Læs min test her.

(mere…)
Så billigt kan du købe en brugt iPhone

En brugt iPhone kan købes billigt og med 24 måneders reklamationsret. Se hvor meget du kan spare, hvis du køber en gennemtestet brugt iPhone.

(mere…)
Apple på vej med iPad Pro med M2-chip og trådløs opladning

Apple kan være på vej med trådløs opladning til iPad for første gang samt med den nye M2-chip.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram