Ældre iPhones får understøttelse af smitteopsporing

Apple har udsendt softwareopdateringen iOS 12.5 til ældre iPhones. Det betyder, at ældre iPhones nu får understøttelse af COVID-19 smitteopsporing.

iPhone 6 Plus
iiPhone 5S og Phone 6 Plus, der her ses ved siden af hinanden, er to af de modeller som nu understøtter muligheden for smitteopsporing. Den danske app Smittestopkræver dog på nuværende tidspunkt som minimum iOS 13.6 (Foto: MereMobil.dk)

Apple har netop frigivet iOS 14.3 til iPhones, som understøtter iOS 14. De der ikke gør, kan også glæde sig, da Apple nemlig har udsendt opdateringen iOS 12.5. Denne er udsendt til ældre iOS-enheder som iPhone 5S, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPad Air, iPad Mini 2, iPad Mini 3 og iPod Touch (6. generation).

Apple klar med iOS 14.3 – download den nu

Opdateringen indeholder blandt andet muligheden for understøttelse af smitteopsporing. Det kræver dog fortsat, at de nationale apps også understøtter denne. Den danske app Smittestop kræver i skrivende stund, at der er installeret iOS 13.6 som minimum på enheden. Det er derfor spændende om dette bliver ændret hurtigt, så flere får mulighed for at benytte Smittestop i bekæmpelsen mod COVID-19.

Corona-app’en SmitteStop er frigivet til danskerne

Det er i skrivende stund uvist, hvilke markedsområder der har opsporingsapps, som understøtter funktionen på nuværende tidspunkt. Sikkert er det dog, at COVID-19 raser i hele verden, så det vil formentlig kun være et spørgsmål om tid før de første er klar.

Notifikationer om eksponering for covid-19 understøttes nu på ældre iOS-enheder, hvis det pågældende lands smittestop app også gør (Foto: MereMobil.dk)
Notifikationer om eksponering for covid-19 understøttes nu på ældre iOS-enheder, hvis det pågældende lands smittestop app også gør (Foto: MereMobil.dk)

Foruden muligheden for smitteopsporingsapps så indeholder iOS 12.5 også sikkerhedsopdateringer. Derfor anbefales alle med de understøttede iOS-enheder også, at opdatere til denne version.

Apple har også udsendt watchOS 6.3 til ældre Apple Watch modeller, der ikke understøtter watchOS 7. Opdateringen WatchOS 6.2 har vigtige sikkerhedsopdateringer og det anbefales derfor også, at man opdaterer til denne.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

iOS 13 og iOS 14 understøttes af de samme iOS-enheder. Dermed sagde iOS 14 opdateringen ikke "farvel" til nogle af de ældre iPhone-modeller. Ved iOS 13 blev iPadOS et selvstændigt styresystem.

Læs også:
Dansk corona-app får opdatering – virker i udlandet nu

HomePod Mini kommer til Danmark

HomePod Mini kommer endelig til Danmark. HomePod Mini er nu på Apples danske webshop.

(mere…)
AirPods Pro 2 er vildt populære

Apple er uden sammenligning markedsleder på det globale marked for trådløse headsets. Apple er tre gange større end Samsung.

(mere…)
Sådan får du livescore på iPhone-låseskærmen

TIP: Er du vild med fodbold eller anden sport, så kan du få livescores på iPhone-låseskærmen. Læs hvordan du bruger Live Activity.

(mere…)
Stor opdatering til danske Pixel telefoner

Pixel 7 og Pixel 7 Pro modtager nu en stor funktionsopdatering – en såkaldt ”Feature Drop”.

(mere…)
Se dette før du køber Apple Watch Ultra

VIDEO: Apple Watch Ultra er stort og holder strøm langt længere end andre Apple-ure. Se min test af Apple Watch Ultra her.

(mere…)
iOS 16.2 bringer disse nye features med sig

KORT NYT: Apple ventes at sende en større opdatering ud inden jul med flere nye features.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram