Dansk corona-app får opdatering – virker i udlandet nu

Den danske Smittestop-app har fået en opdatering, der tilføjer kontaktopsporing på tværs af EU-grænser.

Smittestop-appen får stor opdatering, der betyder den nu virker på tværs af EU's grænser.
Smittestop-appen får stor opdatering, der betyder den nu virker på tværs af EU's grænser.

Der er udsendt en ny opdatering til den danske corona-app Smittestop. Den nye app gør det nu muligt at bruge appen i udlandet, da den tilføjer kontaktopsporing på tværs af EU-grænser.

Smittestop-app får stor opdatering

Dermed får man altså nu også besked, hvis man har været i ”tæt kontakt” med en person, der bruger et af de andre europæiske landes smittesporings-app.

Det er tyske SAP, der står bag løsningen, som gør det muligt, at kommunikere på tværs af de forskellige landes smittesporings-apps. Det er dog langt fra alle lande, der ”virker”. Men på nuværende tidspunkt kommunikerer følgende landes smitteopsprings-apps, at der er hul igennem:

  • Danmark
  • Tyskland
  • Irland
  • Italien
  • Letland
  • Spanien

Opdateringen kommer på et tidspunkt, hvor alle ikke-nødvendige rejser frarådes. Dog rejser nogle uanset hvad enten pga. arbejde eller fordi de ikke følger anbefalingerne.

Smittestop-app har måske aldrig virket

-”Danskerne har desværre ikke mulighed for at rejse lige nu, men vi skal gøre alt for at bremse enhver smittekæde i Danmark. I den forbindelse er den opdaterede app et godt værktøj, så borgere kan få besked hurtigt, hvis de har været i nærheden af for eksempel en tysk håndværker, der har været i Danmark og arbejde, og som bliver testet positiv hjemme i Tyskland,” siger sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke ifølge en pressemeddelelse.

Derudover byder opdateringen også på forbedringer til kontaktopsporing, mindre stabilitets- og fejlrettelser. En af disse er en funktion, som vil blive ved med at advare brugerne om, at de har været eksponeret for smitte, til advarslen er åbnet og læst.

Mere til historien

Vi opfordrer til, at du holder øje med, hvordan anbefalingerne er fra Udenrigsministeriet, hvis du skal ud at rejse. Lige nu fraråder Udenrigsministeriet dog fortsat alle ikke-nødvendige rejser til mere eller mindre hele verden. Men hold dig opdateret omkring dette på deres hjemmeside.

Læs også:
Efter kritik: Dansk firma skal udvikle norsk Smittestop-app

Kørekort-app har rundet 2 millioner downloads

Det er endnu ikke to år siden, at kørekort-appen blev lanceret. Allerede nu har den rundet 2 millioner downloads, selvom det ikke er alle, der kan hente appen.

(mere…)
Sundhedskort-appen har mere end 2,1 millioner downloads

Det er nu ét år siden, at Sundhedskort-appen blev frigivet. Mere end 2 millioner gange er appen hentet og anvendes mere end 40.000 gange dagligt.

(mere…)
Google sletter næsten 900.000 forsømte apps

Der er gang i "forårsrengøringen" hos både Google og Apple. Nu er Google i gang med en oprydning af forsømte apps - præcis som Apple.

(mere…)
Ny pant-app sløjfer den gamle ”papir-bon”

Dansk Retursystem er klar med en ny pant-app, som sørger for udbetaling af pant fra landets nye pantstationer.

(mere…)
Mobilvarsling-app lukkes heldigvis

Nu dropper de danske myndigheder ENDELIG deres app-varsling. Nyt Cell broadcast varslingssystem er klar i kulissen.

(mere…)
Grindr har solgt lokationsdata til kommercielt brug

En gammel sag er dukket op til overfladen og afslører, at Grindr-appen har solgt lokationsdata til kommercielt brug.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram