Dansk corona-app får opdatering – virker i udlandet nu

Den danske Smittestop-app har fået en opdatering, der tilføjer kontaktopsporing på tværs af EU-grænser.

Smittestop-appen får stor opdatering, der betyder den nu virker på tværs af EU's grænser.
Smittestop-appen får stor opdatering, der betyder den nu virker på tværs af EU's grænser.

Der er udsendt en ny opdatering til den danske corona-app Smittestop. Den nye app gør det nu muligt at bruge appen i udlandet, da den tilføjer kontaktopsporing på tværs af EU-grænser.

Smittestop-app får stor opdatering

Dermed får man altså nu også besked, hvis man har været i ”tæt kontakt” med en person, der bruger et af de andre europæiske landes smittesporings-app.

Det er tyske SAP, der står bag løsningen, som gør det muligt, at kommunikere på tværs af de forskellige landes smittesporings-apps. Det er dog langt fra alle lande, der ”virker”. Men på nuværende tidspunkt kommunikerer følgende landes smitteopsprings-apps, at der er hul igennem:

  • Danmark
  • Tyskland
  • Irland
  • Italien
  • Letland
  • Spanien

Opdateringen kommer på et tidspunkt, hvor alle ikke-nødvendige rejser frarådes. Dog rejser nogle uanset hvad enten pga. arbejde eller fordi de ikke følger anbefalingerne.

Smittestop-app har måske aldrig virket

-”Danskerne har desværre ikke mulighed for at rejse lige nu, men vi skal gøre alt for at bremse enhver smittekæde i Danmark. I den forbindelse er den opdaterede app et godt værktøj, så borgere kan få besked hurtigt, hvis de har været i nærheden af for eksempel en tysk håndværker, der har været i Danmark og arbejde, og som bliver testet positiv hjemme i Tyskland,” siger sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke ifølge en pressemeddelelse.

Derudover byder opdateringen også på forbedringer til kontaktopsporing, mindre stabilitets- og fejlrettelser. En af disse er en funktion, som vil blive ved med at advare brugerne om, at de har været eksponeret for smitte, til advarslen er åbnet og læst.

Mere til historien

Vi opfordrer til, at du holder øje med, hvordan anbefalingerne er fra Udenrigsministeriet, hvis du skal ud at rejse. Lige nu fraråder Udenrigsministeriet dog fortsat alle ikke-nødvendige rejser til mere eller mindre hele verden. Men hold dig opdateret omkring dette på deres hjemmeside.

Læs også:
Efter kritik: Dansk firma skal udvikle norsk Smittestop-app

WeShare er lukket - her er dine muligheder

TIP: WeShare er lukket. Vi giver dig her to andre muligheder for at dele og afregne udgifter med andre.

(mere…)
Din Coop-app ændres efter stor omlægning

Coop meddelte tirsdag, at den går fra otte til tre butikskæder. Samtidig sker der ændringer i appen. Få overblikket her.

(mere…)
Saphe lukker Fartkontrol.nu

Først købte Saphe Fartkontrol.nu. Nu lukker Saphe appen -angiveligt på grund af nye tekniske krav fra Google.

(mere…)
WhatsApp går i public beta til desktop 

WhatsApp har ikke tidligere haft en desktop version af deres app, men det ændre sig nu. 

(mere…)
Android 14 vil blokere ældre apps 

Google skærper sikkerheden omkring Android-apps. 

(mere…)
Elly er et gratis alternativ til ”Min Strøm”

En konkurrent til "Min Strøm" er klar. Se nærmere på appen Elly, der er gratis at bruge.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram