Smittestop-app har måske aldrig virket

Fejl i Smittestop-appen betyder at nære kontakter ikke får en smittenotifikation. Måske har Smittestop aldrig fungeret efter hensigten.

smittestop-app
Smittestop har kostet statskassen 20 millioner kroner – alene for udvikling og drift i 2020. Nu viser det sig, at appen måske aldrig har fungeret korrekt. (Foto: Smittestop.dk)

Trods 20 millioner i udviklingsomkostninger og drift alene i 2020, har Smittestop-appen måske aldrig fungeret efter hensigten.

Teknisk projektleder på Smittestop-appen for Sundheds- og Ældreministeriet erkender overfor DR, at man faktisk ikke ved om appen har fungeret efter hensigten.

Erkendelsen kommer efter Smittestop-appen fra tirsdag til onsdag var nede i over et døgn.

I de 27 timer nedbruddet varede kunne de 1,4 millioner, der havde downloaded appen, blandt andet ikke melde sig smittet i appen.

– “Der er løbende blevet lavet om i appen – også i Google/Apple API’erne – så vi kan ikke fast sige nu, om den (fejlen, red.) har været der fra start eller om den er opstået for nyligt, siger projektleder Lene Ærbo til DR.

Hun fortæller til DR, at man blev opmærksom på problemet, efter der begyndte at komme spørgsmål i supporten.

Hun henviser dermed til, at det er Google og Apple, der har udviklet den grundlæggende teknologi bag appen, som bliver brugt i mange lande.

– “Vi kan se, at i nogle tilfælde, hvor mobiler er sammen i længere tid, for eksempel i over et døgn, så får nære kontakter ikke en smittenotifikation”, siger Lene Ærbo DR.

Grundlæggende er Smittestop-appen et værktøj til opsporing af ukendte smittekæder – det vil sige personer, man ikke nødvendigvis ved hvem er, men har været tæt på i længere tid.

Tidligere på måneden skrev vi, at 1,3 millioner enheder har hentet Smittestop-appen ned, men kun 1.365 danskere har registreret sig.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

I Aalborg har restauratører i samarbejde med politi taget smittestop-appen i brug, som et våben mod smitte med covid-19. Borgere skal kunne fremvise appen på deres mobiltelefon for at få adgang til visse udskænkningssteder i festgaden Jomfru Ane Gade.

Denne app giver et estimat på om du får penge tilbage i skat

Nu kan kan du få et pålideligt estimat på, hvad der i vente, når der gives adgang til årsopgørelsen.

(mere…)
Apple klar med egen sportsapp

Apple har lanceret deres egen sportsapp, som f.eks. leverer resultater og statistik i realtid.

(mere…)
DR opdeler Ramasjang i 3 selvstændige apps

Den populære Ramasjang-app fra DR deles nu op i tre selvstændige apps.

(mere…)
Igen relevant: Tjek el-priserne på telefonen

TIP: Se dagspriserne på el. Der er penge at spare, hvis du kan planlægge dit brug af strøm.

(mere…)
Fortnite kommer tilbage på iPhone – men det bliver dyrt

Sideloading af apps på iPhone og iPad bliver dyrt – en millionomkostning for udgiverne.

(mere…)
Styrelse gentager fadæse med den digitale version af Sundhedskortet

Trods forbud fra Datatilsynet har Digitaliseringsstyrelsen indsamlet personoplysninger, som ikke måtte hentes.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram