Smittestop-app har måske aldrig virket

Fejl i Smittestop-appen betyder at nære kontakter ikke får en smittenotifikation. Måske har Smittestop aldrig fungeret efter hensigten.

smittestop-app
Smittestop har kostet statskassen 20 millioner kroner - alene for udvikling og drift i 2020. Nu viser det sig, at appen måske aldrig har fungeret korrekt. (Foto: Smittestop.dk)

Trods 20 millioner i udviklingsomkostninger og drift alene i 2020, har Smittestop-appen måske aldrig fungeret efter hensigten.

Teknisk projektleder på Smittestop-appen for Sundheds- og Ældreministeriet erkender overfor DR, at man faktisk ikke ved om appen har fungeret efter hensigten.

Erkendelsen kommer efter Smittestop-appen fra tirsdag til onsdag var nede i over et døgn.

I de 27 timer nedbruddet varede kunne de 1,4 millioner, der havde downloaded appen, blandt andet ikke melde sig smittet i appen.

- "Der er løbende blevet lavet om i appen - også i Google/Apple API’erne - så vi kan ikke fast sige nu, om den (fejlen, red.) har været der fra start eller om den er opstået for nyligt, siger projektleder Lene Ærbo til DR.

Hun fortæller til DR, at man blev opmærksom på problemet, efter der begyndte at komme spørgsmål i supporten.

Hun henviser dermed til, at det er Google og Apple, der har udviklet den grundlæggende teknologi bag appen, som bliver brugt i mange lande.

- “Vi kan se, at i nogle tilfælde, hvor mobiler er sammen i længere tid, for eksempel i over et døgn, så får nære kontakter ikke en smittenotifikation”, siger Lene Ærbo DR.

Grundlæggende er Smittestop-appen et værktøj til opsporing af ukendte smittekæder - det vil sige personer, man ikke nødvendigvis ved hvem er, men har været tæt på i længere tid.

Tidligere på måneden skrev vi, at 1,3 millioner enheder har hentet Smittestop-appen ned, men kun 1.365 danskere har registreret sig.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

I Aalborg har restauratører i samarbejde med politi taget smittestop-appen i brug, som et våben mod smitte med covid-19. Borgere skal kunne fremvise appen på deres mobiltelefon for at få adgang til visse udskænkningssteder i festgaden Jomfru Ane Gade.

Google sletter næsten 900.000 forsømte apps

Der er gang i "forårsrengøringen" hos både Google og Apple. Nu er Google i gang med en oprydning af forsømte apps - præcis som Apple.

(mere…)
Ny pant-app sløjfer den gamle ”papir-bon”

Dansk Retursystem er klar med en ny pant-app, som sørger for udbetaling af pant fra landets nye pantstationer.

(mere…)
Mobilvarsling-app lukkes heldigvis

Nu dropper de danske myndigheder ENDELIG deres app-varsling. Nyt Cell broadcast varslingssystem er klar i kulissen.

(mere…)
Grindr har solgt lokationsdata til kommercielt brug

En gammel sag er dukket op til overfladen og afslører, at Grindr-appen har solgt lokationsdata til kommercielt brug.

(mere…)
NemID’s nedlukning er udskudt – MitID volder problemer

Mange danskere har endnu ikke fået MitID, men nu udskydes fristen med 4 måneder.

(mere…)
Stramme vilkår om dataindsamling rammer Google Play Store

Google er klar med nye regler for app-udviklere, da brugerne skal kunne se præcis hvilke data, som indsamles om dem i de forskellige apps.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram