Smittestop-app har måske aldrig virket

1

Fejl i Smittestop-appen betyder at nære kontakter ikke får en smittenotifikation. Måske har Smittestop aldrig fungeret efter hensigten.

smittestop-app
Smittestop har kostet statskassen 20 millioner kroner – alene for udvikling og drift i 2020. Nu viser det sig, at appen måske aldrig har fungeret korrekt. (Foto: Smittestop.dk)

Trods 20 millioner i udviklingsomkostninger og drift alene i 2020, har Smittestop-appen måske aldrig fungeret efter hensigten.

Teknisk projektleder på Smittestop-appen for Sundheds- og Ældreministeriet erkender overfor DR, at man faktisk ikke ved om appen har fungeret efter hensigten.

Erkendelsen kommer efter Smittestop-appen fra tirsdag til onsdag var nede i over et døgn.

I de 27 timer nedbruddet varede kunne de 1,4 millioner, der havde downloaded appen, blandt andet ikke melde sig smittet i appen.

– “Der er løbende blevet lavet om i appen – også i Google/Apple API’erne – så vi kan ikke fast sige nu, om den (fejlen, red.) har været der fra start eller om den er opstået for nyligt, siger projektleder Lene Ærbo til DR.

Hun fortæller til DR, at man blev opmærksom på problemet, efter der begyndte at komme spørgsmål i supporten.

Hun henviser dermed til, at det er Google og Apple, der har udviklet den grundlæggende teknologi bag appen, som bliver brugt i mange lande.

– “Vi kan se, at i nogle tilfælde, hvor mobiler er sammen i længere tid, for eksempel i over et døgn, så får nære kontakter ikke en smittenotifikation”, siger Lene Ærbo DR.

Grundlæggende er Smittestop-appen et værktøj til opsporing af ukendte smittekæder – det vil sige personer, man ikke nødvendigvis ved hvem er, men har været tæt på i længere tid.

Tidligere på måneden skrev vi, at 1,3 millioner enheder har hentet Smittestop-appen ned, men kun 1.365 danskere har registreret sig.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

I Aalborg har restauratører i samarbejde med politi taget smittestop-appen i brug, som et våben mod smitte med covid-19. Borgere skal kunne fremvise appen på deres mobiltelefon for at få adgang til visse udskænkningssteder i festgaden Jomfru Ane Gade.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer