Kun få bruger Smittestop-appen

Den danske smittestop-app er nu downloadet over 1,3 millioner gange. Trods det har kun 1.365 brugere registreret sig som smittet via appen.

Smittestop appen skal hjælpe med at bryde smittekæderne i kampen mod coronavirus. Men brugen af appen virker ikke overbevisende.

Corona-app’en SmitteStop er frigivet til danskerne

Den danske smittestop-app er downloadet mere end 1,3 millioner gange, men der er kun 1.365 brugere, som har registreret sig smittet i appen, hvor de der giver besked til andre, de har været i nærheden af. Det oplyser Sundheds- og Ældreministeriet på deres Twitter-profil.

Selvom der altså kun er 1.365, som har registreret sig smittet i appen, så bruges den positivt.

-”586 personer har fra den 6. juli til 11. september gennemført en test, hvor de på coronaproever.dk har angivet som årsag, at de har fået besked i om smitterisiko i appen,” lyder det fra Sundheds- og Ældreministeriet.

Her har 478 sagt, at de alene er testet på grund af appen. 8 af disse er blevet testet positive.

-”Tallene kan ses som indikationer på, at appen fungerer,” lyder det fra Sundheds- og Ældreministeriet.

Sundheds- og Ældreministeriet skriver også, at appen er et digitalt supplement til den manuelle smitteopsporing, der er vigtig for, at vi kan inddæmme smitte, når den opstår. Så jo flere der bruger appen, jo bedre.

Appen definerer kontakt i ”længere tid” som mere end 15 minutter på en afstand af cirka en meter. Denne afstand estimeres ud fra signalstyrken på Bluetooth forbindelsen. Derudover har myndighederne bestemt, at ”mødet” skal være foregået i en periode fra to dage før symptomerne, startede og indtil otte dage senere. Det er nemlig i denne periode, at man smitter mest. Alt dette vil man blive spurgt om, hvis man indberetter man er smittet.

KRITIK: Bluetooth er ikke nødvendigvis en særlig god løsning til at estimere en afstand. Det mener i kritikker. Hør interviewet i podcasten herunder. Du skal gå frem til 20:40 minutter.

https://open.spotify.com/episode/7h6LMukw9SXJMbQNXO9xxK?si=2n4Ggem3Sdi5JIkjRJshDQ

Smittestop-appen er et hjælpemiddel til smittesporing. Vores vigtigste våben i kampen mod corona er fortsat: håndvask, god hygiejne og afstand.

Mere til historien

Smittestop-appen blev lanceret den 18. juni og tallene i ovenstående er fra mandag den 14. september 2020.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram