Smittestop-app får stor opdatering

En større opdatering er på vej til Smittestop-appen, der er et af værktøjerne i kampen mod corona. Sandsynligheden for at få beskeder ved nær kontakt til smittet er forøget.

smittestop-app
Den danske Smittestop-app modtager nu en større opdatering (Foto: Smittestop.dk)

Den danske Smittestop-app er udskældt. Måske for rette. Appen har været meget dyr at udvikle og alligevel fyldt med fejl, der har betydet brugere ikke har fået beskeder, når de skulle. Altså hvis de havde været i nær kontakt med en smittet.

Dette skal en ny opdatering ændre. Den nye opdatering hedder version 1.2 i App Store og Google Play Store.

Smittestop-app til 20 mio. kr. skal laves om

Tidligere har appen skulle udsende en besked, hvis du havde været i tæt kontakt med en smittet person i 15 minutter. Dette betød, at du skulle have været omkring 1 meter fra en smittet i et kvarter. Dette er nu ændret til 10 minutter. Det oplyser Sundheds- og Ældreministeriet.

Appen vi også inden længe ”tale sammen med” andre landes Smittestop-apps. Du skal derfor sørge for, at din app altid er opdateret til nyeste version i enten App Store eller Google Play Store. Det skriver DR. Det gælder Tyskland, Irland og Italiens apps, som alle kører på samme teknologi fra Apple og Google. Dog vil det først være i november, at dette vil virke.

Regningen for regeringens Smittestop-app fortsætter med at vokse

Sundheds- og Ældreministeriet oplyser også, at der har været en fejl på Android-telefoner.

-”Du kan med den nye version af smittestop på din Android-telefon opleve, at du kortvarigt får vist et lille smittestop-ikon på skærmen eller ser beskeden ‘Smitte|stop henter information’,” skriver ministeriet.

Du kan blive klogere på, hvordan appen beregner risikoen for smitte. Læs mere om det på Smittestop.dk.

Efter kritik: Dansk firma skal udvikle norsk Smittestop-app

Og så er det meget vigtigt for brugen af Smittestop-appen, at du altid har Bluetooth tændt og ikke lukker appen ned – altså swiper den væk.

Mere til historien

Ifølge DR har 6.028 personer fra uge 28 i juli til og med uge 43 i oktober bestilt en test, hvor de har angivet en besked i Smittestop som årsagen i en spørgeskemaundersøgelse.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram