Smittestop-app til 20 mio. kr. skal laves om

Appen Smittestop fungerer ikke efter hensigten. Nu skal den laves om, skriver TV 2.

SmitteStop-app
Smittestop blev ved lanceringen meldt ud til at koste 20 millioner kroner for udvikling og drift i 2020 (Foto: Sundheds- og Ældreminsteriet)

Som vi tidligere har beskrevet er Smittestop-appen ramt af en alvorlig fejl, hvor appen ikke har givet pårørende til en smittet besked, trods personen har anvendt appen og rapportet i appen, at vedkommende er smittet med covid-19.

Nu skal den danske Smittestop-app, der ved lanceringen kostede samfundet 20 millioner kroner for udvikling og drift i 2020, laves om. Det skriver TV 2, der har modtaget en mail om sagen fra Sundheds- og Ældreministeriet.

Ifølge ministeriet har den bagvedliggende teknologi været implementeret uhensigtsmæssigt i appen. Ændringen af appen kommer efter en dialog med Google og Apple, der leverer appens underliggende teknologier.

Efter ændringen skulle Smittestop fungere som det oprindeligt var tiltænkt.

Der er ikke nogen der ved, om appen har været fejlramt siden lanceringen i midten af juni.

Indtil videre har 3.517 smittede personer registreret sig i Smittestop. Ifølge Sundheds- og Ældreministeriet er Smittestop hentet 1.541.633 gange. Hvor mange der har aktiveret appen, er der ikke nogen oplysninger om.

Vi har tidligere talt med en kritikere af Bluetooth-teknologien i Smittestop-appen. Du kan høre indslaget herunder. Du skal gå frem til 20:40 minutter for at høre indslaget med datalog Henrik Kramselund Jereminsen.

Mere til historien

Hvis du har Smittestop aktiveret får du besked, såfremt du har været været i nærheden af en coronasmittet i mere ned et kvarter.

Tjek el-priserne på smartphonen

Du kan holde styr på el-priserne direkte på din smartphone og der er penge at spare, hvis du kan "planlægge" dit brug af strøm.

(mere…)
iPhone-folket er væsentlig mere værd end Android-brugere

Nye tal kasserer tommelfingerregel som værende tæt på et regulært fejlskud.

(mere…)
RejseBillet-app klar til danskerne

Den nye app RejseBillet kan i nogen grad være et digitalt rejsekort. Appen virker i hele Danmark.

(mere…)
Nu skal du finde el-appen frem igen! Strømprisen er på det højeste niveau i år

I efteråret 2022 blev det for alvor populært at følge el-priserne på apps. Nu er det igen relevant. Strømprisen har nået det højeste niveau i år.

(mere…)
Rejsebillet-appen er forsinket

Appen Rejsebillet skulle have været frigivet tilbage i marts, men firmaet bag Rejsekort har stadig ikke appen klar.

(mere…)
Pas på falske Threads apps! Threads er ikke klar i Danmark

SVINDEL: Er du blevet interesseret i den nye Threads-app, som er blevet så populær, så pas på hvad du downloader.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram