Smittestop-app til 20 mio. kr. skal laves om

0

Appen Smittestop fungerer ikke efter hensigten. Nu skal den laves om, skriver TV 2.

SmitteStop-app
Smittestop blev ved lanceringen meldt ud til at koste 20 millioner kroner for udvikling og drift i 2020 (Foto: Sundheds- og Ældreminsteriet)

Som vi tidligere har beskrevet er Smittestop-appen ramt af en alvorlig fejl, hvor appen ikke har givet pårørende til en smittet besked, trods personen har anvendt appen og rapportet i appen, at vedkommende er smittet med covid-19.

Nu skal den danske Smittestop-app, der ved lanceringen kostede samfundet 20 millioner kroner for udvikling og drift i 2020, laves om. Det skriver TV 2, der har modtaget en mail om sagen fra Sundheds- og Ældreministeriet.

Ifølge ministeriet har den bagvedliggende teknologi været implementeret uhensigtsmæssigt i appen. Ændringen af appen kommer efter en dialog med Google og Apple, der leverer appens underliggende teknologier.

Efter ændringen skulle Smittestop fungere som det oprindeligt var tiltænkt.

Der er ikke nogen der ved, om appen har været fejlramt siden lanceringen i midten af juni.

Indtil videre har 3.517 smittede personer registreret sig i Smittestop. Ifølge Sundheds- og Ældreministeriet er Smittestop hentet 1.541.633 gange. Hvor mange der har aktiveret appen, er der ikke nogen oplysninger om.

Vi har tidligere talt med en kritikere af Bluetooth-teknologien i Smittestop-appen. Du kan høre indslaget herunder. Du skal gå frem til 20:40 minutter for at høre indslaget med datalog Henrik Kramselund Jereminsen.

Mere til historien

Hvis du har Smittestop aktiveret får du besked, såfremt du har været været i nærheden af en coronasmittet i mere ned et kvarter.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer