Smittestop-app til 20 mio. kr. skal laves om

Appen Smittestop fungerer ikke efter hensigten. Nu skal den laves om, skriver TV 2.

SmitteStop-app
Smittestop blev ved lanceringen meldt ud til at koste 20 millioner kroner for udvikling og drift i 2020 (Foto: Sundheds- og Ældreminsteriet)

Som vi tidligere har beskrevet er Smittestop-appen ramt af en alvorlig fejl, hvor appen ikke har givet pårørende til en smittet besked, trods personen har anvendt appen og rapportet i appen, at vedkommende er smittet med covid-19.

Nu skal den danske Smittestop-app, der ved lanceringen kostede samfundet 20 millioner kroner for udvikling og drift i 2020, laves om. Det skriver TV 2, der har modtaget en mail om sagen fra Sundheds- og Ældreministeriet.

Ifølge ministeriet har den bagvedliggende teknologi været implementeret uhensigtsmæssigt i appen. Ændringen af appen kommer efter en dialog med Google og Apple, der leverer appens underliggende teknologier.

Efter ændringen skulle Smittestop fungere som det oprindeligt var tiltænkt.

Der er ikke nogen der ved, om appen har været fejlramt siden lanceringen i midten af juni.

Indtil videre har 3.517 smittede personer registreret sig i Smittestop. Ifølge Sundheds- og Ældreministeriet er Smittestop hentet 1.541.633 gange. Hvor mange der har aktiveret appen, er der ikke nogen oplysninger om.

Vi har tidligere talt med en kritikere af Bluetooth-teknologien i Smittestop-appen. Du kan høre indslaget herunder. Du skal gå frem til 20:40 minutter for at høre indslaget med datalog Henrik Kramselund Jereminsen.

Mere til historien

Hvis du har Smittestop aktiveret får du besked, såfremt du har været været i nærheden af en coronasmittet i mere ned et kvarter.

Kørekort-app har rundet 2 millioner downloads

Det er endnu ikke to år siden, at kørekort-appen blev lanceret. Allerede nu har den rundet 2 millioner downloads, selvom det ikke er alle, der kan hente appen.

(mere…)
Sundhedskort-appen har mere end 2,1 millioner downloads

Det er nu ét år siden, at Sundhedskort-appen blev frigivet. Mere end 2 millioner gange er appen hentet og anvendes mere end 40.000 gange dagligt.

(mere…)
Google sletter næsten 900.000 forsømte apps

Der er gang i "forårsrengøringen" hos både Google og Apple. Nu er Google i gang med en oprydning af forsømte apps - præcis som Apple.

(mere…)
Ny pant-app sløjfer den gamle ”papir-bon”

Dansk Retursystem er klar med en ny pant-app, som sørger for udbetaling af pant fra landets nye pantstationer.

(mere…)
Mobilvarsling-app lukkes heldigvis

Nu dropper de danske myndigheder ENDELIG deres app-varsling. Nyt Cell broadcast varslingssystem er klar i kulissen.

(mere…)
Grindr har solgt lokationsdata til kommercielt brug

En gammel sag er dukket op til overfladen og afslører, at Grindr-appen har solgt lokationsdata til kommercielt brug.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram