Efter kritik: Dansk firma skal udvikle norsk Smittestop-app

Kritikken af den danske Smittestop-app har været til at tage og føle på. Nu skal firmaet bag også udvikle den norske version.

smittestop-app
Netcompany, som står bag den danske Smittestop-app, har vundet en udbudsrunde i Norge og skal nu udvikle en lignende app til vores naboer mod nord.(Foto: Smittestop.dk)

Det danske IT-selskab Netcompany som står bag den regeringens udskældte Smittestop-app, skal nu udvikle en lignende app til vores nordiske naboer, skriver Tek.no.

Regningen for regeringens Smittestop-app fortsætter med at vokse

Netcompany har ’vundet’ opgaven med den norske Smittestop-app, efter at have leveret det eneste tilbud. Hos Folkehelseninstituttet, Norges pendant til Sundhedsstyrelsen, mener man dog, at det er et godt tilbud. Assisterende direktør hos Folkehelseninstituttet, Gun Peggy Knudsen, udtaler således:

-”Det er en stor styrke at bygge videre på oplevelserne fra Danmark, når vi nu skal udvikle en ny app i Norge. Tilbuddet fra virksomheden svarer godt til de krav, vi stiller i udbudsdokumenterne, og vi har stor tro på, at vi kommer til enighed med dette selskab som partner.”

Dyr og ustabil app

I Danmark går kritikken omkring Smittestop-appen blandt andet på, at nære kontakter ikke har fået besked, hvis de har været i kontakt med en smittet. Derudover har appen oplevet nedbrud.

Smittestop-app har måske aldrig virket

Oprindeligt havde den danske Smittestop-app et budget på 10 millioner kroner. Sidenhen blev budgettet udvidet til 20 millioner, og senest har regeringen anmodet Finanstilsynet om cirka 12 millioner kroner yderligere. Det bringer den samlede pris op omkring 32 millioner kroner.

Det har fået dataekspert og ekstern lektor på CBC, Per Østergaard Jacobsen, til at kalde Smittestop-appen ’afsindigt dyr’. Ifølge Per Østergaard Jacobsen, vil sådan et projekt nemlig typisk koste et par millioner.

Hvor dyr en investering, det bliver for Norge, må tiden vise. Efter planen skal den norske Smittestop-app være klar til lancering den 21. december 2020.

Mere til historien

Et australsk studie har for nyligt påvist, at Coronavirus kan overleve i op til 28 dage på blandt andet din telefons skærm. Heldigvis har John G. lavet denne guide til, hvordan du renser skærmen korrekt.

Kørekort-app har rundet 2 millioner downloads

Det er endnu ikke to år siden, at kørekort-appen blev lanceret. Allerede nu har den rundet 2 millioner downloads, selvom det ikke er alle, der kan hente appen.

(mere…)
Sundhedskort-appen har mere end 2,1 millioner downloads

Det er nu ét år siden, at Sundhedskort-appen blev frigivet. Mere end 2 millioner gange er appen hentet og anvendes mere end 40.000 gange dagligt.

(mere…)
Google sletter næsten 900.000 forsømte apps

Der er gang i "forårsrengøringen" hos både Google og Apple. Nu er Google i gang med en oprydning af forsømte apps - præcis som Apple.

(mere…)
Ny pant-app sløjfer den gamle ”papir-bon”

Dansk Retursystem er klar med en ny pant-app, som sørger for udbetaling af pant fra landets nye pantstationer.

(mere…)
Mobilvarsling-app lukkes heldigvis

Nu dropper de danske myndigheder ENDELIG deres app-varsling. Nyt Cell broadcast varslingssystem er klar i kulissen.

(mere…)
Grindr har solgt lokationsdata til kommercielt brug

En gammel sag er dukket op til overfladen og afslører, at Grindr-appen har solgt lokationsdata til kommercielt brug.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram