Efter kritik: Dansk firma skal udvikle norsk Smittestop-app

7

Kritikken af den danske Smittestop-app har været til at tage og føle på. Nu skal firmaet bag også udvikle den norske version.

smittestop-app
Netcompany, som står bag den danske Smittestop-app, har vundet en udbudsrunde i Norge og skal nu udvikle en lignende app til vores naboer mod nord.(Foto: Smittestop.dk)

Det danske IT-selskab Netcompany som står bag den regeringens udskældte Smittestop-app, skal nu udvikle en lignende app til vores nordiske naboer, skriver Tek.no.

Regningen for regeringens Smittestop-app fortsætter med at vokse

Netcompany har ’vundet’ opgaven med den norske Smittestop-app, efter at have leveret det eneste tilbud. Hos Folkehelseninstituttet, Norges pendant til Sundhedsstyrelsen, mener man dog, at det er et godt tilbud. Assisterende direktør hos Folkehelseninstituttet, Gun Peggy Knudsen, udtaler således:

-”Det er en stor styrke at bygge videre på oplevelserne fra Danmark, når vi nu skal udvikle en ny app i Norge. Tilbuddet fra virksomheden svarer godt til de krav, vi stiller i udbudsdokumenterne, og vi har stor tro på, at vi kommer til enighed med dette selskab som partner.”

Dyr og ustabil app

I Danmark går kritikken omkring Smittestop-appen blandt andet på, at nære kontakter ikke har fået besked, hvis de har været i kontakt med en smittet. Derudover har appen oplevet nedbrud.

Smittestop-app har måske aldrig virket

Oprindeligt havde den danske Smittestop-app et budget på 10 millioner kroner. Sidenhen blev budgettet udvidet til 20 millioner, og senest har regeringen anmodet Finanstilsynet om cirka 12 millioner kroner yderligere. Det bringer den samlede pris op omkring 32 millioner kroner.

Det har fået dataekspert og ekstern lektor på CBC, Per Østergaard Jacobsen, til at kalde Smittestop-appen ’afsindigt dyr’. Ifølge Per Østergaard Jacobsen, vil sådan et projekt nemlig typisk koste et par millioner.

Hvor dyr en investering, det bliver for Norge, må tiden vise. Efter planen skal den norske Smittestop-app være klar til lancering den 21. december 2020.

Mere til historien

Et australsk studie har for nyligt påvist, at Coronavirus kan overleve i op til 28 dage på blandt andet din telefons skærm. Heldigvis har John G. lavet denne guide til, hvordan du renser skærmen korrekt.

Afprøv gratis lyd- og e-bøger

Prøv e- og lydbøger gratis i 40 dage. Klik her.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer