Regningen for regeringens Smittestop-app fortsætter med at vokse

Regeringen har endnu engang set sig nødsaget til at anmode om flere penge til den kritiserede Smittestop-app.

SmitteStop-app
Smittestop-app’en ser ud til at blive en dyr fornøjelse for regeringen. Budgettet startede på 10 millioner, men er nu oppe omkring 32 millioner. (Foto: Sundheds- og Ældreminsteriet)

Smittestop-appen er blevet kritiseret vidt og bredt, blandt andet for at være for dyr. Nu anmoder regeringen endnu engang om Finanstilsynet om flere penge til app’en, viser en aktindsigt, som Berlingske har fået.

Den danske e-handel slår rekord under coronakrisen

Denne gang drejer det sig om yderligere 12 millioner kroner. Det får den samlede pris på Smittestop-app’en op på cirka 32 millioner kroner – indtil videre.

”Det er afsindigt dyrt, både som faktisk beløb og i forhold til hvad man får for pengene. Det ville typisk koste et par millioner, og det her kunne være lavet meget mere elegant,” siger dataekspert og ekstern lektor på CBS, Per Østergaard Jacobsen.

De ekstra penge skal blandt andet bruges på kommunikation og videreudvikling af app’en, der oprindeligt havde et budget på 10 millioner kroner.

Ifølge Sunheds- og Ældreministeriet møder Smittestop-app’en fortsat opbakning på Christiansborg, det oplyser ministeriet i en mail til Berlingske. Angiveligt har det hele tiden været planen, at app’en skal videreudvikles, ligesom der skal bruges penge på kampagner hen over efteråret.

Digitale abonnementstjenester i fremgang under coronakrisen

Kritikken omkring app’en går blandt andet på, at tætte kontakter ikke har fået besked i Smittestop-app’en, når de har været i kontakt med en smittet. Derudover har det været problematisk, at brugere med ældre iPhones ikke har haft mulighed for at downloade den.

Generelt set har problemerne omkring Smittestop-app’en været omfattende. I slutningen af september var app’en nede i et døgn, men det er ikke kun her, problemerne opstår. Selvom app’en er downloadet mere end halvanden million gange, er det kun en brøkdel, der har registreret sig.

Mere til historien

Et nyt studie viser, at Coronavirus kan overleve usædvanligt længe på en smartphone. Faktisk kan virusset overleve i næsten en hel måned. Det kræver dog heldigvis de rette betingelser, som du kan læse mere om her.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram