Coronavirus kan overleve 28 dage på mobilskærmen

Et nyt studie viser, at coronavirus kan overleve på overflader som mobilskærmen i næsten en måned. Se hvordan du rengør din smartphone.

Rengøring af smartphone
Rengøring af smartphonen skal gøres – ikke kun pga. coronavirus, men generelt også mange andre bakterier. (Foto: MereMobil.dk)

Vi skal vaske hænder og spritte hænder af i et væk, men hvad med mobilen som vi har i hænderne flere gange dagligt – måske flere gange i timen?

Et nyt australsk studie viser, at coronavirus kan overleve 28 dage på glatte overflader som mobilskærme, fjernsynsskærme, rustfrit stål og pengesedler. Det skriver BBC.

Kræver mørke og en konstant temperatur

Der er dog heldigvis et ”men”. For det kræver, at virussen holdes i mørke og i en konstant temperatur på 20 grader. Til sammenligning kan influenzavirus kun overleve i 17 dage under de samme forhold.

Studiet fandt også ud af, at coronavirus overlever kortere tid i høje temperaturer end i kolde temperaturer. Faktisk stoppede virus med at smitte inden for 24 timer i 40 grader. Glatte overflader giver også bedre vilkår for virus.

Konklusionen er derfor, at coronavirus er ekstremt robust. Vi derfor skal huske, at mobilen måske også skal rengøres oftere end vi har været vant til.

GUIDE: Sådan rengør du smartphone-skærmen korrekt

Resultaterne mødes med skepsis

Ligesom med så mange andre ting omkring coronavirus, så mødes resultaterne fra den australske undersøgelse med skepsis blandt andre forskere. Dette fordi det er videnskabeligt bevist, at ultraviolet lys slår virussen ihjel, skriver BBC.

Professor Emanuel Goldman fra Rutgers University har i juni udtalt til tidsskriftet The Lancet, at der er en ”meget lille risiko” for, at virussen kan blive overført via overflader. Mens professoren Ron Eccles fra Cardiff University har sagt til BBC, at det skaber en unødvendig frygt i befolkningen at antyde coronavirus kan overleve så længe.

Larry Marshall, administrerende direktør for CSIRO, forsvarer undersøgelsen over for BBC.

-”Ved at fastslå hvor længe virussen i virkeligheden forbliver levedygtigt på overflader, bliver vi i stand til mere præcist at forudsige og begrænse spredningen, og det hjælper os med at beskytte folk,” siger Larry Marshall.

Uanset hvad, så skader det ikke at huske at rengøre smartphones og lignende produkter lidt oftere.

Din mobil er virkelig klam! Sådan gør du noget ved det

Mere til historien

Det australske studie er foretaget af Australiens statslige forskningscenter CSIRO.

Fritidsaktiviteter byttes ud med sociale medier

Det fylder mere for børn i 7. klasse, at være på mobilen eller computeren end at være sammen med vennerne fysisk eller dyrke sport.

(mere…)
Pas på smartphonen i solen

Smartphonen er ikke ligeså vild med solen, som du måske er. Husk pas på, så telefonen ikke overopheder.

(mere…)
Polestar klar med deres første smartphone

Elbilsproducenten Polestar har netop lanceret deres første smartphone. Læs mere om Polestar Phone her.

(mere…)
Smartphone fra Polestar er måske snart godkendt?

Polestar er kendt for elbiler, men nu er de snart på vej med en mobil.

(mere…)
Den bedste smartphone i 2023

Mobilbranchen har netop kåret den bedste smartphone i 2023. Er du enig?

(mere…)
Sociale medier forbydes for mindreårige

Et flertal i en amerikansk delstat har stemt for, at sociale medier skal forbydes for børn under 17 år.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
13 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram