Samsung Galaxy S21+ og S21 er flottere end nogensinde – og billigere

Den matte bagside og nye lilla farve giver et flot udtryk, men det er ikke kun indpakningen, der tæller. Galaxy S21+ og Galaxy S21 byder også på en lavere pris.

Samsung Galaxy S21+
Samsung Galaxy S21+ har 6,7 tommer skærm, mens Galaxy S21 har 6,2 tommer. Begge har dynamisk 120 Hz opdateringshastighed (Foto: MereMobil.dk)

Hvis du her i vinteren 2021 ønsker dig det vildeste mobilmarkedet kan byde på, skal du helt klart se nærmere på Samsung Galaxy S21 Ultra. Hvis du hellere vil have noget, som ligger bedre og mere naturligt i hånden, er det derimod Samsung Galaxy S21+ eller Samsung Galaxy S21, som du skal gå efter.

PRISER: Det koster Samsung Galaxy S21’erne i Danmark

En positiv sidegevinst ved at vælge Galaxy S21, der er årets mindste model, er prisen. For 6.599 kroner får du en temmelig fed topmodel. Plusmodellen starter på 8.199 kroner. Det er en lavere startpris end da Galaxy S20 og S20+ kom sidste år.

ANMELDELSE: Her kan du læse min test af Samsung Galaxy S21 og S21+

Det er svært på skrift, at forklare hvad ”stor” og ”lille” er, men i skemaet herunder kan du danne dig et overblik over skærmstørrelserne. Længere nede i artikel kan du se de komplette specifikationer.

LÆS OGSÅ: Samsung Galaxy S21 Ultra er vildere og billigere

Galaxy S21 Ultra Galaxy S21+ Galaxy S21
Skærm 6,8”, AMOLED6,7” AMOLED6,2” AMOLED
OpløsningQHD+Full HD+Full HD+
120 Hz Ja Ja Ja 
Batteri 5.000 mAh 4.800 mAh 4.000 mAh 
ProcessorExynos 2100Exynos 2100Exynos 2100
Lagerplads128/256/512 GB128/256 GB128 / 256 GB

Samsung omfavner designet

Jeg er ret begejstret for, at Samsung ikke forsøger at skjule de udstående kameralinser. I stedet omfavnes kameraerne via designet.

Kamerablokken har en anden farve end resten af telefonen og ”springer ud af” sidekanten, hvor kanten følger med om på bagsiden. Det giver et visuelt indtryk af, at kameraet ikke blot er smidt tilfældigt på – der er tænkt over tingene.

Mit første indtryk er, at S21+ og S21 er flottere end det vi tidligere har set fra Samsung. Samtidigt kombineres med forskellige farver, hvilket virkelig klæder telefonerne – særligt den blå-lilla er jeg ret vild med.

Galaxy S21 og S21+ ligger godt i hånden og passer fint ned i lommen. Samsung Galaxy S21 Ultra er derimod ”som den er”: Stor! Designet er også her forbedret fra sidste år, men ultraen er stadig en kæmpe.

Samsung dropper udvidelse af hukommelse på S21-serien

INFO: Som altid kommer der rigtigt meget tilbehør på markedet, når Samsung lancerer nye topmodeller. Her kan du se noget af det tilbehør, der kan fås til Galaxy S21 Sponseret link allerede nu.

Glas og plastik – men du opdager det ikke

Samsung Galaxy S21+
Samsung Galaxy S21+ har glasbagside med Gorilla Glass Victus. Galaxy S21 har plastik på bagsiden, men det er ikke noget du hverken ser eller mærker (Foto: MereMobil.dk)

Samsung Galaxy S21+ og S21 Ultra har begge Gorilla Glass Victus på for- og bagside. Victus-glasset tåler fald fra 2 meters højde og modstår ridser bedre end Gorilla Glass 6, der var den store nyhed i 2020.

LÆS OGSÅ: Så vild er det nye Gorilla Glass der beskytter din smartphone

Samsung Galaxy S21 er anderledes. Her er bagsiden i plastik. Det er dog lavet så godt, at jeg ikke da jeg havde alle modellerne i hænderne, kunne føle eller se forskel på Galaxy S21 og S21+. Med andre ord: Du skal ikke bekymre dig om det.

Bagsiden har i år et mat udtryk, hvilket er godt, da det ikke tiltrækker sig så mange fedtede fingre, som på tidligere modeller.

Stort avanceret kamera

Kamerateknologien minder om det Samsung anvendte i 2020-modellerne, men softwaren gør en forskel.

Funktionen ”tag ét”, der skyder korte videoklips og kreative billeder med filtre, er opdateret med flere nyheder.

En ny funktion i kameraet er ”Director’s View”. Her kan der optages video med alle kameraer samtidigt. Mens du optager, kan du skifte mellem objektiverne og den vej igennem skabe mere levende og kreative videoer.

Jeg er ikke i tvivl om, at du med disse telefoner kan skyde nogle lækre billeder – uanset om det er Galaxy S21 eller S21+ du vælger. Begge modeller har nemlig præcis samme kamerateknologi. Det er kun i Galaxy S20 Ultra, hvor kameraet er anderledes – og markant vildere. Om det er bedre, må tiden vise.

Når det er sagt, så tror jeg ikke resultatet fra S21 og S21+ bliver væsentligt anderledes end på Galaxy S20’erne. Det endelige svar får vi, når de forskellige anmeldelser begynder at komme ind op mod salgsstarten.

Fuld fart frem

Selvom du køber en af de væsentligt billigere 2021-modeller, Galaxy S21 eller S21+, går du ikke ned på ydelsen. Der er fuld fart frem ad motorvejen.

Alle tre modeller kører på Samsung Exynos 2100 processoren, der i forhold til 2020-modellerne yder 30 procent bedre på computerkraften og hele 40 procent mere på grafikdelen, mens strømforbruget er faldet.

Alle modeller kommer i år med 5G. Ultra har både 5G NR og mmWave teknologi mens S21 og S21+ kun har 5G NR. Alle modeller har desuden Wi-Fi 6 mens Ultra også understøtter Wi-Fi 6E, der er den kommende standard for trådløse netværk i hjemmet. Med Wi-Fi 6E får du højere hastigheder end hvad der tidligere har været muligt på Wi-Fi – end ikke med Wi-Fi 6, som vi talte om sidste år. Nu skal du så bare have en router, der kan køre Wi-Fi 6E for at udnytte det.

En anden god nyhed er fingeraftrykslæseren i skærmen, der er hurtigere og mere præcis.

Jeg har tidligere bøvlet med at få sensoren til at fungere godt på andre Samsung-topmodeller, men i år er der håb forude. I stedet for at bruge deres egen teknologi har Samsung nemlig teamet op med Qualcomm, der leverer sensoren kaldet 3D Sonic Sensor. Denne sensor sidder i alle Galaxy S21’erne – også udgaven i Europa, hvor Samsung bruger deres eget chipset.

Galaxy S21+ og S21 er prissat fornuftigt

Ingen af S21-modellerne kan bruge hukommelseskort og der er heller ikke headset samt oplader i salgspakken, men Samsung ”bytter” med en lavere pris end sidste år.

Galaxy S20 5G kostede ved salgsstarten 7.799 kroner. I år er introprisen 6.599 kroner for Galaxy S21. Også plusmodellen er faldet i pris. Det synes jeg er rigtigt positivt.

Herunder er farvemulighederne. Det er helt klart den lilla du skal vælge, hvis du spørger mig. Udover disse farver kommer der flere muligheder, hvis du køber via Samsungs officielle webshop. Det er uvist, hvornår disse farver bliver tilgængelige.

Samsung Galaxy S21-serien kommer i mange farver

 • Galaxy S21: Silver, Black, Violet, Gray
 • Galaxy S21+: Silver, Black, Violet

Begge modeller har 8 GB RAM og enten 128 eller 256 GB lagerplads.

Du kan købe Samsung Galaxy S21 og Galaxy S21+ i Danmark fra fredag den 29. januar 2021.

Første kig på Galaxy S21+

Specifikationer: Samsung Galaxy S21+ og Galaxy S21

 • Skærm: 6,7 / 6.2 tommer
 • Type: Dynamic AMOLED, HDR10+ 
 • Opløsning: 2.400 x 1.080 pixels
 • PPI: 394 / 421
 • Opdateringshastighed: 120 Hz dynamisk (fra 48 til 120 Hz)
 • Processor: Exynos 2100
 • RAM: 8 GB 
 • Hukommelse: 128/ 256 GB 
 • Udvidelse af hukommelse: Nej 
 • Kamera 1: 12 megapixels, f/1.8, OIS
 • Kamera 2: 12 megapixels, f/2.2, OIS, 120 grader
 • Kamera 3: 64 megapixels telefoto, OIS, 3x zoom
 • Frontkamera 1  10 megapixels, f/2.2, 80 grader
 • Batteri: 4.800 / 4.000 mAh 
 • 3.5 mm. Jackstik: Nej
 • Stereohøjttalere: Ja
 • Kablet opladning: Ja, 25 watt
 • Trådløs opladning: Ja, 15 watt
 • Oplader medfølger: Nej
 • Forbindelser: USB-C, Bluetooth 5.0, W-Fi 6
 • 5G: Non-Standalone (NSA), Standalone (SA), sub-6
 • Dual-SIM: Ja
 • E-SIM: Ja
 • Fingeraftryk: Ja. I skærmen. Qualcomm 3D Sonic Max sensor
 • IP-beskyttelse IP68
 • Størrelse: 161.5 x 75.6 x 7.8 mm / 151.7 x 71.2 x 7.9 mm.
 • Vægt: 202 / 171 gram
 • System: Android 11
 • Brugerflade: Samsung One UI 

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

Sammen med Galaxy S21-serien lancerede Samsung også en opdateret udgave af deres true wireless-headset. Galaxy Buds Pro kommer i farven Phantom Violet i Danmark til 1.699 kroner.

Samsung har fremvist Galaxy Ring på Mobile World Congress

På dette års Mobile World Congress har Samsung givet et første kig på Galaxy Ring. Bliv klogere på deres smartring her.

(mere…)
Samsung bekræfter betaling for AI-funktioner

BEKRÆFTET: AI i Galaxy-produkter vil koste penge, siger Samsung. Vil det reelt ske?

(mere…)
Samsung klar med Galaxy Ring i juli

Det ventes, at Samsungs bud på en smartring vil være klar til offentligheden i løbet af juli.

(mere…)
Ældre Samsung Galaxy-modeller får AI-funktioner i marts

I slutningen af marts kan ejere af flere Galaxy-enheder glæde sig over, at Galaxy AI-funktionerne er klar.

(mere…)
Sej AI-funktion fra Galaxy S24 kommer til andre Samsung-telefoner

Hvis du har en Samsung Galaxy S22-telefon eller tidligere, bliver du ikke AI-opdateret.

(mere…)
Samsung får tilladelse for snuden af Apple

Er Samsung foran Apple i kapløbet om nye funktioner i deres smartwatches?

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
25 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram