Din gamle Android-mobil får problemer

Softwaren lukker for adgang til flere websites på flere Android-telefoner om tre år, fordi softwaren er blevet for gammel.

Android 7 logo
I april 2020 kørte 33,8 procent af alle aktive Android-mobiler stadig en softwareudgave, der ligger før Android 7.1.1 (Foto: Google)

Går du rundt med en Android-telefon, hvor operativsystemet er ældre end Android 7.1.1, vil du ikke længere kunne åbne mange populære sider på nettet. Sådan skrev Tech-test.dk med kilde i Android Police i november 2020.

Årsagen er, at websites i dag benytter såkaldte sikkerhedscertifikater, som de gamle enheder ikke ”tror på”. Derfor vil browseren markere websites som ”farlige” eller slet ikke åbne dem.

Der var i november ingen udmeldte planer om at opdatere certifikaterne eller de ældre Android-versioner, så de fortsat kunne fungere. Med andre ord: Hvis der ikke skete noget i denne sag, ville telefonerne blive ubrugelige.

Angiveligt benytter op mod 30 procent af alle sites på nettet certifikater fra Let’s Encrypt, der er ramt af dette problem, skrev Android Police.

Android 7.1.1 ligger tilbage fra december 2016, men ikke desto mindre var der i april 2020 stadig Android 7.0, eller ældre software, på 33,8 procent af alle aktive Android-telefoner i markedet, skriver XDA-Developers.

Heldigvis blev de mange gamle Android-telefoner reddet på målstregen. Let's Encrypt har nemlig forlænget undestøttelse af certifikatet med yderligere tre år.

Brugere med en telefon med ældre software end Android 7.1.1 bør uanset hvad nok overveje, om det ikke er tiden at opgradere smartphonen.

Disse Sony Xperia telefoner får Android 11

Jeg synes det er utilfredsstillende

Det er altid en stor diskussion, hvor længe man skal forvente, at ens smartphone bliver vedligeholdt og opdateret af producenten, men med de miljømæssige briller på, synes jeg, det er tåbeligt, at skulle smide en telefon ud, som man er glad for, og fungerer, blot på grund af et stykke software.

Forestil dig at bilen fungerede på samme måde.

Jeg kører i en Skoda Octavia fra 2012, som gør det godt. Hvad nu hvis blinklyset pludselig ikke længere fungerede eller radioen ikke kunne tænde, fordi softwaren var for gammel? Ville vi finde os i det? Jeg ville personligt være oprevet, hvis bilen (der ikke fejler noget) lukkede ned efter 4-5 år på vejen.

Hvad tænker du?

RETRO: Android fylder 13 år – husker du starten?

Mere til historien

På MereMobil.dk har vi det seneste år bedt producenterne fortælle hvad deres planer er for opdateringer fremadrettet på det specifikke produkt, der anmeldes. Deres udmelding fremgår af hver anmeldelse, vi bringer, så du ved, hvor længe telefonen vedligeholdes.

Android 14 vil blokere ældre apps 

Google skærper sikkerheden omkring Android-apps. 

(mere…)
Så få enheder har Android 13

Android 13 blev frigivet i august, men det er fortsat ganske få, som har den seneste Android-version installeret.

(mere…)
Samsung Galaxy S23 – Unpacked event lækket

Samsung holder angiveligt Unpacked event for den kommende Galaxy S23-serie tidligere end ventet. Se datoen for Unpacked 2023 her.

(mere…)
Oppo lover opdateringer i længere tid

Oppo-telefonerne opdateres fra 2023 i længere tid.

(mere…)
Google Pixel Tablet til salg – uden lancering!

Google har talt om en Pixel Tablet. Inden den officielle lancering er Pixel Tablet nu set til salg sammen med Speaker Dock.

(mere…)
Sony klar med Android 13 til udvalgte modeller

Sony har netop frigivet Android 13 opdateringen til tre af deres smartphone-modeller.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
51 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram