Din gamle Android-mobil får problemer

Softwaren lukker for adgang til flere websites på flere Android-telefoner om tre år, fordi softwaren er blevet for gammel.

Android 7 logo
I april 2020 kørte 33,8 procent af alle aktive Android-mobiler stadig en softwareudgave, der ligger før Android 7.1.1 (Foto: Google)

Går du rundt med en Android-telefon, hvor operativsystemet er ældre end Android 7.1.1, vil du ikke længere kunne åbne mange populære sider på nettet. Sådan skrev Tech-test.dk med kilde i Android Police i november 2020.

Årsagen er, at websites i dag benytter såkaldte sikkerhedscertifikater, som de gamle enheder ikke ”tror på”. Derfor vil browseren markere websites som ”farlige” eller slet ikke åbne dem.

Der var i november ingen udmeldte planer om at opdatere certifikaterne eller de ældre Android-versioner, så de fortsat kunne fungere. Med andre ord: Hvis der ikke skete noget i denne sag, ville telefonerne blive ubrugelige.

Angiveligt benytter op mod 30 procent af alle sites på nettet certifikater fra Let’s Encrypt, der er ramt af dette problem, skrev Android Police.

Android 7.1.1 ligger tilbage fra december 2016, men ikke desto mindre var der i april 2020 stadig Android 7.0, eller ældre software, på 33,8 procent af alle aktive Android-telefoner i markedet, skriver XDA-Developers.

Heldigvis blev de mange gamle Android-telefoner reddet på målstregen. Let's Encrypt har nemlig forlænget undestøttelse af certifikatet med yderligere tre år.

Brugere med en telefon med ældre software end Android 7.1.1 bør uanset hvad nok overveje, om det ikke er tiden at opgradere smartphonen.

Disse Sony Xperia telefoner får Android 11

Jeg synes det er utilfredsstillende

Det er altid en stor diskussion, hvor længe man skal forvente, at ens smartphone bliver vedligeholdt og opdateret af producenten, men med de miljømæssige briller på, synes jeg, det er tåbeligt, at skulle smide en telefon ud, som man er glad for, og fungerer, blot på grund af et stykke software.

Forestil dig at bilen fungerede på samme måde.

Jeg kører i en Skoda Octavia fra 2012, som gør det godt. Hvad nu hvis blinklyset pludselig ikke længere fungerede eller radioen ikke kunne tænde, fordi softwaren var for gammel? Ville vi finde os i det? Jeg ville personligt være oprevet, hvis bilen (der ikke fejler noget) lukkede ned efter 4-5 år på vejen.

Hvad tænker du?

RETRO: Android fylder 13 år – husker du starten?

Mere til historien

På MereMobil.dk har vi det seneste år bedt producenterne fortælle hvad deres planer er for opdateringer fremadrettet på det specifikke produkt, der anmeldes. Deres udmelding fremgår af hver anmeldelse, vi bringer, så du ved, hvor længe telefonen vedligeholdes.

Google Play runder 10 år – og får nyt logo

Det er 10 år siden, at Google ændrede Android Market til Google Play Store. Det fejres blandt andet med et nyt logo.

(mere…)
Google sletter næsten 900.000 forsømte apps

Der er gang i "forårsrengøringen" hos både Google og Apple. Nu er Google i gang med en oprydning af forsømte apps - præcis som Apple.

(mere…)
Samsung solgte flest Android-telefoner med 5G i februar

Galaxy A52s 5G fra Samsung slog alle konkurrenter og blev den bedst solgte Android-telefon med 5G i februar måned.

(mere…)
Stramme vilkår om dataindsamling rammer Google Play Store

Google er klar med nye regler for app-udviklere, da brugerne skal kunne se præcis hvilke data, som indsamles om dem i de forskellige apps.

(mere…)
Nu kan du prøve Android 12 på OnePlus Nord

Den første OnePlus Nord får en forsmag på Android 12, før Nord 2.

(mere…)
Samsung Galaxy Z Fold 4 får nye hængsler

Rygterne svirrer om den kommende foldbare Galaxy Z Fold 4 fra Samsung. Det ventes, at den kommer med bedre kamera og redesignede hængsler.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
51 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram