5G på vej til budgettelefoner med Qualcomm Snapdragon 480

Det er snart ikke længere nødvendigt med en midrange eller high-end telefon for at få 5G. Qualcomm er klar med ny processor, som bringer 5G til budgettelefonerne.

Qualcomm har lanceret processoren Snapdragon 480, hvilket betyder flere budgettelefoner nu også vil understøtte 5G-netværket (Foto: Qualcomm)
Qualcomm har lanceret processoren Snapdragon 480, hvilket betyder flere budgettelefoner nu også vil understøtte 5G-netværket (Foto: Qualcomm)

Qualcomm har introduceret processoren Snapdragon 480, hvilket er første gang de nu er klar med 5G i chips i 4-serien.

På nuværende tidspunkt er der high-end og midrange telefoner med 5G fra Qualcomm, men budgettelefonerne har endnu ikke understøttet dette. Dette kommer de altså til i nærmeste fremtid.

5G er nu landsdækkende i Danmark

Snapdragon 480 processoren kommer med X51 modem. Det giver ”multi-gigabit” 5G-hastigheder både på mmWave og sub-6Hz frekvenserne, ifølge Qualcomm. Det skriver Android Authority.

Processoren er en 2GH Kryo 460 octa-core processor, hvor fire er Arm’s Cortex-A76 og fire er Cortex-A55.

Foruden at tilbyde 5G til budgettelefoner, så forbedres også kamera og den grafiske ydelse. Derudover understøttes Full HD opløsning samt op til 120 Hz opdateringshastighed. Bluetooth 5.1, WiFi 6 og Quick Charge 4+ standard er også understøttet.

PODCAST: Hvor genialt er 120 Hz-skærme egentlig?

De første telefoner med den nye processor ventes at blive afsløret i starten af i år, lyder meldingen fra Qualcomm. Der er dog ikke sat navn på, hvilken producent, der er klar med et produkt først med den nye processor.

Mere til historien

Har du en 5G-telefon, får du ikke automatisk 5G. Det kræver også dit teleselskab understøtter det, samt du har et abonnement hvor det er inkluderet. Du kan se hvilke 5G-abonnementer, der var billigst i midten af december her.

Læs også:
Nu skal 5G-frekvenserne endelig sælges – ekspert er uimponeret
5G-nettet når ud til én mia. personer i år

Snapdragon 8 Gen 2 afsløres senere på året

Qualcomm har bekræftet datoerne for Snapdragon Tech Summit i år, hvor det forventes processoren Snapdragon 8 Gen 2 præsenteres.

(mere…)
Qualcomm klar med nye Snapdragon 8+ Gen 1

Snapdragon 8+ Gen 1 og Snapdragon 7 Gen 1 er to nye processorer fra Qualcomm til henholdsvis high-end og midrange.

(mere…)
Qualcomm bekræfter Snapdragon-event

KORT NYT: Rygterne har svirret om, at Qualcomm ville afholde et Snapdragon-event i denne måned. Det er nu bekræftet.

(mere…)
Snapdragon 8 Gen 1+ præsenteres i næste uge

RYGTE: Skal man tro de seneste rygter, vil Qualcomm præsentere deres næste topmodel indenfor smartphone-processorer i næste uge.

(mere…)
Samsung solgte flest Android-telefoner med 5G i februar

Galaxy A52s 5G fra Samsung slog alle konkurrenter og blev den bedst solgte Android-telefon med 5G i februar måned.

(mere…)
Første telefon med ny Snapdragon-processor er klar til sommer?

Snapdragon 8 Gen 1 sidder i de fleste Android-topmodeller i dag, men en efterfølger er ifølge rygterne på vej. Rygterne taler om Snapdragon 8 Gen 1+.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram