Her får du det billigste 5G-abonnement

PRISTJEK: Hvad koster det at få 5G og hvor finder du det billigste 5G-abonnement. Her er vores seneste pristjek på 5G.

Det billigste 5G-abonnement hos Telmore kan give op mod 400 Mbit/s download
Med 5G kan du i dag runde 400 Mbit/s download på en almindelig smartphone. Vi har tjekket, hvor du får det billigste 5G-abonnement (Foto: MereMobil.dk)

5G er under etablering i Danmark. TDC er forrest og dækker allerede et meget stort område af landet. Vil du med på 5G, skal du ikke betale overpris for 5G-adgangen. Derfor har jeg set på, hvor du får det billigste 5G-abonnement lige nu. 

I øjeblikket er det let at overskue 5G-abonnementerne og finde det billigste, da konkurrencen endnu ikke eksisterer. Det er reelt kun de TDC-ejede mobilbrands YouSee og Telmore, der tilbyder 5G. 

End ikke det nyetablerede lavprisselskab på TDC’s netværk, Eesy, tilbyder kunderne 5G. 

-”5G er ikke umiddelbart noget, der er i pipeline hos Eesy. Vi bruger en masse kræfter på at sikre, at YouSee og Telmore er først med på 5G-bølgen, hvor 5G jo lige nu er sin startende fase. Her prioriterer vi at være til stede med YouSee og Telmore. Eesy har andre fokusområder,” fortæller Jens Grønlund, direktør for digitale brands i TDC-selskabet Nuuday, der står bag Eesy, til MereMobil.dk. 

Herunder kan du høre hele interviewet med Jens Grønlund, der i vores podcast fortæller om tankerne bag lavprisselskabet Eesy (gå frem til 13:30 minutter). 

Se 5G-priserne herunder.

Du kan få 5G til 169 kroner om måneden 

Det billigste 5G-abonnement findes hos Telmore til 169 kroner om måneden. Pakken indeholder 30 GB data, 11 GB data i EU, fri tale og Telmore Musik. Faktisk er der fri data på dette abonnement resten af året, som del af en kampagne. 

Den nogenlunde tilsvarende pakke hos YouSee koster 199 kroner. 

OVERBLIKSå hurtig er 5G NR i virkeligheden 

Hvis du vil have TV 2 Play og Viaplay med i mobilpakken sammen med 5G, skal du vælge Telmore. Udover fri tale og 40 GB data er de to streamingtjenester med til 239 kroner om måneden. Også her tilbydes der, som en kampagne, fri data resten af året. 

Her er de 3 billigste 5G-abonnementer netop nu: 

  • 169 kr.: Telmore, 30 GB data, fri tale og SMS/MMS, Telmore Musik, 5G 
  • 199 kr.: YouSee, 30 GB data, fri tale og SMS/MMS, YouSee Musik, 5G 
  • 239 kr.: Telmore, 40 GB data, fri tale og SMS/MMS, TV 2 Play og Viaplay, 5G 

Priserne er hentet via Samlino.dk den 17. december 2020.

Her kan du se de aktuelt billigste 5G-abonnementer Sponseret link 

HVAD ER 5G? Forstå 5G på 4 minutter 

5G til lavpris lader vente på sig 

5G er det næste store inden for mobilnetværk og det er noget, som alle teleselskaberne vil satse hårdt på. Der kommer dog til at gå noget tid med at få netværkene klar til 5G. Her har teleselskaberne forskellige planer og strategier. 

Som vi har set det før, eksempelvis da 4G kom, så forsøger man at hente lidt ekstra penge ind, ved at tilbyde den nye teknologi sammen med high-end-brands. Senere rulles 5G ud til mellem- og lavprissegmenterne. 

Som tiden går, vil alle selskaber, store som små, have 5G som en naturlig del af netværksteknologien. I dag kan ingen jo forestille sig, at et abonnement kun indeholder 3G- og ikke 4G-adgang. Sådan bliver det også med 5G, at det bare en del af pakken. 

Det er svært at sige, hvor længe der går, inden 5G er standard hos alle teleselskaber. Mit bud er, at det går hurtigere, end da 4G blev introduceret. 

Det næste store skridt kommer i 2021 

Lige nu kan du forvente en downloadhastighed på 5G, der ligger fra 100 til 400 Mbit/s alt efter, hvor du befinder dig. Når smartphonen har forbindelse til 5G, vil du opleve kortere svartider (latency) end på 4G selv med den nuværende 5G-teknologi. 

I 2021 afholdes en frekvensauktion. Når denne er overstået, ved teleoperatørerne hvor meget råderum de får på forskellige frekvenser til 5G. Det er her, at der kommer hul igennem til gigabithastigheder – altså hastigheder på over 1.000 Mbit/s. 

Sammen med gigabithastigheder kommer endnu lavere svartider. Det vil sige under 10 millisekunder. Dermed kan 5G blive en trådløs konkurrent til de nuværende kablede netværksforbindelser herunder fiber til private husstande. 

BAGGRUND5G Light eller Ægte 5G? Synes du 100 Mbit/s på en mobil er light? 

Explainer: 5G kort fortalt 

Mere til historien

Inden du køber et 5G-abonnement skal du have den rigtige telefon og her kan 5G være lidt af en jungle. Læs her hvad du skal vide om smartphones med 5G

5G vs fiber – mine oplevelser

PODCAST: Internet i hjemmet. Skal det være 5G eller fiber? Og virker 5G-internet ordentligt? Hør om mine erfaringer.

(mere…)
Nordisk Film+ er nu en del af CBB Mix

Streamingtjenesten Nordisk Film+ er blevet tilføjet til CBB Mix.

(mere…)
Xiaomi 14 og Xiaomi 14 Ultra – priserne er lækket

Xiaomi lancerer Xiaomi 14-serien i slutningen af måneden. Nu er de europæiske priser dukket op. Se dem her. 

(mere…)
Det koster Samsung Galaxy S24-serien i Danmark

PRISOVERBLIK: Du kan købe Galaxy S24 fra 6.999 kroner. Se priser, lagerplads og farver her.

(mere…)
SSD-harddisk test- den bedste og hurtigste

GUIDE: En ekstern SSD-harddisk er nødvendig til backup, videoredigering eller store datamængder. Vi har testet og fundet den bedste SSD-harddisk.

(mere…)
5 tips til tv-købet – dette skal du vide

GUIDE: Udvalget af tv-skærme er stort og det kan det være svært at vide, hvilket tv der er det rigtige. Her er 5 tips til, hvad du skal kigge efter.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
12 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram