5G-nettet når ud til én mia. personer i år

5G-netværket er klar, nu mangler vi bare produkterne, viser rapport. Europa halter efter Kina og USA på 5G-netværk.

5G mast
2026 forventes USA at overhale Kina som det land i verden med den højeste andel af 5G-abonnementer i befolkningen (Foto: MereMobil.dk)

Ved udgangen af 2020 vil 5G-dækning være tilgængelig for ikke færre end én milliard mennesker. Det svarer til, at knapt hver syvende af jordens befolkning vil have adgang til 5G, når vi når 2021.

Det fremgår af den nye Mobility Report fra den svenske televirksomhed Ericsson. Mobility Report omhandler udbredelsen af 5G-teknologier og netværk.

Rapportens konklusioner om 5G er også et udtryk for, at selvom verden siden foråret i flere omgange nærmest har været sat i stå af coronapandemien, så er den globale udrulning af 5G-teknologien fortsat ufortrødent og ustoppeligt.

- "Udviklingen inden for 5G er fortsat trods de økonomiske bekymringer omkring corona, og samtidig er behovet og betydningen af at have adgang til en hurtig og pålidelig forbindelse steget markant som følge af restriktioner i hele verden”, udtaler landechef for Ericsson i Danmark, Niclas Backlund, i forbindelse med rapporten.

I Europa er Danmark godt med

Niclas Backlund siger videre, at Ericssons analyse viser, at ser man på 5G-dækningen fra et dansk perspektiv, så er Danmark godt med i forhold til vores europæiske naboer. Til gengæld er der ét sted, hvor tempoet skal op.

- "Det næste område, hvor der for alvor skal ske et ryk, er på produktsiden, så der introduceres flere 5G-smartphones i markedet, så de danske forbrugere får flere valgmuligheder, næste gang de skal skifte telefon", siger landechefen.

For et par uger siden stillede teleselskabet 3 sig op i køen af kunder hos Ericsson. Med en kontrakt hos Ericsson må det anses for definitivt, at den kinesiske techgigant Huawei ikke kommer til, at levere nogen former for teknologi til det danske 5G-net.

Ericsson er således også i gang og begyndte sammen med TDC, i september, at rulle 5G ud til danskerne.

Ifølge Mobility Report vil der være 3,5 milliarder 5G-abonnementer ved udgangen af 2026. Det svarer til 60 procent af jordens befolkning, som tilsammen vil stå for over halvdelen af al global mobildata.

- "Ifølge vores tal vil fire ud af ti mobilabonnementer være med 5G allerede i 2026", siger Niclas Backlund.

Forsinkede auktioner på 5G i Europa

Trods udrulninger af 5G i flere europæiske lande, heriblandt Danmark, halter regionen efter både Kina og USA, når det kommer til 5G-abonnementer. 

En af årsagerne er udskudte 5G-frekvensauktioner på tværs af flere lande.

- "Dette er én af årsagerne til, at Europa blot har én procent af de globale 5G-abonnementer ved udgangen af i år", konstaterer Niclas Backlund.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Mobility Report viser desuden, at i 2026 forventes USA at overhale Kina som det land i verden med den højeste andel af 5G-abonnementer i befolkningen. Mens der er en stor 5G-udbredelse i Kina i dag, så forventes balancen vil forskyde sig, så USA i 2026 vil have den højeste andel af 5G-abonnementer med 80 procent af alle brugere.

Er du bange for et angreb mod dine data?

Hvor bekymret er du for at miste data ved et angreb fra IT-kriminelle?

(mere…)
Deling af Netflix-login er et stort IT-problem

En ny rapport viser, at det kan være et stort problem for IT-sikkerheden, at dele koder til diverse steamingtjenester.

(mere…)
Samsung solgte flest Android-telefoner med 5G i februar

Galaxy A52s 5G fra Samsung slog alle konkurrenter og blev den bedst solgte Android-telefon med 5G i februar måned.

(mere…)
iPhone driver 5G frem til rekord

For første gang nogensinde er der på en måned solgt flest smartsphones med 5G-teknologi. iPhone 13 drev salget.

(mere…)
Droner skal transportere mennesker og medicin

Falck vil sende droner med mennesker og blodprøver i luften for at give patienter hurtigere diagnose og bedre behandling. TDC Erhverv leverer 5G-teknologien.

(mere…)
Corona har fremmet digitaliseringen

En ny rapport fra Danmarks Statistik viser, at perioden med coronanedlukninger m.m. har fremmet digitaliseringen hos danskerne.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram