Overvåg dit hjem med EufyCam 2 til en skarp pris

TEST: Dit hjem kan sikres og overvåges af EufyCam 2. Eufy er et super godt sikkerheds- og overvågningsystem til private boliger til en skarp pris.

EufyCam 2 test
EufyCam 2 er IP67-certificerede og tåler at sidde ude i alt slags vejr (Foto: Anker)

Vil du ikke betale for et alarmsystem til din bolig gennem G4S eller de andre store alarmfirmaer, der kan holde øje, når dit hus er alene hjemme, så er sikkerhedskameraerne EufyCam fra Anker værd at se nærmere på.

Startpakken består af to EufyCam 2-enheder og en hub kaldet Homebase. Hvis du i forvejen har en Eufy Dørklokke, behøver du ikke basen, da du i så fald kan genbruge basen fra dørklokken og købe kameraerne enkeltvis.

MINITEST: Eury smartdørklokke er genialt

Kameraerne hænges op på enten en halvkugle-magnet eller via et mere stabilt permanent ophæng, der følger med i salgspakken. Det er genialt, ikke at skulle købe ophæng ved siden af.

Strømmen kommer fra et indbygget batteri, der ifølge producenten holder op til et år, men det afhænger naturligvis af, hvor ofte kameraerne aktiveres. Jeg har tidligere skrevet om Arlo-systemet, en konkurrent til Eufy, og her lader jeg op cirka en gang om måneden – måske oftere. Det er virkelig irriterende.

En startpakke består af to kameraer, men du kan sagtens tilslutte flere. EufyCam fås i denne EufyCam 2-udgaven, som jeg har testet, men også i en mindre og lidt billigere model kaldet EufyCam 2C. Forskellene er lidt bedre nattesyn og længere batteritid i den store udgave. 2C har desuden LED-lys, der tændes ved bevægelse. EufyCam 2C er en smule billigere en topmodellen Eufycam 2.

Personligt ville jeg hænge de store modeller på de to vigtigste positioner og måske det billigere kamera i baghaven.

Kameraerne er IP67-certificerede, så de kan tåle det danske klima, men kan du komme til at hænge dem under et udhæng, er det naturligvis at foretrække.

Husk også at tjekke, hvad du ellers kan købe af overvågningskameraer til hjemmet, så du finder det bedste produkt til den bedste pris.

Registrerer bevægelser men kun mennesker

EufyCam fra Anker
EufyCam fra Anker (Foto: MereMobil.dk)

Kameraerne har genkendelse af personer – sådan forstået at systemet ikke optager og reagerer på blade, katte og hunde. Det skal siges, at om aftenen/natten reagerer systemet på alle bevægelser, da der ikke er lys nok til at give en sikker genkendelse af personer.

Via appen kan du angive aktivitetsområdet, hvor kameraet skal reagere, justere følsomhed osv.

Der er også en home- og awayfunktion. Denne gør det muligt at deaktivere optagelser og notifikationer, når du er hjemme. Når du forlader huset, kan du via appen “sikre din bolig”. Systemet kan i øvrigt udbygges med dør- og vindueskontakter samt et alarmpanel med kode.

Gemmer lokalt uden ekstra omkostninger

EufyCam fra Anker i nighmode
EufyCam fra Anker i nightmode (Foto: MereMobil.dk)

Noget der kan gøre mig i dårligt humør, er at give mange penge for et stykke elektronik for så efterfølgende at skulle betale et abonnement, for at få den fulde udnyttelse af det. Et eksempel er Tado smartvarme-systemet eller Netgear Orbi RBK828 til hjemmenetværk. Det er også tilfældet på Arlo-kameraerne.

I Eufy fra Anker er der anderledes. Her betaler du for hardwaren uden ekstra omkostninger er nødvendige.

Homebase har 16 GB lagerplads til optagelserne. Hvor langt det rækker, handler om hvor mange kameraer du har sat op og vor ofte de kører. En hurtig vurdering er, at du skal regne med, at pladsen rækker til omkring et halvt års tid. Du kan tilmed aktivere optagelse på en NAS-drev, hvis dette understøtter RTSP-protokollen, så mon ikke det er plads nok til de fleste?

Der findes dog en mulighed for tilkøb af cloud-storage, men det er relativt dyrt. Du kan f.eks. købe rullende optagelser i skyen over 30 dage, hvor de ældste slettes automatisk. Det koster 29,99 dollars per kamera om måneden. Den gode nyhed er, at det IKKE er nødvendigt.

Kommunikationen mellem basen og kameraerne sker krypteret (AES-256) ligesom også optagelserne er krypterede. I disse tider hvor personlig datasikkerhed kommer mere og mere i fokus, følger Anker en global trend, der måske over tid bliver en mega-trend. Det synes jeg er et kæmpe plus ved systemet.

En ekstra bonus er tyverisikring af kameraerne. Hvis nogen snupper et kamera, aktiveres en sirene på 110db fra kameraet såvel som Homebase.

Konklusion: Blandt de bedste sikkerhedssystemer til hjemmet

EufyCam med Homebase
Startpakken indeholder to EufyCam 2 og en Homebase (Foto: Anker)

Der findes mange sikkerheds- og overvågningskameraer på markedet, men EufyCam fra Anker, er helt klart blandt de bedste.

Jeg har over en periode haft Netgear Arlo-systemet monteret omkring huset. I sammenligning med EufyCam er Eufy betydeligt bedre. Særligt batteritiden skal her have positive ord med. Desuden er mulighederne flere i Eufy og appen er bedre.

Min anbefaling er at starte med det store EufyCam2-kit. Får du brug for ekstra kameraer, så vælger du EufyCam2C til de knapt så vigtige positioner. Dernæst kan du jo ønske dig Eury Dørklokke i julegave.

Prisen er 2.799 kroner (2.199 kroner hvis du rammer et Black Friday tilbud) for EufyCam2 Cam kit hos Powerbanken.dk, der har lånt mig systemet til denne anmeldelse. Til sammenligning koster et Netgear Arlo Pro 2 system med to kameraer omkring 3.800 kroner.

Eufy får herfra udmærkelsen ”Editors Choice”. Det er dét sikkerhedskamera-system, jeg selv ville købe.

6 ud af 6 stjerner.

Mere til historien

Et ekstra plus ved Eufy systemet er understøttelse af Alexa, Google Assistant og Apple HomeKit. Desværre er integration i SmartThings ikke en mulighed.

Eufy Cam 2 2-Cam Kit
Hørefejl? – Doro HearingBuds giver nye muligheder

TEST: Doro HearingBuds skærer igennem kaos og det højlydte. Og så spiller de bare fremragende.

(mere…)
Lavpris-mobil: Det er jo næsten umuligt at vælge

VIDEO: Jeg har sat to gode lavpris-telefoner i duel. Hvilken er bedst?

(mere…)
Sådan gør du din Facebook-konto mere sikker

GUIDE: Læs her hvordan du aktiverer totrinsbekræftelse på Facebook, så din Facebook-konto bliver mere sikker.

(mere…)
Fik du set den nye M3 MacBook Pro og iMac?

VIDEO: Her er mine første indtryk af M3 MacBook Pro og den nye 24” iMac.

(mere…)
Skal du skifte til iMac M3? TEST

TEST: M3-versionen af iMac er superfed, men overgår den M1 iMac? Læs min test af iMac M3 med 24 tommer skærm..

(mere…)
Nye tiltag skal spænde ben for digitale svindlere

Erhvervsministeriet og blandt andet banker og teleindustrien vil bremse svindleres brug af falske afsendernumre.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
8 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram