Google klar med Pixel 5 og Pixel 4a 5G

Google er klar med to nye smartphones, hvor den ene er den første 5G-telefon fra den amerikanske gigant. Mød Pixel 5 og Pixel 4a 5G.

Google Pixel 5 (Foto: Google)
Google er klar med Pixel 5, som ikke lanceres officielt i Danmark (Foto: Google)

Google har afholdt en event, hvor de har afsløret en række nye produkter. Det er dog de færreste af dem, som bliver tilgængelige på det danske marked.

Google Pixel 5 lækket før afsløring

Noget af det mest ventede var de nye Pixel-telefoner, Pixel 5 og Pixel 4a. Men ligesom de tidligere Nexus- og Pixel-modeller, så lanceres de nye modeller heller ikke officielt på det danske marked.

Pixel-telefonerne er Googles egen Android-telefon, hvor du får styresystemet helt uden andre producenters ændringer.

I år havde Google ikke en ”XL”-model, men ”kun” Pixel 5. Der er den første 5G-telefon fra Google. Processoren er ikke den største processor, men derimod Snapdragon 765G fra Qualcomm. Dette er samme processor, som også findes i OnePlus Nord.

Det er heller ikke kun processoren, som er den eneste lighed mellem Pixel 5 og OnePlus Nord. Faktisk er der mange ligheder på de to telefoner.

ANMELDELSE: OnePlus Nord er imponerede til prisen

Skærmen på Pixel 5 er en 6 tommer skærm med Full HD+ opløsning og 90 Hz opdateringshastighed. Derudover kommer den med 8 GB RAM, 128 GB intern hukommelse og et batteri på 4.080 mAh. Den understøtter 18 watt hurtigopladning og trådløs opladning. Telefonen er også IP68-certificeret.

Kameraet på Pixel 5 er et dual-kamera med 12 megapixels sensor og en ultravidvinkelssensor på 16 megapixels. Frontkameraet er på 8 megapixels.

Pixel 5 kommer i handlen den 15. oktober 2020 til 699 amerikanske dollars.

Google Pixel 5 (Foto: Google)
Google Pixel 5 (Foto: Google)

Pixel 4a 5G

Google Pixel 4a 5G (Foto: Google)
Google Pixel 4a 5G (Foto: Google)

Foruden Pixel 5 præsenterede Google også Pixel 4a 5G. Den kommer også med Qualcomm 765G processoren præcis som Pixel 5. Ellers er der tale om en opgradering af Pixel 4a, der er lanceret tidligere.

Skærmen på Pixel 4a 5G er også vokset til 6,2 tommer i stedet for 5,8 tommer, som tilfældet var på Pixel 4a. Skærmen har 60 Hz opdateringshastighed. Ellers har den 6 GB RAM og 128 GB intern hukommelse. Ligesom Pixel 5 kommer Pixel 4a 5G også med en 12 megapixels sensor og en 16 megapixels ultravidvinkelssensor. Telefonen har et batteri på 3.885 mAh.

Pixel 4a 5G har en pris på 499 amerikanske dollars.

Ligesom Pixel 5 kommer Pixel 4a 5G også i handlen den 15. oktober 2020. Begge telefoner bliver tilgængelige på udvalgte markeder, hvor Danmark altså ikke er blandt.

Danskerne kan glæde sig til…

Nu hvor danskerne ikke kan glæde sig til en officiel dansk lancering af de nye Pixel-telefoner, kan vi se frem til Googles nye smarthøjttaler Nest Audio.

Nest Audio går efter Sonos – Googles nye smarthøjttaler

Den nye Chromecast går også forbi det danske marked i første omgang i hvert fald.

Her er den nye Chromecast med fjernbetjening

Mere til historien

Du vil formentlig også kunne finde Pixel-telefonerne hos nogle danske forhandlere som parallelimport. Dette har i hvert fald været tilfældet med tidligere modeller.

Læs også:
Nu skal Apple og Google presses til bedre app-forhold

I dag slettes din gamle Gmail

Gmail, YouTube, kalender og dokumenter forsvinder. Fredag er skæringsdatoen.

(mere…)
Hemmelig aftale mellem Google og Spotify er afsløret

Retsagen mellen Epic Games og Google har afsløret, at Google har indgået en indtil nu hemmelig aftale med Spotify.

(mere…)
Ikke alle er tilfredse med de nye farver på Google Maps

Nye farver er kommet til Google Maps, og det frustrerer nogle brugere. Hvad tænker du?

(mere…)
iPhone vil understøtte RCS-beskeder næste år

Konkurrenterne har længe ønsket, at Apple understøttede RCS i tekstbeskeder. Nu oplyser Apple, at det er på vej.

(mere…)
Google Fotos kan selv organisere billeder

Google er klar med en opdatering til Google Fotos, der giver bedre organisering.

Google Fotos 2023
Google Fotos vil kunne stacke billeder som næsten er ens (Foto: Google)

Ved hjælp af kunstig intelligens går Google til værks med deres Google Fotos. Mulighed for bedre organisering i skærmbilleder, vil gøre det hurtige for dig. Det skriver Google i et blogindlæg.

Ved at gøre brug af netop AI kan Google Fotos nu sortere i ens skærmbilleder, og give en bedre organisering. Brugen af dette kan nemlig adskille dokumenter af forskellige art, så de er nemmere at finde.

Skærmbilleder med for eksempel kvitteringer vil være mere adskilt. Din kvittering fra supermarkedet vil derfor ikke længere ligge ved siden af familiebilledet.

LÆS OGSÅ: Google vil have at Apple ”åbner” iMessage

Sorterering af identiske billeder bliver nemmere

Hvis du har taget flere fotos, som er tæt på ens, så kan Google Fotos for fremtiden "stacke" fotos sammen.

Dette kan være særligt brugbart, hvis du fx har familiefotos der er tæt på identiske, så vil Google Fotos ved hjælp af kunstig intelligens sortere dem.

Måden det sker på er, at den udvælger det bedste billede, men giver dig stadig mulighed for at ændre valget. De andre billeder gemmer sig nemlig bagved det der er fremhævet, så du mister ikke billedet.

Mere til historien

De nye funktioner bliver langsomt rullet ud på både Android og iOS snarest, og man vil måske ikke se det lige med det samme.

Google vil have at Apple ”åbner” iMessage

Google mener, at Apples beskedsystem iMessage skal åbnes for andre. Google har bedt EU om hjælp.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
15 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram