Nu skal Apple og Google presses til bedre app-forhold

Seks store app-aktører, blandt andre Spotify og Tinder, mener ikke at forbrugerne har et rimeligt valg.

Applikationer (Foto: Pixabay.com)
Alliancen er blevet døbt The Coalition for App Fairness. De vil tvinge Apple og Google, og for den sags skyld også andre app-platforme, til at forbedrede forholdene for udviklerne. (Foto: Pixabay.com)

Hverken Google eller Apple kan påstå, at de på noget tidspunkt har gjort det nemt at udvikle apps til deres platforme.

Udviklere har gang på gang måttet læse instrukser forfra, fra siden og ofte om og om igen for at få en app igennem et yderst finmasket tjek-system.

Det har udviklerne været trætte af længe, men nu rammer trætheden også de bonede gulve hos så stærke indholdsleverandører som selskaberne bag Tinder, Fortnite og Spotify.

Ikke nok med, at der er et stærkt ønske om at gøre det lettere for udviklerne, så kritiseres app-butikkerne for at kradse overdrevne provisioner ind.

For eksempel snupper Apple og Google 30 procent for ulejligheden, når en bruger køber en app. Det kvæler konkurrencen og giver app-butikkerne urimelige fordele til egne produkter og tjenester, mener de tre selskaber.

De tre virksomheder, Spotify Technology, Match Group og Epic Games, har ifølge det amerikanske erhvervsmedie The Wall Street Journal sammen med Basecamp, Proton Technologies og News Media Europe givet hinanden håndslag på, at nu må det stoppe.

Ny Fortnite-sæson går uden om Apples iPhone og iPad

Appdistribution skal indeholde fairness

Alliancen er blevet døbt The Coalition for App Fairness. De vil tvinge Apple og Google, og for den sags skyld også andre app-platforme, til at forbedrede forholdene for udviklerne.

En talsmand fra The Coalition for App Fairness siger, at app-butikkerne, ikke må misbruge den kontrol de har, men at de skal sikre et konkurrencepræget marked, som giver forbrugerne et rimeligt valg.

Den problematik rammer netop Spotify, som er i direkte konkurrence med Apples musikstreaming-tjeneste Apple Music.

Desuden Basecamp fik i juni fik afvist mail-programmet Hey i App Store. Efterfølgende beskyldte Basecamp Apple for at bruge mafia-metoder, skriver Computerworld.

Hverken Alphabet eller Apple har ønsket at kommentere stiftelsen af The Coalition for App Fairness.

VIL DU OPDATERES? ⚡️ Vi vender dig tre gange om ugen de seneste technyheder i indbakken. Blandt alle tilmeldte finder vi hver måned en vinder af en powerbank fra GreyLime. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst. Læs mere om konkurrencen her.


Mere til historien

Ifølge The Wall Street Journal er app-butikkerne en voksende indtægtskilde for blandt andre Apple og Googles (ejes af Alphabet, red.) Indtjeningen sker via en provision fra salg af betalte apps, digitale abonnementer og køb i appen. Apple oplyser desuden, at den har mere end 28 millioner medlemmer af sit udviklerprogram over hele verden.

Apple overvejer radikalt skifte i kamera-design

RYGTE: Hvis man skal tro rygterne, så arbejder Apple på et radikalt skifte, hvad angår kameraet.

(mere…)
iOS 18.2 er udgivet – Her er nyhederne

iOS 18.2 er frigivet, og selvom vi ikke har Apple Intelligence herhjemme endnu, er der stadig nyheder til os.

(mere…)
Danske børne-apps er bedst til at beskytte børns data

En ny undersøgelse viser, at danske apps til børn er bedre til at beskytte børns data end udenlandske apps.

(mere…)
iPhone-monopol på mobilbetalinger er brudt i Norge

Vipps MobilePay er verdens første Apple Pay-alternativ, der bruger iPhones NFC-teknologi.

(mere…)
Farvel til app-kaos: Ny ”rejsekort” app ventes

En ”superapp” skal samle Rejsekort, Rejseplan og Rejsebillet ét samlet sted.

(mere…)
Flere store Mac-ændringer er på vej

RYGTE: Apple arbejder på flere store ændringer til Mac og en tilføjelse, som nogle nok har ønsket længe.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram