100 watt trådløs opladning kan blive en realitet i 2021

10

Flere smartphone-producenter arbejder angiveligt på trådløse opladningsløsninger med helt op til 100 watt. Måske lancering i 2021.

Defekt batteri
Vi kender alle det, at løbe tør for batteri på smartphonen og vente på at lade op. Men der er måske godt nyt på vej. 100 watt+ opladning ser måske dagens lys i 2021. (Foto: Andreluiz Cunha)

Tilbage i august afslørede den kinesiske smartphone-producent telefonen Mi 10 Ultra. Dette var den første smartphone i verden, som understøttede 120 watt opladning med kabel. Telefonen kom med Qualcomms Quick Charge 5 teknologi. Dette kunne lade telefonens 4.500 mAh store batteri helt op på kun 23 minutter.

Lynopladning: Fra 0 til 100 % på 20 minutter

Ifølge nye rygter ser det ud til, at flere Android producenter nu arbejder på trådløse opladningsløsninger på helt op til 100 watt. Vi skrev tilbage i starten af juli, at 100W+ opladning kan blive en realitet til næste år.

På nuværende tidspunkt er den hurtigste trådløse opladning, der tilbydes på markedet 65 watt. Dette finder du i OnePlus 8T, som vi netop har anmeldt. Xiaomi Mi 10 Ultra har tidligere tilbudt 50 watts opladning. Her lades batteriet fuldt op på 40 minutter.

Oppo, der er i familie med OnePlus, har også annonceret deres 65 watt trådløse opladningsteknologi tidligere i år, men de har endnu ikke sendt et produkt på markedet med denne.

Trådløs opladning med 100 watt på vej

Men ifølge Digital Chat Station, vil flere smartphone-producenter lancere telefoner med 100 watt trådløs opladning næste år. Der er dog ikke yderligere informationer til dette. Altså hverken hvornår næste år eller hvem producenterne er.

Det er dog sandsynligt, at det vil være producenter som Xiaomi, Huawei eller OPPO, der bliver de første med en teknologi, som giver 100 watt trådløs opladning.

Er du til trådløs opladning eller er du ligeglad? Og betyder det noget for dig, hvor hurtigt din smartphone kan lade? Skriv gerne i kommentarfeltet herunder.

En fuglerede af ledninger

Mere til historien

Mens nogle producenter forsøger at få hurtigere og hurtigere opladning, er Apple gået en anden vej. De har i stedet genoplivet deres magnetiske opladeteknologi MagSafe. Denne understøtter kun 15 watt, så der er altså langt til de 100 watt.

Læs også:
Qualcomm vil oplade din telefon på et kvarter

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
10 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer