Qualcomm vil oplade din telefon på et kvarter

Qualcomm er klar med Quick Charge 5, som vil kunne oplade et smartphone-batteri på blot 15 minutter. Teknologien bliver nu kommercielt tilgængelig.

Qualcomm Quick Charge 5 er verdens hurtigste kommercielle opladningsteknologi. (Foto: Qualcomm)
Qualcomm Quick Charge 5 er verdens hurtigste kommercielle opladningsteknologi. (Foto: Qualcomm)

Der er efterhånden langt imellem, at producenterne i smartphoneindustrien kommer med noget direkte banebrydende. Om Qualcomms Quick Charge 5 hører under den kategori, er måske en lidt hurtig konklusion. Det er trods alt ”bare” en forbedring af en nuværende teknologi.

Ikke desto mindre er det en enorm forbedring, der givetvis vil ændre den måde, hvorpå vi oplader vores smartphones. Når Qualcomm kalder Quick Charge 5 for ”verdens hurtigste kommercielle opladningsløsning,” så er det absolut ikke at overdrive.

OnePlus arbejder på 65 watt super-opladning

Den nye teknologi lover en fuld opladning på blot et kvarter, skriver Arstechnica.com. Derudover kan Quick Charge 5 oplade fra 0 til 50 procent på bare fem minutter. Så snart dit batteri er under 50 procent, vil den oplade med 1 procent for hvert sjette sekund, der går.

Udviklingen Qualcomm Quick Charge er ikke til at komme udenom. På 7 år er powerinputtet mere end tidoblet. (Foto: Qualcomm)
Udviklingen hos Qualcomm Quick Charge er ikke til at komme udenom. På syv år er powerinputtet mere end tidoblet. (Foto: Qualcomm)

Qualcomms tal baserer sig på et batteri med en kapacitet på 4.500 mAh. Derudover kræver det en konfiguration, med stablede celler – enten 2S eller 2SnP – hvilket tillader opladeren at skyde 50 watt ind i hver celle. På den måde opnår Quick Charge 5 en opladningskraft på 100 watt.

Ifølge Qualcomm hjælper dobbeltcelle-arkitekturen på effektiviteten, som er 70 procent forøget fra Quick Charge 4. Derudover skulle opladningen med Quick Charge 5 også være 10 grader celsius køligere. Den nuværende teknologi er selvfølgelig også tre år gammel, hvilket nærmest er en menneskealder i denne industri.

Den nye teknologi understøtter desuden USB-PD, hvilket i teorien gør det muligt at oplade større enheder ved fuld kraft. Ydermere er Quick Charge 5 ikke begrænset til kablet opladning, da trådløs hurtigopladning også understøttes.

AirPods får optimeret opladning

Qualcomm Quick Charge 5 (Foto: Qualcomm)
Qualcomm Quick Charge 5 kommer med en række store forbedringer. Blandt andet smart identificering af din adapters egenskaber. (Foto: Qualcomm)

Ikke begrænset til en enkelt producent

I og med at der er tale om Qualcomm, så vil Quick Charge 5 blive at finde i en bred vifte af enheder. Vi har allerede set lignende, lynhurtige opladningsløsninger fra producenter som Oppo og Xiaomi. Disse er i sagens natur begrænset til deres egne enheder.

Qualkcomm lever dog af at sælge løsninger til forskellige producenter – eller næsten alle nævneværdige smartphoneproducenter faktisk. Og når en producent allerede er på indkøb hos Qualcomm for at købe det livsnødvendige modem, hvorfor så ikke også købe et af Qualcomms chipsets? Qualcomm virker trods alt bedst med Qualcomm. Min pointe er, at det er lettere for Qualcomm at sælge deres Quick Charge-teknologi, når producenter, som Samsung, Sony, Motorola og OnePlus, allerede køber en masse andre komponenter i butikken.

Det er altså ganske simpelt for Android-producenterne at integrere og tilbyde Quick Charge 5 på stort set alle deres kommende topmodeller. Teknologien understøttes nemlig af Snapdragon 865 og alle fremtidige high-end- og flagskibschipsets.

Mere til historien

Hvis Qualcomms Quick Charge 5 holder, hvad den lover, så slår den faktisk Oppos uofficielle verdensrekord med fem minutter. Ikke alene er Qualcomm hurtigere, der er også tale om et større batteri.

Batteriet er det vigtigste i en smartphone

Tæt på halvdelen af danskerne er utilfredse med batteriets levetid i deres telefon.

(mere…)
Sådan tjekker du batteriet på din iPad

TIP: Læs her hvordan du tjekker om batteriet i din iPad er dårligt. Se også restkapaciteten på batteriet.

(mere…)
USB-C port på iPhone 15 – er denne ægte?

Måske er dette USB-C porten til iPhone 15 – Lightning-stik forventes snart udfaset.

(mere…)
Du skal selv kunne skifte telefonens batteri fra 2027

Det er nu vedtaget, at alle bærbare elektroniske enheder, der sælges i EU, skal have udskifteligt batteri inden 2027.

(mere…)
Advarer: Opladere kan bryde i brand og give stød

Tjek din oplader en ekstra gang. Sikkerhedsstyrelsen har offentliggjort resultaterne af en nedslående test.

(mere…)
Qualcomm klar med ny processor til budgettelefoner

Snapdragon 4 Gen 2 er en ny processor fra Qualcomm til budgettelefoner på Android-platformen, som giver bedre ydeevne.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram