AirPods får optimeret opladning

Optimeret opladning til AirPods skal forlænge levetiden på Apples trådløse headsets.

AirPods Pro opladeæske
Med iOS 14 får AirPods optimeret opladning, der forlænger levetiden. (Foto: MereMobil.dk)

Vi kender allerede funktionen, Optimeret opladning, fra iPhone, hvor din telefon ikke oplader mere end 80 procent medmindre du skal bruge den. Funktionen kom til iPhone med iOS 13 og nu er den på vej til AirPods, skriver Pocketnow.

Optimeret opladning er sat i verden for at mindske slitage på din enheds batteri. På den måde forlænges batteriets levetid og i sidste instans selve enhedens levetid. Det giver sig selv, at uden batteri, kan dine enheder ikke bruges.

Her er iOS 14 – de vigtigste nyheder

Lærer af dit opladningsmønster

Optimeret opladning fungerer på den måde, at softwaren lærer dit daglige forbrug at kende. På den måde ved enheden, hvornår på døgnet du bruger den mest. Mens funktionen er slået til, vil selve opladningshastigheden sænkes. Derudover vil batteriet ikke oplades til mere end 80 procent.

Når du så nærmer dig et tidspunkt på dagen, hvor du typisk bruger din enhed, vil opladningen fortsætte fra 80 til 100 procent. På den måde sænkes den såkaldte kemiske ældning af batteriet, hvilket øger levetiden.

Lidt løst oversat vil notifikationen på din iPhone lyde således: ”For at reducere ældning af batteriet lærer AirPods af dine opladningsvaner, så de kan vente med at fuldføre opladning til du skal bruge dem.”

Kommer med iOS 14 til efteråret

Du må stadig vente et stykke tid før funktionen kommer til dine AirPods. Optimeret opladning til Apples hovedtelefoner kommer med iOS 14, som forventes lanceret sammen med den nye serie af iPhones. Indtil videre er næste version af styresystemet til iPhone kun i udvikler-beta. Den er altså endnu ikke tilgængelig for offentligheden.

iPadOS 14 – det vigtigste du skal vide

Heldigvis har MereMobil.dk adgang til betaversionen, og John G har taget første kig på iOS 14. Den nye version af styresystemet byder blandt andet på widgets – en funktion, der har eksisteret på Android-enheder i mere end 10 år.

Hvordan widgets kommer til at fungere på iPhone kan du se i videoen herunder.

Mere til historien

iOS- og iPadOS 14 kommer til en lang række enheder. Faktisk vil enheder tilbage fra 2014 få iOS 14. Det betyder blandt andet iPad Air 2 og iPhone 6s.

Apple klar med en masse nyt tilbehør

KORT NYT: Apple har sendt en masse nyt tilbehør på markedet til både iPhone, Apple Watch og AirTag.

(mere…)
Batteriet får danskerne til at købe ny mobil

Når danskerne køber en ny smartphone, er det oftest fordi, at man er træt af batterilevetiden på den gamle.

(mere…)
OnePlus går ind på nyt marked

Kinesiske OnePlus er i ny produktserie gået sammen med franske Keychron om at lancere et high end-tastatur.

(mere…)
240 watt = fra 0 til 100 procent på under 10 minutter

240 watts hurtigopladning. Batteriet oplades fra 0-100 procent på under 10 minutter.

(mere…)
OnePlus Buds Pro 2 – pris og tilgængelighed

OnePlus er klar med et nyt headset, der er udviklet i samarbejde med den danske højttalerproducent Dynaudio. Se pris og tilgængelighed her.

(mere…)
Analytiker: Apple på vej med AirPods Lite

Et par prisvenlige AirPods kan være på vej fra Apple, samt anden generation af AirPods Max

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram