iPadOS 14 – det vigtigste du skal vide

Styresystemet til iPad, iPadOS, kommer i en ny version kaldet iPadOS 14. Her er de vigtigste nyheder i iPadOS 14 – inkl. nyt om Apple Pencil.

iPadOS 14
iPadOS 14 kommer blandt andet med nyheder til Apple Pencil (Foto: MereMobil.dk / Apple)

Fra iPadOS 14 bliver det mere tydeligt, at iPadOS er sin egen platform og ikke blot det samme som iOS til iPhone.

Apple har igen gjort endnu mere for at trække flere funktioner, specielt tilpasse de store skærme ud af iPadOS. Det mest bemærkelsesværdige denne gang er nok de nye Apple Pencil funktioner – som Scribble.

Billeder og musik

Fotoapp i iPadOS 14
Fotoapp i iPadOS 14 (Foto: MereMobil.dk / Apple)

I Apples billedapp, Fotos, kan du åbne en sidebar, som blandt andet gør det muligt, at trække billeder fra den store oversigt ned i en bestemt album-mappe – så du på den måde lettere kan organisere dine billeder.

Den omtalte sidebar kommer også til Apples musik-app.

Opkald på iPad

I stedet for at hele skærmen overtages af en fuldskærms-opkaldsinfoskærm, når der kommer et indgående opkald, ændres grafikken radikalt. Fra iPadOS 14 kommer opkaldsinformationen ned i en boks fra toppen. Denne funktion bliver også tilgængelig på iOS 14.

Find hvad du mangler

Den nye søgefunkjtion på iPadOS 14
Den nye søgefunktion på iPadOS 14 (Foto: MereMobil.dk / Apple)

Søgefunktionen fra Mac, kendt som Spotlight-search, kommer nu i en opdateret version til iPad. Med den redesignede søgefunktion kan du søge på kryds og tværs af apps såvel som indholdet på din iPad – præcis som det kendes fra macOS-platformen.

Apple Pencil – genkender din håndskrift

Apple Pencil, iOS 14, scribble

Apple har ikke glemt dem, som elsker deres Apple Pencil på iPad. Det sker blandt andet med et ny værktøj, der kan oversætte ens kragetærer til læsbar tekst.

Streger du tegner, kasser, trekanter m.v. bliver automatisk rettet ud så det ser mere lækkert ud. En funktion som Samsung på Galaxy Note-serien introducerede for meget længe siden.

Med Scribble kan du, med Apple Pencil, skrive i ethvert tekstfelt på iPad. Det kan eksempelvis være, at du vil oprette en kalenderaftale – blot ved at skrive med din håndskrift. Du kan også skrive noter og mails med Scribble.

Funktioner fra iOS 14

iPadOS 14
iPadOS 14 (Foto: MereMobil.dk / Apple)

De funktioner der er præsenteret, som nyheder på iOS 14, kommer også til iPadOS.

Det betyder, at iPadOS også får funktioner som App Library til organisering af apps. Widgets kommer ligeledes til iPadOS 14, der nu ligesom iOS 14, får aktive funktioner og informationer direkte på hjemmeskærmen.

Kommer til efteråret

Du kan downloade og dermed opdatere din iPad til iPadOS 14 fra efteråret.

iPadOS 14 bliver tilgængelig på iPad Air 2 og nyere samt på alle iPad Pro-modeller og iPad femte generation eller nyere. iPad Mini 4 og fremefter understøtter også iPadOS 14.

Udviklerne kan hente iPadOS 14 i en betaudgave allerede nu. I næste måned åbner en public beta.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

Apple er klar med betaversioner af iPadOS, WatchOS 7 og iOS 14 til udviklerne. Der er ligeledes en åben beta, hvor nysgerrige almindelige slutbrugere kan være med.

Den store årlige Apple-event – dette kan du forvente

Datoen for udviklerkonferencen WWDC, som Apple afholder hvert år, er offenliggjort.

(mere…)
Stort søgsmål: Apple skaber monopol

App Store, Apple Watch, og et lukket system. Nu skal Apple forholde sig til et nyt søgsmål. Denne gang er det hjemme i USA.

(mere…)
Apple klar med ny vigtig iOS-opdatering

Apple har netop frigivet nye softwareopdateringer til de forskellige platforme. Nyt til iOS, VisionOS og iPadOS. Download nu.

(mere…)
Apple annoncerer nye iPads i næste uge

Nye iPad-modeller kan være på vej - måske allerede i næste uge. Sådan lyder de seneste rygter.

(mere…)
Google Gemini skal måske drive AI-funktionerne i iOS 18

Måske får iPhone i iOS 18 indbygget AI-funktionalitet, som er leveret af konkurrenten Google Gemini.

(mere…)
Apple Vision Pro på vej i flere lande

RYGTE: Apple vil snart tilføjet 12 nye sprog til det virtuelle keyboard i Apple Vision Pro. Det får gang i rygterne om lancering i flere lande.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram