Widgets på iPhone – det første kig på iOS 14

80

I mere end 10 år har iPhone-ejere kigget langt efter widgets. Nu kommer widgets til iPhone og iPad. Her er det første kig på widgets på iOS 14.

YouTube

Når du starter videon, godkender du samtidig YouTube’s Privacy Policy.
Læs mere

Afspil video

Videoen præsenteres i samarbejde med Samlino.dk, en gratis sammenligningstjeneste som giver dig mulighed for at sammenligne teleudbydere og spare penge på mobilabonnementer%%%%internet på adressen%%%% på 1 minut.

Så længe vi kan huske har Android haft widgets. Særligt HTC Hero fra 2009 var eksponent for widgets – ja widgets var nærmest omdrejningspunktet på denne telefon.

Efter godt 10 års ventetid får iPhone-ejerne nu endelig adgang til widgets. Det sker fra iOS 14.

RETRO: Dengang HTC Hero var vindermobilen

Widgets er små interaktive programmer, der kan vise forskellige typer af informationer. Mest kendt og brugt er vejrudsigter, uret og nyheder.

Fra iOS 14 kan du tilføje kalenderoversigt, påmindelser, fitness, batteristatus, nyheder, fotos, noter, podcast og mange andre til din hjemmeskærm og placere dem, hvor du synes det ser bedst ud.

Lige nu, i den første betaversion, er det udelukkende Apples egne apps og funktioner, der er tilgængelige som widgets. Universet omkring widgets, og mulighederne, udvides dog kraftigt, når først udviklerne af de mange forskellige apps, melder sig på banen.

En del af widgetuniverset er også Smart Stacks. Det er i princippet blot widgets, der er lagt over på hinanden, så du kan bladre mellem dem. Smart Stacks har en funktion, der hedder ”Smart rotation”. Her kan systemet, baseret på din adfærd, fremhæve widgets på det tidspunkt, hvor det bedst giver mening.

Widgets bliver tilgængelig på iPhone fra iPhone 6s og fremefter med iOS 14. Lige nu er iOS 14 ude i en tidlig betaversion til udviklere – det er den jeg ser på i ovenstående video. Den endelige iOS-version bliver frigivet i efteråret.

Widgets på iPhone – det første kig: Disse iPhones kan opdateres til iOS 14

Du kan her læse mere om de nye funktioner i iOS 14. Se også nogle af nyhederne i iPadOS 14.

Var dette spændende læsning? Få flere interessante mobilnyheder i indbakken to gange om ugen, så er du altid opdateret! Tilmeldingen er gratis. Frameld når du har lyst.

Mere til historien

En anden nyhed i iOS 14 er App-bibliotek – App Library. Dette er en ny måde at organisere genveje til apps på.