Widgets på iPhone – det første kig på iOS 14

I mere end 10 år har iPhone-ejere kigget langt efter widgets. Nu kommer widgets til iPhone og iPad. Her er det første kig på widgets på iOS 14.

Videoen præsenteres i samarbejde med Samlino.dk, en gratis sammenligningstjeneste som giver dig mulighed for at sammenligne teleudbydere og spare penge på mobilabonnementer%%%%internet på adressen%%%% på 1 minut.

Så længe vi kan huske har Android haft widgets. Særligt HTC Hero fra 2009 var eksponent for widgets – ja widgets var nærmest omdrejningspunktet på denne telefon.

Efter godt 10 års ventetid får iPhone-ejerne nu endelig adgang til widgets. Det sker fra iOS 14.

RETRO: Dengang HTC Hero var vindermobilen

Widgets er små interaktive programmer, der kan vise forskellige typer af informationer. Mest kendt og brugt er vejrudsigter, uret og nyheder.

Fra iOS 14 kan du tilføje kalenderoversigt, påmindelser, fitness, batteristatus, nyheder, fotos, noter, podcast og mange andre til din hjemmeskærm og placere dem, hvor du synes det ser bedst ud.

Lige nu, i den første betaversion, er det udelukkende Apples egne apps og funktioner, der er tilgængelige som widgets. Universet omkring widgets, og mulighederne, udvides dog kraftigt, når først udviklerne af de mange forskellige apps, melder sig på banen.

En del af widgetuniverset er også Smart Stacks. Det er i princippet blot widgets, der er lagt over på hinanden, så du kan bladre mellem dem. Smart Stacks har en funktion, der hedder ”Smart rotation”. Her kan systemet, baseret på din adfærd, fremhæve widgets på det tidspunkt, hvor det bedst giver mening.

Widgets bliver tilgængelig på iPhone fra iPhone 6s og fremefter med iOS 14. Lige nu er iOS 14 ude i en tidlig betaversion til udviklere – det er den jeg ser på i ovenstående video. Den endelige iOS-version bliver frigivet i efteråret.

Widgets på iPhone – det første kig: Disse iPhones kan opdateres til iOS 14

Du kan her læse mere om de nye funktioner i iOS 14. Se også nogle af nyhederne i iPadOS 14.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

En anden nyhed i iOS 14 er App-bibliotek - App Library. Dette er en ny måde at organisere genveje til apps på.

Se dette før du køber OnePlus Nord 2T

VIDEO: Kom tæt på OnePlus Nord 2T og alt det du skal vide, hvis du overvejer at købe den nye OnePlus Nord 2T.

(mere…)
Mindst én af iPhone 14-modellerne bliver forsinket

Mindst en af de kommende iPhone 14-modeller skulle netop nu være forsinket pga. coronanedlukninger. Det er uvist om det påvirker salgsstarten.

(mere…)
Apples næste præsentation - datoen er klar

Datoen for den næste præsentation fra Apple er netop annonceret. Se tid og dato her.

(mere…)
Disse iPhones forventes at få iOS 16

En ny stor iOS-opdatering er på vej til iPhone. Se her hvilke telefoner, der ventes at blive opdateret til iOS 16.

(mere…)
Lanceringsdatoen for iPhone 14-serien er måske afsløret

RYGTE: Der er længe til, men rygterne svirrer allerede om, hvornår Apple vil annoncere den kommende iPhone 14-serie.

(mere…)
Apple Watch Series 8 – rygter om nyt design

I efteråret kommer Apple Watch Series 8. Rygterne svirrer om, at Apple Watch vil få nyt design.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
79 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram