Lynopladning: Fra 0 til 100 % på 20 minutter

Oppo har løftet sløret for en ny teknologi, der kan oplade en telefon fra 0 til 100 på blot 20 minutter.

Oppo VOOC-opladning
Oppo VOOC-opladning fortsætter med at sætte standarden for, hvor hurtigt en smartphone kan oplades. (Foto: Oppo)

Oppo har længe været blandt de bedste, når det kommer til at udvikle hurtigopladning. Det er blandt andet Oppo, der står bag Dash Charge hos OnePlus, som er en lynhurtig opladningsteknologi. På egne enheder arbejder Oppo dog med endnu hurtigere opladning. Oppo og OnePlus deler de samme ejerforhold – kinesiske BBK Electronics.

Det ser ud til, at det kommer til at gå hurtigere og hurtigere for Oppo. Nu har producenten løftet sløret for opladning på hele 125 watt, hvilket Oppo påstår er den mest avancerede i hele industrien, skriver The Verge.

Overskriften til den nye teknologi er, at det er muligt at oplade et batteri på 4.000 mAh, på blot 20 minutter. Derudover skulle det være muligt at oplade til 31 procent på bare 5 minutter. Hvis de tal holder vand, så slår Oppo sin egen opladningsrekord med 10 minutter.

Den kommende Oppo VOOC 125W-oplader, vil være den hurtigste oplader til nogen telefon nogensinde. (Foto: Oppo)
Den kommende Oppo VOOC 125W-oplader, vil være den hurtigste oplader til nogen telefon nogensinde. (Foto: Oppo)

Mere end en kraftfuld oplader

Når der skal udvikles en hurtig oplader, så handler det ikke bare om at smide en masse watt igennem. Opladeren, kablet og selve batteriet skal designes sammen for at opnå den fornødne sikkerhed og effektivitet.

Oppo forklarer, at den pågældende telefon benytter et dobbelt seks-c-celle-batteri med ”banebrydende kapacitet”. Selve opladeren bruger USB-C i begge ender af kablet, hvilket er nyt for Oppo, der tidligere har anvendt USB-A til VOOC-opladere. Telefonen er i øvrigt ikke klar til markedet endnu.

Faktisk har Oppo endnu ikke annonceret en telefon med den nye teknologi. Producenten plejer dog at offentliggøre denne slags funktioner lige inden lanceringer af enheder. I skrivende stund er verdens hurtigst opladende telefon Oppo Reno Ace, der kan oplades på godt og vel 30 minutter.

Også hurtigst med trådløs opladning

Når det kommer til trådløs opladning, har Oppo til gengæld været ganske langsom. Først i år har producenten annonceret sin første telefon med trådløs opladning. Det stopper dog ikke Oppo fra at påstå, at selskabet også har udviklet den hurtigste teknologi til trådløs opladning.

Producentens nye AirVOOC, som er trådløs opladning på 65 watt, kan oplade 4.000 mAh på 30 minutter. Det gør altså Oppos trådløse oplader hurtigere end den nuværende kablede oplader.

Oppos trådløse oplader, der eftersigende er verdens hurtigste. (Foto: Oppo)
Oppos trådløse oplader, AirVOOC, der eftersigende er verdens hurtigste. (Foto: Oppo)

Vi er sikkert mange, der godt kan se det praktiske i en så hurtig trådløs oplader. Oppo har dog ikke meldt noget ud om, hvornår AirVOOC lanceres. Ej heller, hvilke telefoner, opladeren understøtter.

Ved du, hvad der skal til før hurtigopladning virker? I denne guide, forklarer John G, hvad der skal til, samt hvad du skal passe på, når du gerne vil oplade din telefon hurtigt.

Mere til historien

Udover nye teknologier til hurtigopladning, har Oppo også annonceret nogle små opladere. Blandt andet en 50 watt oplader på størrelse med en kortholder samt en 110 watt oplader på størrelse med en almindelig 18 watt oplader.

Apple fordobler batterilevetiden på iPhone

Løftet om hvor længe et iPhone-batteri kan holde sig i topform ændres nu.

(mere…)
Disse OnePlus-telefoner opdateres med AI-funktioner

LISTE: Her kan du se hvilke OnePlus-telefoner, der bliver opdateret med AI-funktionalitet.

(mere…)
Salgsforbud mod OnePlus og Oppo er ophævet

En patentstrid mellem OnePlus, Oppo og Nokia er løst. Nu kan salget snart genstartes.

(mere…)
Apple fortalte ikke om vigtig iPhone-ændring

Nu kommer pengene til dem, som lagde sag an mod Apple for at gøre iPhones langsommere. 627 kroner er på vej.

(mere…)
USB-oplader fra Ikea tilbagekaldes

Ikea advarer mod deres egen USB-oplader.

(mere…)
Sådan tjekker du batteriet på din iPad
(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram