Lynopladning: Fra 0 til 100 % på 20 minutter

Oppo har løftet sløret for en ny teknologi, der kan oplade en telefon fra 0 til 100 på blot 20 minutter.

Oppo VOOC-opladning
Oppo VOOC-opladning fortsætter med at sætte standarden for, hvor hurtigt en smartphone kan oplades. (Foto: Oppo)

Oppo har længe været blandt de bedste, når det kommer til at udvikle hurtigopladning. Det er blandt andet Oppo, der står bag Dash Charge hos OnePlus, som er en lynhurtig opladningsteknologi. På egne enheder arbejder Oppo dog med endnu hurtigere opladning. Oppo og OnePlus deler de samme ejerforhold - kinesiske BBK Electronics.

Det ser ud til, at det kommer til at gå hurtigere og hurtigere for Oppo. Nu har producenten løftet sløret for opladning på hele 125 watt, hvilket Oppo påstår er den mest avancerede i hele industrien, skriver The Verge.

Overskriften til den nye teknologi er, at det er muligt at oplade et batteri på 4.000 mAh, på blot 20 minutter. Derudover skulle det være muligt at oplade til 31 procent på bare 5 minutter. Hvis de tal holder vand, så slår Oppo sin egen opladningsrekord med 10 minutter.

Den kommende Oppo VOOC 125W-oplader, vil være den hurtigste oplader til nogen telefon nogensinde. (Foto: Oppo)
Den kommende Oppo VOOC 125W-oplader, vil være den hurtigste oplader til nogen telefon nogensinde. (Foto: Oppo)

Mere end en kraftfuld oplader

Når der skal udvikles en hurtig oplader, så handler det ikke bare om at smide en masse watt igennem. Opladeren, kablet og selve batteriet skal designes sammen for at opnå den fornødne sikkerhed og effektivitet.

Oppo forklarer, at den pågældende telefon benytter et dobbelt seks-c-celle-batteri med ”banebrydende kapacitet”. Selve opladeren bruger USB-C i begge ender af kablet, hvilket er nyt for Oppo, der tidligere har anvendt USB-A til VOOC-opladere. Telefonen er i øvrigt ikke klar til markedet endnu.

Faktisk har Oppo endnu ikke annonceret en telefon med den nye teknologi. Producenten plejer dog at offentliggøre denne slags funktioner lige inden lanceringer af enheder. I skrivende stund er verdens hurtigst opladende telefon Oppo Reno Ace, der kan oplades på godt og vel 30 minutter.

Også hurtigst med trådløs opladning

Når det kommer til trådløs opladning, har Oppo til gengæld været ganske langsom. Først i år har producenten annonceret sin første telefon med trådløs opladning. Det stopper dog ikke Oppo fra at påstå, at selskabet også har udviklet den hurtigste teknologi til trådløs opladning.

Producentens nye AirVOOC, som er trådløs opladning på 65 watt, kan oplade 4.000 mAh på 30 minutter. Det gør altså Oppos trådløse oplader hurtigere end den nuværende kablede oplader.

Oppos trådløse oplader, der eftersigende er verdens hurtigste. (Foto: Oppo)
Oppos trådløse oplader, AirVOOC, der eftersigende er verdens hurtigste. (Foto: Oppo)

Vi er sikkert mange, der godt kan se det praktiske i en så hurtig trådløs oplader. Oppo har dog ikke meldt noget ud om, hvornår AirVOOC lanceres. Ej heller, hvilke telefoner, opladeren understøtter.

Ved du, hvad der skal til før hurtigopladning virker? I denne guide, forklarer John G, hvad der skal til, samt hvad du skal passe på, når du gerne vil oplade din telefon hurtigt.

Mere til historien

Udover nye teknologier til hurtigopladning, har Oppo også annonceret nogle små opladere. Blandt andet en 50 watt oplader på størrelse med en kortholder samt en 110 watt oplader på størrelse med en almindelig 18 watt oplader.

Så store batterier har iPhone 14-serien

Det er nu spottet, hvor store batterier den nye iPhone 14-serie kommer med.

(mere…)
iPhone og Android-telefoner kan dele opladere fra 2024

Apple skal indføre USB-C på iPhone, hvis de vil markedsføre og sælge telefonen i de europæiske lande. Meldingen kommer fra Europa Parlamentet.

(mere…)
Apple tester USB-C på iPhone

RYGTE: Lightning-stikket får (måske) snart dødsstødet fra Apple. Tests er angiveligt i gang.

(mere…)
OnePlus 10 på vej med 150 watts opladning

OnePlus har sendt OnePlus 10 Pro på markedet, men ikke en ”OnePlus 10”. Den rygtes nu at være på vej – endda med 150 watts opladning.

(mere…)
Skal han bringe et nyt mobilbrand til Danmark?

NAVNENYT: En succesfuld mobilchef skifter til konkurrenten. Markedet taler om endnu et mobilbrand i Danmark.

Thor Gøtz bliver chef for OnePlus i Danmark
Thor Gøtz på 41 år har ledet Huawei til succes i Danmark. Seneste har han forøget Motorolas udbredelse. Nu skal OnePlus' varemærket have en tur (Grafik: MereMobil.dk)

Fra den 1. maj 2022 sætter Thor Gøtz sig i chefstolen hos OnePlus i Danmark. Titlen bliver Country Manager.

41-årige Thor Gøtz kommer fra en tilsvarende stilling hos Motorola, som i dag er det tredjestørste mobilvaremærke i Danmark, hvis man kigger på antallet af solgte enheder over de seneste seks måneder, ifølge GFK.

Tidligere var han chef for Huawei i en femårig periode. Huawei endte under hans ledelse, som et af de mest succesfulde mobilbrands i Danmark, inden handelskrigen mellem USA og Kina lukkede festen.

Overfor MereMobil.dk bekræfter Thor Gøtz jobskiftet, som han dog ikke har yderligere kommentarer til.

OnePlus skal sælge bedre

Ifølge kilder i markedet bliver opgaven hos OnePlus at sælge flere telefoner. OnePlus laver gode produkter, som ofte høster fine anmeldelser, men mobilproducenten har haft svært ved at sælge telefoner til den brede befolkning.

Ser vi på salgstallene fra analysefirmaet GFK, havde OnePlus en markedsandel på 4,4 procent i januar 2021 og 3,8 procent i januar 2022. Alt imens Motorola er kommet ud af næsten ingenting til 4,6 procents markedsandel i den samme måned, viser rapporten fra GFK.

I december 2020 mod december 2021 var billedet det samme; OnePlus roder stadig omkring 3,0-3,5 procent af styksalget i Danmark mens Motorola går frem.

Kommer Oppo til Danmark?

OnePlus er gode til at lave larm – blandt andet via deres fanskare, som har fulgt varemærket i mange år. Nu skal Thor Gøtz hjælpe med til at gøre OnePlus folkeligt.

Omrokeringerne i OnePlus kan tyde på, at varemærket Oppo introduceres i Danmark, erfarer MereMobil.dk. Oppo er rundt omkring i verden et betydeligt større varemærke end OnePlus. Begge mærker ejes af den samme koncern.

Det vil være oplagt at lade Oppo komme ind som lowend- og mellemprisvaremærket – eller at gøre OnePlus til det billige mærke og lade Oppo stå for highend-produkterne.

Oplysningerne er ikke bekræftet og Thor Gøtz ønsker ikke på nuværende tidspunkt at forholde sig til spekulationerne, da han stadig er ansat hos konkurrenten.

LÆS OGSÅ: OnePlus og Oppo smelter sammen

I sommer blev OnePlus opslugt af Oppo, hvor OnePlus nu er et søstervaremærke til Oppo.

Sidder på 17 procent

Det er techgiganten BBK Electronics der står bag OnePlus og Oppo, men de kører også varemærkerne Vivo og Realme.

På verdensplan sad Oppo, Vivo og OnePlus samlet på 17 procent af smartphonesalget i fjerde kvartal 2021, ifølge Counterpoint Research.

Konkurrenten Xiaomi har med kun ét mobilbrand, Xiaomi, 12 procent af markedet. Samsung sad på 19 procent og Apple 22 procent i fjerde kvartal 2021.

Konkurrenten Xiaomi er i gang med at opbygge en dansk organisation og satser også på at blive en dominerede spiller på mobilmarkedet her i landet.


Mere til historien

Den største mobilproducent på det danske marked er Apple med en markedsandel på 50-60 procent. Samsung er nummer to med omkring 30 procent, ifølge GFK.

Apple reagerer på klager over dræning af batteriet

Efter den seneste iOS-opdatering, har der været en del klager over, at batteriet hurtigt drænes. Dette har Apple nu reagerer på.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram