100 watt+ opladning kan blive en realitet i 2021

Det ser ud til, at fokus i 2021 for alvor bliver på batterierne og opladningen af disse i 2021. Smartphones med 100 watt opladning er måske på vej.

Defekt batteri
Batterier der løber tør er træls. Langsom opladning er endnu mere træls, når man har travlt. Næste år kommer der VIRKELIG turbo på opladningen af smartphones (Foto: Andreluiz Cunha)

Når vi ser nærmere på smartphonebranchen, så er der nogle ting, at alle producenterne har fokus på i løbet af et år. I år har de fleste hidtil haft fokus på skærmens opdateringshastighed, mens det tidligere har været trådløsopladning eller hurtigopladning.

Der har igennem mange år været kritik af, at smartphones ikke kunne holde strøm i særligt lang tid. Mange tænker tilbage på mobiltelefonens spæde ungdom, hvor mobilen kunne holde i dagevis uden opladning. Men batterierne har simpelthen ikke fulgt med den øvrige teknologiske udvikling i samme hast som vores forbrug. De større skærme og alle de andre ting, som telefoner i dag kan, ja det sluger også godt med strøm - og så bruger vi bare vores telefon mere end dengang med Nokia 3310.

Nu forlyder det, at der i 2021 for alvor sker noget på denne front. Det ser ud til, at der på Android-platformen vil blive lanceret telefoner med 100 watts hurtigopladning fra forskellige producenter. Telefonerne, som tilbyder 100 watt opladning, vil alle komme med Snapdragon 875 processoren fra Qualcomm. Det skriver Android Central.

En af de producenter, som vil være blandt de første til at lancere en smartphone med 100 watt hurtig opladning, ventes at være Xiaomi.

Demo fremvist - lancering ukendt

Tilbage i marts 2019 demonstrerede Xiaomi verdens første 100 watt hurtigopladningsløsning til smartphones. Og tre måneder senere fremviste Vivo 120 watt Super FlashCharge. Denne opladede et 4.000 mAh batteri på 13 minutter.

Mobil datatrafik ventes tidoblet i 2021

Selvom det altså er et år siden, at de fremviste disse teknologier, så har vi endnu ikke set noget til dem på salgsmodeller. Men ifølge Digital Chat Station vil forbrugere kunne få fingrene i de første smartphones med 100 watt+ hurtigopladning i første kvartal 2021. Det forlyder, at tre ud af fire af de store kinesiske producenter er klar med 100 watt hurtigopladning.

Forventningen er, at Xiaomi vi lancerer en telefon med denne ladetype under BlackShark brandet. Vivo vil komme med deres første gamingtelefon med Super FlashCharge teknologi under iQOO brandet. Den tredje producent vil formentlig være Nubia. Tidligere i år kom Nubia med en gamingtelefon med 144 Hz skærm.

LÆS OGSÅ: Denne oplader til iPhone og iPad er livsfarlig

Mere til historien

Hvad der præcis sker til næste år er uvist. Der går også rygter om, at Apple helt vil sige farvel til opladestik på iPhones i 2021.

Ny trådløs standard fremvist – Qi2

En ny trådløs oplade-standard er netop fremvist. Qi2 gør det lettere og mere strømeffektivt at oplade trådløst. Qi2 er baseret på Apples MagSafe.

(mere…)
Apple er klar til at droppe Lightning-stikket

Apple har netop sagt, at de vil følge reglerne på det europæiske marked, hvilket kan betyde, at vi får en iPhone med USB-C.

(mere…)
Nu skal Apple rette ind – opladecirkus slutter

Et fælles stik til opladning af telefoner er vedtaget i EU. De nye regler gælder også Apple.

(mere…)
Så store batterier har iPhone 14-serien

Det er nu spottet, hvor store batterier den nye iPhone 14-serie kommer med.

(mere…)
iPhone og Android-telefoner kan dele opladere fra 2024

Apple skal indføre USB-C på iPhone, hvis de vil markedsføre og sælge telefonen i de europæiske lande. Meldingen kommer fra Europa Parlamentet.

(mere…)
Apple tester USB-C på iPhone

RYGTE: Lightning-stikket får (måske) snart dødsstødet fra Apple. Tests er angiveligt i gang.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram