Apple iPad 2020 test | en fed familie-iPad

TEST: iPad 10,2-tommer er det sikre valg for børnefamilierne samt dem, som vil pensionere den gamle laptop.

iPad 10,2-tommer 2020
iPad 10,2-tommer 2020 koster fra 2.799 kroner (Foto: MereMobil.dk)

En iPad er en iPad. Sådan var det engang. I dag er iPad flere forskellige typer, hvor det er hardwaren, der afgør valget. Naturligvis er prisen også en faktor.

Apple har i september 2020 sendt deres entry-iPad ud en opdateret udgave. Kort fortalt: Du får mere end sidste år endda til en symbolsk lavere pris.

Jeg skal lige have den vigtige detalje med, at iPad 10.2-tommer nu er den nye standardstørrelse. iPad med 9,7-tommer skærm udgik med 2018-modellen.

Lad mig starte med at strege nyhederne i iPad 10.2” (2020) op.

De største nyheder i iPad 2020

 • Kraftigere processor med 40 procent mere ydelse end i 2019-modellen. Processoren hedder nu A12 Bionic. Denne leverer 2x kraftigere grafikydelse. Ifølge Apple er processoren dobbelt så kraftig som processoren i den bedst sælgende PC-laptop netop nu og seks gange kraftigere end processoren i den bedst sælgende Chromebook.
 • Prisen er 2.799 kroner (32 GB, Wi-Fi). Det er 200 kroner billigere end hvad den tilsvarende 2019-model kostede ved salgsstarten sidste år.

Eftersom iPad 2020 også understøtter Apple Pencil (1st gen) og Smart Keyboard, som forgængeren, er der altså ikke de store forskelle på produktet, når vi taler hverdagsbrug. Allerede nu kan jeg konkludere, at en 2019-model ikke behøver blive udskiftet på nuværende tidspunkt. Hvis du altså har sidste års model.

Du kan bruge din iPad som en laptop

iPad 10,2-tommer 2020
A12 Bionic er fra 2018. Den blev introduceret med iPhone XS, XS Max og iPhone XR, men blev også anvendt i iPad Air og iPad Mini 2019. (Foto: MereMobil.dk)

Det største plus ved iPad er, at selv startmodellerne som denne kan i mange tilfælde erstatte en bærbar computer, hvis du køber et tastatur til den. Om den kan erstatte en bærbar fuldt ud afhænger naturligvis af dit behov.

Styresystemet iPadOS 14 lægger mere og mere op til laptop-brug og da du både får skriveprogrammet Pages samt Numbers og Keynote med, vil du med blot disse apps, kunne udføre en lang række laptop-opgaver.

Flere af de store udbydere af kontorprogrammer – Microsoft og Adobe eksempelvis – har ligeledes dedikerede iPad-apps, der spiller sammen med skytjenester til opbevaring af data.

Hvis alternativet er en sløv gammel laptop, der samler støv under sofaen, vil jeg klart foretrække denne iPad i stedet. Jeg kan simpelthen ikke komme i tanke om opgaver, hvor en sløv gammel laptop (uanset mærke og model) vil være en nødvendighed.

Og ja! Du kan sagtens bruge netbank, NemID og e-Boks på denne iPad, selvom den koster under 3.000 kroner.

Det største argument mod at bruge iPad, som en laptop er skærmstørrelsen. Til større ting er 10,2 tommer ikke ret meget. Her kan du så i stedet overveje Pro-modellerne med skærme op til 12,9 tommer, men så stiger prisen også faretruende.

Herunder kan du se de målte ydelser på iPad 10.2-tommer mod forgængerne.

ANMELDELSE: iPad Pro 2020 vækkes til live af tastaturet

 Antutu3DMark
iPad 10,2” 2020437.8894.833
iPad 10,2” 2019250.7722.565
iPad 9,7” 2018176.3742.758

Klassisk og lidt gammeldags

Apple introducerede sammen med iPad 10,2-tommer 2020 også en opdateret iPad Air, der virker lidt mere moderne end den jeg sidder med her, selvom det dog er i det små.

På iPad 2020 er der fortsat fingeraftrykssensor (Touch ID) på fronten og en forholdsvis stor ramme omkring skærmen. Lydstyrkeknapperne sidder hvor de plejer og alt er ved det gamle, når det handler om stikket i bunden.

Apple fortsætter med at anvende Lightning-stikket i den billigste iPad, mens de på iPad Air ENDELIG har udskiftet Lightning med USB-C, der også benyttes på iPad Pro.

Det giver god mening for Apple at køre videre på den gamle skabelon. Det reducerer i hvert fald udviklingsomkostningerne. Det er om ikke andet godt for investorerne.

Heller ikke Face ID og True Tone er en mulighed på denne iPad.

Tænk meget over den plads du har brug for

Nogle brugere vil kunne nøjes med 32 GB-versionen af iPad, men i 2020 er det helt ærligt i underkanten. Køber du den mindste model til 2.799 kroner, skal du sørge for at aktivere lagring af billeder i iCloud og kun have optimerede udgaver af billeder og videoer på iPad, da du ellers render tør for plads.

I nogle tilfælde skal du også være bevidst om antallet af apps og hvad de fylder.

Apple burde have opgraderet entry-udgaven til 64 GB eller i hvert fald gjort den tilgængelig. Som det er nu, kan iPad 10,2” 2020 kun købes i enten 32 eller 128 GB-versioner. Udgaven med 128 GB koster fra 3.599 kroner.

Du kan også i stedet overveje den nye iPad Air med 64 GB, men så er prisen pludselig mindst 5.000 kroner.

Du kan skabe kunstværker på iPad

Apple Pencil (1st gen) vil for mange være overkill på iPad. Du skal i hvert fald tænke over, om du har behovet og ikke mindst evnerne ud i det grafiske.

Apple har udviklet funktionen skrible, hvor du med håndskrift kan skrive i tekstområder på skærmen, hvorefter iPad konverterer det til maskinskrift. Funktionen understøttes desværre kun på engelsk og selv her trænger den til forbedring. Mine kragetæer havde den i hvert fald noget svært ved at genkende. Jeg tænker, at det er en funktion du skal øve dig en del på, hvis den skal give mening.

Når det er sagt, så kan personer med de rette talenter skabe ret imponerende værker på iPad med Apple Pencil. Nedenstående billeder er skabt i Adobe Illustrator (beta) udelukkede på iPad.

Konklusion: Er iPad 10,2” 2020 pengene værd?

iPad 10,2-tommer 2020
iPad 10,2-tommer 2020 med Apple Pencil (1st gen). Denne iPad har ikke Face ID og True Tone (Foto: MereMobil.dk)

Ja! Den billige iPad er bedre kraftigere og lidt billigere. Præcis som da 2019-udgaven af entrymodellen kom, så er min konklusion, at dette er et godt køb. Der er dog undtagelser.

Du skal købe iPad 10,2-tommer, hvis du har en af de gamle 9,7-tommer iPads, der er lidt trætte. Har du i dag en ældre iPad Mini, er denne nye iPad også en god opgradering.

Overvej også denne iPad hvis du mangler en prisvenlig familie-iPad eller du har brug for helt at sende den gamle sløve laptop på pension. Det kræver så du tilkøber tastaturcoveret Smart Keyboard, der koster 1.399 kroner.

Ligesom ved sidste års test ender jeg på 5 ud af 6 stjerner.

Til næste generation må Apple gerne helt udfase Lightning-stikket, indføre Face ID samt True Tone.

Aktuelle priser på Apple iPad 10.2" 32 GB

Herunder kan du se dagspriserne på Apple iPad 10.2" 32 GB.

Vi henter priserne. Vent venligst ⏳

Indlæses priserne ikke?
Klik her for at ændre dit samtykke

Vælg "Accepter alle", klik på "Gem og luk" og genindlæs siden, hvis der fortsat intet sker.

Fordele og lidt at tænke over

Fordele

 • Fornuftig skærmstørrelse – fin opgradering fra 9,7-tommer
 • Rigtigt meget overskud på processor- og grafikydelse.
 • Klar til Smart Keyboard via stik på siden
 • Magnet kan fastholde Apple Pencil
 • Præcis og hurtig fingeraftrykssensor
 • God pris i forhold til kvaliteten

Lidt at tænke over

 • Har ikke Face ID og True Tone
 • Stereolyd fungerer kun, når iPad holdes vertikalt
 • Begrænsede med nyheder i forhold til 2019-udgaven
 • Er 32 GB for lidt plads? Husk iPadOS optager også plads
 • Skrible fungerer ikke på dansk

Mere til historien

På iPad Air har en skærm, der dækker mere af fronten. Fingeraftrykslæseren er flyttet til tænd/sluk-knappen. iPad Air er en smule tyndere en iPad 10,2” 2020.

Apple iPad 10.2" 32 GB
OnePlus Nord CE 3 Lite test | Det fornuftige valg

TEST: Jeg har testet en fornuftig telefon, til en lav pris, der er oppe mod stærke konkurrenter. Læs min OnePlus Nord CE 3 Lite test.

(mere…)
EcoFlow Blade – test af robotplæneklipperen fra fremtiden

TEST: Robotplæneklipper uden kanttråd og med fuld GPS-styring. Fungerer det? Jeg har testet EcoFlow Blade.

(mere…)
Bluetooth-højttaleren der ikke ødelægger indretningen – test af aMajor 2

TEST: Bluetooth-højttaleren aMajor 2 fra danske Kreafunk er perfekt til dig, som vil have alt andet end en grim sort plastikkasse.

(mere…)
Så fantastisk lyder Apple HomePod

TEST: Lyden fra Apple HomePod er rigtig god, men Siri og multiroom er noget rod.

(mere…)
Apple har udsendt invitationerne til WWDC - iOS 17 nyt på vej

Apple har netop udsendt invitationerne til deres årlige udviklerkonference, hvilket afslører datoen for, hvornår vi får et smugkig på iOS 17.

(mere…)
Så godt virker 5G internet fra Telia

TEST: Internet til hjemmet via 5G-router uden teknikerbesøg og gravearbejde. Lovende! …men virker det? Det har vi testet.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram