iPad Pro 2020 test | tastaturet vækker den til live

TEST: Magic Keyboard er must have på iPad Pro (fjerde generation). Desværre er prisen ’helt væk’. Læs min anmeldelse af iPad Pro 2020 her.

iPad Pro 12,9" fjerde generation test
iPad Pro 12,9″ fjerde generation (Foto: Apple)

Hvis der er én gadget, som jeg overhovedet ikke forstod, da den blev lanceret, var det iPad. I flere år forsøgte jeg at finde en grund til at have en iPad.

Min holdning tog en drejning, da den første iPad Pro med 9,7 tommer skærm kom. Det var jo egentlig bare en iPad med et tastatur i coveret, men nu begyndte det at tage form.

Da iPad Pro i 2018-udgaven landede, var jeg begejstret; stor skærm og et fuldt tastatur i coveret, gjorde iPad Pro til en kompakt bærbar computer – dog med begrænsede muligheder i forhold til en rigtig laptop men alligevel med mange relevante muligheder.

Nu blev iPad Pro en fast bestanddel af min oppakning til møder og rejser rundt i verden. Jeg tager hellere min iPad Pro med fremfor en laptop, når jeg ikke er på kontoret, da den er mere handy og jeg sagtens kan løse langt de fleste opgaver på den.

Jeg betegnede iPad Pro 2018 som en ”genopfindelse af iPad”. Selvom iPad Pro 2020 er en fed enhed, så er det dog ikke endnu en genopfindelse. Det er mere en raffinering. Du kan læse min anmeldelse af iPad Pro 2018 her.

Har et målebånd indbygget

LiDAR scanner iPad Pro 2020
LiDAR-scanneren i iPad Pro er ikke helt præcis, men vi er på vej ind i en spændende tid med AR på smartenheder (Foto: MereMobil.dk)

Processor- og grafikydelsen leverer rigeligt i forhold til alle de behov, du skal forestille dig at bruge sådan en enhed som denne til nogle år ud i fremtiden. Apple har også optimeret på kamerateknologien, der nu byder på et 12 megapixels hovedkamera og et 12 megapixels Ultra vidvinkel kamera.

Kameraet er rart, hvis du skal tage nogle billeder af en præsentation, dokumentere noget eller scanne fysiske dokumenter ind. Kameraet er ikke til fotografering på ferien – jo det er fint til det, men det både føles og ser fjollet ud.

Der er desuden introduceret en såkaldte LiDAR Scanner på iPad Pro. LiDAR betyder Light Detection and Raging. Sensoren kan digitalt måle afstanden til et objekt ved at beregne hvor lang tid det tager lys at ramme et objekt og reflektere tilbage – altså en ”Time of Flight Sensor” der fungerer i en afstand op til fem meter.

Systemet er designet til blandt andet Augmented Reality (AR), men forbedrer også appen Måling, der er blevet mere præcis. Måling har desuden fået lineal-visning, så den er mere anvendelig til detaljerede målinger. De tests jeg har lavet med Måling er overbevisende gode og i forhold til den tidligere version meget præcis – i hvert fald når du vil måle mindre objekter. Jeg siger ikke den er perfekt og den erstatter ikke en tommestok, men her er trods alt et reallife eksempel på, hvordan AR kan give mening i ens hverdag.

Vi kommer heller ikke uden om lydkvaliteten og mikrofonerne. Musik lyder godt, når man tager i betragtning hvad det er, at lyden kommer fra. Det samme gælder, hvis du ser film på iPad Pro. Naturligvis mangler den fede bas fra et rigtigt lydsystem, men lyden er bestemt til at holde ud.

Jeg siger ikke, at jeg vil indspille mine kommende podcast-episoder med den indbyggede mikrofon, eller at du skal indsynge vokalen til din næste hitsang på iPad Pro. Men hvis du ikke har andre muligheder, så er kvaliteten fornuftig og over hvad du ellers finder tilsvarende på markedet. Jeg vil sagtens kunne indspille en podcastepisode på et hotelværelse eller lave et interview, hvis alt det udstyr jeg normalt bruger ikke var tilgængelig.

Urimeligt dyrt tastatur vækker iPad Pro til live

Magic Keyboard til iPad Pro 2020
Magic Keyboard til iPad Pro 2020, fjerde generation (Foto: Apple)

Uden tastaturet er iPad Pro ret meget som en almindelig iPad. Den har blot mere processorkraft, større skærm, bedre lyd osv.

Tastaturet forvandler iPad Pro til en computer, som reelt ikke er en computer, men en tablet med tastatur. Selvom det lyder som en dårlig sammenkogt ret, så fungerer det.

I den nye udgave får du et rigtigt Magic Keyboard til iPad. Magic Keyboard kendes fra iMac og den nye MacBook Pro 16-tommer. Tastaturet i Smart Keyboard Folio fra 2018 var bestemt ikke dårligt. Den nye version synes jeg blot er bedre og i øvrigt med fedt baggrundslys i tasterne og ophænget giver mulighed for trinløst at indstillet skærmens vinkel – omend godt kunne tænke mig, at skærmen kunne vippes lidt mere bagover.

Tasterne har den helt rigtige hårdhed og afstand. For mig er dette nærmest det perfekte tastatur. Nu kan du for alvor skrive lange tekster i Microsoft Word eller forfatte din næste bog på en fortovscafé i Paris.

Apple har introduceret en stor trackpad på tastaturet. Den virker fint, men det er for mig lidt ”et komma” i oplevelsen. Markeringer er naturligvis mere præcise, end med fingeren, men langt de fleste gange er det alligevel skærmen jeg rækker ud efter. Trackpad-musen nedsætter i hvert fald for mig betjeningshastigheden.

På tastaturet er det irriterede, at man ikke kan justere lydstyrke og baggrundslyset i tasterne. Ydersiderne, der udgør beskyttelsen af iPad Pro, bliver i øvrigt hurtigt beskidte da de er en magnet for støv og snask.

På Magic Keyboard hænger iPad Pro fast med magneter og svæver nærmest i luften. Der ser fedt ud – og dens soft-luk, gør bestemt ikke oplevelsen mindre god. Men husk nu på! Det er altså bare magneter, som er ansvarlige for grebet. Selvom iPad-skærmen virkelig hænger godt fast, så kan den falde af, hvis du tosser rundt med iPad Pro, mens den er åben.

Du skal VIRKELIG tænke dig godt om, inden du køber tastaturet. Du kan få en hel 9,7 tommer iPad for prisen af et Magic Keyboard til 12,9 tommer iPad Pro. Til 11 tommer versionen er prisen 2.599 kroner. Disse priser er helt væk og urimeligt dyre.

iPad Pro er dyr nok i sig selv og der ydes ingen rabat fra Apples side, hvilket er rigtigt ærgerligt, da det netop er med Magic Keyboard at iPad Pro vækkes til live.

Tynger i tasken

iPad Pro er blevet en tung sag at have med i tasken. Den fulde pakke med iPad Pro 2020 på 12,9 tommer og Magic Keyboard har jeg vejet på min vægt til 1.34 kg. Det er 300 gram mere end den tilsvarende iPad Pro 2018 med Smart Keyboard Folio.

Til sammenligning vejer MacBook Air 1,29 kg og MacBook Pro 13-tommer 1,37 kg.

Nu må Apple altså ikke forøge vægten mere på iPad Pro. De 300 grams forskel på den gamle og nye model mærkes tydeligt. Idéen for mig med en iPad Pro er netop den, at enheden er let at have med i tasken og ikke tynger eller fylder for meget. Dette er Apple på vej til at ødelægge.

Konklusion: Du skal ikke opgradere

iPad Pro 11 og 12_9-inch
iPad Pro 11 og 12,9 tommer side om side (Foto: Apple)

Hvis du i dag har 2018-udgaven, skal du ikke opgradere til iPad Pro 2020 (fjerde generation). Den største fornyelse ligger i det svinedyre tastatur Magic Keyboard. Dette er forresten kompatibelt med tredje generation iPad Pro 12,9 og anden generation 11-tommer. Derfor kan du jo blot opgradere denne vigtige del.

iPad Pro erstatter fortsat ikke en bærbar eller stationær computer for den professionelle bruger, men for rigtigt mange mindre krævende brugere, der måske har en gammel computer som fra tid til anden startes op, så er iPad Pro et godt bud på fremtidens computer.

Du skal bare huske, at iPad Pro ikke er en computer. Det er fortsat en iPad med tastatur, der forsøger at finde sin egen plads i markedet.

Apple gør i disse år meget for at udligne forskellene mellem MacBook og iPad, men de er ikke i mål endnu selvom de mange apps til iPad bliver mere og mere som desktopversioner.

Jeg synes helt klart, at iPad Pro 12,9 tommer, altså den store udgave, er den mest interessante version. Her er skærmen tilpas stor til at have to apps side om side og til du får et godt overblik i eksempelvis et Word/Excel-dokument eller ved foto- og videoredigering.

Dertil kommer prisovervejelsen. iPad Pro fjerde generation med 12,9 tommer skærm koster 8.699 kroner for 128 GB-versionen. Phyyy. Tastaturet kommer så oven i. Skal du have den fulde pakke med plads til SIM-kort og 1 TB intern lagerplads så rammer prisen 13.999 kroner – stadig uden tastatur.

Du skal VIRKELIG overveje om det så ikke er en MacBook Pro med 13-tommer skærm, som du skal købe i stedet.

For mig er iPad Pro fortsat en gevinst i min hverdag. Den er lettere at sidde med ude i byen samt have med på rejser. Den fede maskine på kontoret kan jeg dog fortsat ikke undvære.

5 ud af 6 stjerner.

KØBSGUIDE: Hvilken iPad skal du vælge?

Aktuelle priser på iPad Pro 2020

Herunder kan du se dagspriserne på iPad Pro 2020.

Vi henter priserne. Vent venligst ⏳

Indlæses priserne ikke?
Klik her for at ændre dit samtykke

Vælg "Accepter alle", klik på "Gem og luk" og genindlæs siden, hvis der fortsat intet sker.

Fordele og lidt at tænke over

Fordele

 • Stor skærm og processorkraft der overgår de fleste bærbare computere
 • Skærmen (12,9”) giver et godt overblik ved mange forskellige arbejdsopgaver
 • Lyden er rigtig god
 • Beskyttelse af data via Face ID
 • Meget stort udvalg af apps der er skræddersyet til iPad
 • Bedre kamera end på forgængeren
 • LiDAR-sensor
 • Magic Keyboard (ekstraudstyr) er helt fantastisk

Lidt at tænke over

 • Ingen 3,5 mm. jackstik port – adapter er ekstraudstyr
 • Fungerer med Apple Pencil (2. generation) men har du brug for den?
 • Tænk nøje over behovet for lagerplads
 • Den samlede pakke med tastatur vejer 300 gram mere
 • Tastaturet har ikke genveje til lyd- og lysstyrke
 • MEGET høj pris – særligt tastaturet er stykket helt af

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

iPad Pro benytter USB-C stik til opladning og tilslutning af eksternt udstyr. Salgspakken indeholder en USB-C oplader og et kompatibelt kabel. Du kan ikke oplade iPad Pro med kablet til din iPhone, men du kan oplade den med opladeren fra de MacBooks, som har USB-C stik.

iPad Pro (fjerde generation)
De seneste rygter om kommende iPhone

Bliver 2024 året, hvor Apple kommer med en foldbar iPhone? Eller hvad skal vi forvente af Apples næste iPhone.

(mere…)
iPhone SE (4. generation) får to features fra iPhone 15 Pro

Det er uvist, hvornår Apple er klar med den næste iPhone SE-model. Rygterne svirrer i stor stil og det forlyder den får to features fra iPhone 15 Pro.

(mere…)
Apple Arcade får flere titler op til julen

KORT NYT: Med julen lige om hjørnet, så er der kommet flere spil til Apple Arcade, hvis du har brug for lidt afslapning.

(mere…)
OLED skærme og flere størrelser på vej til iPad

RYGTE: Selvom 2023 ikke er helt slut endnu, så forventes der ikke nogen nyheder til iPad-fronten i år. Det vil både iPad Pro og iPad Air lave om på i 2024.

(mere…)
iMessage kan nu flyde frit til og fra Android-enheder

Ny app har tilsyneladende nedbrudt en mur mellem Apple og Android. Blandt andet med gruppechat på tværs af platformene.

(mere…)
Rejsekort er klar som app i 2024

Benytter du Rejsekortet og elsker apps, så kan du glæde dig til 2024, hvor Rejsekortet er klar som app.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
11 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram