Ny iPad Pro er en computer eller?

Apple tager endnu et skridt mod at gøre iPad til et reelt alternativ til en traditionel laptop. Læs her om iPad Pro 2020 med nyt Magic Keyboard.

iPad 2020 - Magic Keyboard
iPad Pro 2020 med den nye Magic Keyboard, der har trackpad (Foto: Apple)

Jeg har flere gange skrevet, at Apple med iPad Pro serien bevæger sig hen mod at gøre iPad-platformen mere “som en computer” – altså smelte PC-platformen sammen med iPad. Det sker nu!

Med introduktionen af iPad Pro 2020 og et nyt tastatur, er det ikke længere hentydninger til sammensmeltingen som Apple kommer med. Det er så tæt på at være i fuld skala, som du næsten kan forestille dig.

Hvis de fulde muligheder skal udfoldes på iPad Pro, kræver det et tastatur – som ikke medfølger. Lidt ærgerligt der ikke er tale om en samlet pakke, da netop det nye tastatur, kaldet Magic Keyboard, løfter iPad ud af tabletkategorien.

Uden Magic Keyboard er iPad Pro 2020 ret meget som en almindelig iPad.

Det nye Magic Keyboard holder iPad Pro fast med magneter og gør det muligt at justere skærmens vinkel i forhold til hvordan du sidder. Når du er færdig, klappes skærmen ned over tastaturet. Præcis som det kendes fra traditionelle laptops.

Der er ikke tale om taster som du kramagtigt skal forsøge at ramme. Dette er et tastatur i fuld størrelse og hvor tasterne er baseret på saksemekanisme. Tasterne har en såkaldt keytravel på 1 mm.

Vi skal ikke glemme musepladen trackpad. iPad Pro understøtter nemlig mus og trackpad. Med dette kommer en cursor på skærmen så man kan se hvad der trykkes på. Dette er blevet muligt fra iPadOS 13.4.

Flere opgraderinger af hardwaren

iPad Pro 2020 størrelser
iPad Pro 2020 – 11 og 12,9″ (Foto: Apple)

Ligesom den foregående iPad Pro har den nye udgave også USB-C port til opladning og tilslutning af eksternt udstyr såsom harddiske, USB-nøgler, skærme, kameraet og meget andet.

Bruger du Magic Keyboard vil du på dette også se en USB-C port. Denne lader strømmen passere igennem til din iPad.

Chipsettet hedder nu A12Z Bionic. Forgængeren var A12X. Igen har Apple skruet op for kræfterne. Også denne gang fortæller Apple, at denne iPad er hurtigere end de fleste klassiske laptops på markedet.

Som noget nyt introduceres en såkaldt LiDAR scanner. LiDAR betyder Light Detection and Raging. LiDAR kan digital måle afstanden til et opjekt ved at beregne hvor lang tid det tager lys at ramme et objekt og reflektere tilbage – altså en ”Time of Flight Sensor” der i øvrigt fungerer både indendørs og udendørs og i en afstand op til fem meter.

Systemet er designet til blandt andet Augmented Reality (AR), men forbedrer også appen Måling, der er blevet mere præcis. Måling får desuden linealvisning, så den er mere anvendelig til detaljerede målinger.

iPad Pro 2020 kommer i to skærmstørrelser; 11 og 12,9 tommer. Der er understøttelse af True Tone, et bredt farveområde og op til 120 Hz opdateringshastighed. Dette er i lighed med hvad vi så på den foregående udgave.

Det koster iPad Pro 2020

Magic Keyboard til iPad Pro 2020
Magic Keyboard til iPad Pro 2020 (Foto: Apple)

Den billigste iPad Pro 2020 er 11-tommer udgaven med Wi-Fi og 128 GB lagerplads. Prisen er 6.999 kroner. Den foregående tilsvarende udgave kostede 6.699 kroner da denne blev introduceret. Her er det værd at bemærke, at lagerpladen dengang var 64 GB.

Vil du have 12,9 tommer skærm starter prisen her på 8.699 kroner – Wi-Fi-version med 128 GB lagerplads.

Der fås også en version med op til 1 TB (terabyte) lagerplads. Wi-Fi udgaven af denne koster 12.699 kroner. Skal du have mulighed for at tilgå mobilnetværket er prisen 13.999 kroner.

De nye iPads bliver tilgængelig fra slutningen af den kommende uge.

Magic Keyboard kommer først til maj. Prisen er 2.599 kroner.

Herunder kan du se Apples officielle videoer om iPad Pro 2020. Læs også min anmeldelse af iPad Pro 2018. Her kan du læse hvordan jeg selv anvender iPad Pro i mit daglige arbejde.

Apple har netop præsenteret en 2020-version af MacBook Air. Læs om den nye MacBook Air her.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.


Promovideoer for iPad Pro 2020

Mere til historien

iPad Pro 2020 understøtter den samme Apple Pencil som iPad Pro 2018. Denne hedder Apple Pencil (2. generation).

OLED skærme og flere størrelser på vej til iPad

RYGTE: Selvom 2023 ikke er helt slut endnu, så forventes der ikke nogen nyheder til iPad-fronten i år. Det vil både iPad Pro og iPad Air lave om på i 2024.

(mere…)
Apple har frigivet iOS 17.1.2

KORT NYT: Apple er klar med en ny sikkerhedsopdatering til iPhone, der anbefales til alle enheder. Der er ligeledes en klar til iPad og Mac også.

(mere…)
Hvilken iPad skal jeg vælge? (2023-guide)

STOR GUIDE: Den bedste iPad i 2023 er den iPad, der passer til dine behov. Vi guider dig til, hvilken iPad du skal vælge netop nu.

(mere…)
Kæmpe iPad Air kommer næste år

RYGTE: Det ventes at Apple vil lancere en 12,9 tommer iPad Air næste år.

(mere…)
Apple ventes at opdatere iPad-serien i 2024

RYGTER: Apple vil opdatere hele iPad-serien i 2024, med fokus på nye chips og skærme. Få overblikket her.

(mere…)
Nye prisvenlige tablets fra Samsung

Her er to nye prisvenlige tablets. Læs mere om Samsung Galaxy Tab A9 og Galaxy Tab A9+.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram