Hvilken iPad er den bedste for mig?

GUIDE: Få svaret på hvilken iPad, der er den bedste for dig. Jeg gennemgår iPad Mini, iPad, iPad Air og iPad Pro så du kan vælge den rigtige.

iPad 10.2" 2019
Denne guide hjælper dig til at finde den rigtige og bedste iPad til dig og dine behov. Vær opmærksom på, at der til alle iPads kun medfølger selve iPad-enheden, oplader og kabel. Tastatur og Apple Pencil er ekstra udstyr, som skal købes seperat. Dette billede viser en iPad 10.2″ 2019-model med Smart Keyboard (Foto: Apple)

Du skal vælge den iPad, der matcher dine behov. Det er ikke nødvendigvis den dyreste. En billig iPad løser måske opgaven uden problemer.

Her giver jeg dig en række gode råd til, hvordan du vælger den bedste iPad.

Her er hovedpunkterne i denne iPad købsguide:

  1. Hvor stor skal hukommelsen være?
  2. Skal den have plads til SIM-kort?
  3. Hvilken skærmstørrelse er den rigtige?
  4. Hvad er de vigtigste forskelle på modellerne?
  5. Hvor finder jeg den billigste iPad?

Dernæst gennemgår jeg hovedpunkter i iPad Mini, iPad, iPad Air og iPad Pro.

Læs videre og find den bedste iPad til dine behov.

HVILKEN IPAD SKAL DU VÆLGE? Her er 2023-guiden til valget af iPad-model

1.  Hvor stor skal hukommelsen være?

Uanset hvilken type iPad du vælger, så sørg for at hukommelsen, også kendt som ”lagerpladsen” ikke er for lille. De små hukommelsesversioner er fristende på grund af prisen, men lagerpladsen kan ikke ændres efterfølgende. Derfor er det vigtigt, at du vælger rigtigt i købssituationen.

iPad fås i størrelser fra 32 GB til 1 TB, hvilket svarer til 1.000 GB. Desværre er det ikke alle varianter, som fås i alle størrelser.

Hvis du på forhånd ved, at du ikke vil gemme film, videoer og musik til offline-brug, så kan du godt nøjes med 32 GB. Min vurdering er dog, at langt de fleste vil være bedst tjent med en hukommelsesstørrelse på 128 GB. Kun meget få kan udnytte 1 TB lagerplads.

Udgaverne med 256 og 512 GB eller mere er henvendt til dem, som vil have en stor mængde billeder, videoer og film med på farten og vil kunne tilgå dem uden en internetforbindelse er påkrævet.

2. Skal min iPad have plads til SIM-kort?

Du behøver ikke SIM-kort i din iPad med mindre du har specielle behov.

I dag kan du let dele internetforbindelsen fra din iPhone eller smartphone i almindelighed. Denne kan en iPad udnytte selvom den ikke har et SIM-kort i siden.

Hvis du har et behov, hvor du altid har brug for din iPad er online alle steder – uafhængigt af din telefon, er det åbenlyst at du har et behov for udgaven med plads til SIM-kort.

Husk desuden på prisen. SIM-kort er ikke gratis. Du betaler typisk 1.000 til 1.500 mere for en iPad med plads til SIM-kort. Oven i dette kommer udgiften på abonnementet.

Bruger du en iPhone, så kender din iPad i øvrigt de samme Wi-Fi netværk som din iPhone, uden det kræver du logger ind igen. Derfor vil der sandsynligvis være mange steder du kommer, hvor trådløst netværk er gratis tilgængeligt.

3. Hvilken skærmstørrelse er den rigtige?

Du kan få iPads fra 7,9 (iPad Mini) og op til 12,9 tommer (iPad Pro). Ekstra skærmplads betyder en fysisk større og tungere enhed.

Næsten uanset hvad du bruger en iPad til, så er iPad Mini-størrelsen ikke interessant. Her kan du, stort set, lige så godt bruge din smartphone.

Mellemstørrelsen på 9,7 tommer er udgået. I dag hedder det 10,2 tommer – i øvrigt uden enheden er vokset noget særligt i form og vægt.

10,2 tommer er en afbalanceret størrelse for langt de fleste iPad brugere. Det næste skridt er 10,5 tommer, der fås på iPad Air. I øvrigt måler iPad og iPad Air præcis det samme (højde og bredde). Air-modellen er dog en anelse tyndere og vejer lidt mindre.

Du skal se på iPad Air som den ekstra stylede udgave af iPad 10,5-tommer.

Jeg bruger selv iPad Pro med 12,9 tommer skærm. Når jeg rejser 1-2 dage væk fra kontoret, udgør denne iPad en erstatning for min normale kontorcomputer. Jeg har et tastatur, der også fungerer som cover, hvilket for mig udvider brugsmulighederne.

Tag her et kig på udvalget af iPad tastaturer og covers Sponseret link

Du behøver ikke en iPad Pro for at kunne bruge tastaturer eller Apple Pencil. Dette kan lade sig gøre helt nede fra iPad 10,2-tommer og de nyeste iPad Mini.

4. Hvad er de vigtigste forskelle på iPad-modellerne

Uanset hvilken iPad du vælger, blandt de nye modeller, så er ydelsen langt kraftigere end hvad de fleste har behov for. Det er som med biler; alle kan nå 130 km/t eller mere på motorvejen. Det handler om, hvor hurtigt de når derop.

Her er tre forskelle, som kan have betydning for dit valg af iPad

a/ Godkendelse og sikkerhed: Vil du have Face ID som sikkerhed eller vil du nøjes med fingeraftrykslæseren Touch ID. Face ID giver den bedste brugeroplevelse og yder en højere sikkerhed for dine data.

b/ Højttalere: Ser du film- og serier på din iPad, eller hører du musik, så får du den kraftigste lyd, hvis du vælger konfigurationen med fire fremfor to højttalere. Ulempen er, at det kun er iPad Pro, der har fire højttalere.

c/ True Tone: Denne teknologi tilpasser skærmbilledets toning efter lyset fra omgivelserne. Det giver en mere behagelig brugeroplevelse hvis du sidder mange timer foran skærmen. True Tone svarer lidt til, hvordan et hvidt stykke papir også ”farves” af det lys som omgivelserne afgiver.

Jeg synes det vigtigste er at vælge en iPad med en fornuftig størrelse hukommelse og med en skærmstørrelse, der matcher ens brugsmønster.

De helt store skærme er mega fede, men gør også ens iPad temmelig stor og forholdsvis tung.

5. Hvor finder du den billigste iPad?

Den billigste iPad er en iPad, som ikke er en af de nyeste. Foregående generationer vil for rigtigt mange kunne løse behovet.

Via Sponseret link Pricerunner kan du gå på jagt efter modeller, som er udgået af Apples sortiment. Eksempelvis udgaver med 9,7 tommer skærm.

Den dyreste iPad finder du direkte hos Apple, der i øvrigt kun har de nyeste modeller på lager.

Selvom en iPad eksempelvis kun er tilgængelig med 64 GB hukommelse, så kan du sagtens risikere, at den pludselig i stilhed er lanceret med større eller mindre hukommelse. Markedet er temmelig dynamisk på dette område.

Du kan i øvrigt ofte gøre et godt køb, hvis du kigger efter brugte iPads. Pas på de helt gamle modeller. Den udgave du køber, skal som minimum kunne køre iPad OS. Dette er styresystemet, som Apple frigav i forbindelse med iOS 13, der blev iPad-styresystemet selvstændigt. Se hvilke modeller, som understøtter iPadOS her.

GUIDE: Sådan køber du en god brugt iPad og sparer penge

iPad modellerne i foråret 2020

Her er de fire hovedmodeller, som Apple i starten af 2020 havde i sortiment.

iPad Mini (2019)

iPad Mini 2019
iPad Mini 2019 (Foto: Apple)

Den mindste iPad-model i Apples lineup, når vi taler skærmstørrelse, er iPad mini 2019 – også kendt som iPad Mini (5. generation).

De små tablets med 7,9 tommer skærm har efterhånden overlevet sig selv. Ydelsen fejler ikke noget men skærmstørrelserne er gradvist blev større og større. Derfor føles iPad Mini som det den er: mini.

Anmeldelse af iPad Mini 2019

Selvom denne iPad er lille så skal du ikke undervurdere kræfterne. Faktisk kører den på A12 Bionic processoren. Det er samme processortype, som der sidder i iPad Air (2019).

Du skal virkelig have en specifikt behov, hvis du skal vælge iPad Mini.

iPad Mini 2019

Startpris: 3.399 kroner
Hukommelse: 64 eller 128 GB
Skærmstørrelse: 7,9 tommer

iPad (2019)

iPad (2019) 10,2 tommer
iPad (2019) 10,2 tommer (Foto: Apple)

Mellemmodellen er iPad 10,2-tommer. Denne model passer til stort set alle brugere. Den understøtter i øvrigt Apple Smart Keyboard tastaturet og Apple Pencil (1st gen).

Denne iPad vil matche de fleste børnefamilier, samt dem som har behov for lejlighedsvis at slå noget op på nettet, læse nyheder og tjekke E-boks og netbank. Den har også rigeligt med power til spil og ydelseskrævende apps.

Bruger du iPad professionelt hvor du eksempelvis arbejder med billeder og videoer samt er inde i verdenen af Augmented Reality (AR) eller har meget skrivearbejde, så vil du nok foretrække promodellerne.

Nu er det ikke sådan, at iPad (2019) ikke kan bruges til ovenstående opgaver – den er måske bare ikke den bedste tablet til disse formål.

iPad (2019) er en ”folkevogns-tablet”. Den dækker et bredt område af brugere og behov, men har ikke ”de fede alufælge” som air-modellen.

Anmeldelse af iPad 2019

iPad 2019

Startpris: 2.999 kroner
Hukommelse: 32 eller 128 GB
Skærmstørrelse: 10,2 tommer

iPad Air (2019)

iPad Air 2019
iPad Air 2019 (Foto: Apple)

Hvis du ikke kan nøjes med ydelsen fra folke-iPad-modellen og ønsker en lidt tyndere profil, så er det iPad Air du skal se nærmere på.

Mens iPad (2019) baserer sig på A10-chipsettet så ligger iPad Air (2019) med en A12 processor. Det er den samme processortype som findes i iPhone Xr, Xs og Xs Max.

Når vi kører en ydelsesmåling på A12 kontra A10 så har air-modellen næsten dobbelt så mange kræfter på allround-ydelsen.

Den almindelige iPad er på ingen måde langsom. Air-modellen er hurtigere.

Du skal overveje om du har noget at bruge den ekstra ydelse til. Det er lidt som at få sat alufælge på bilen og chiptunet motoren. Det er fedt, men er det nødvendigt?

Bruger du mest din iPad til hyggespil, streaming, mails og almindeligt netbrug, så spar pengene og gå uden om iPad Air.

iPad Air 2019

Startpris: 4.299 kroner
Hukommelse: 64 eller 256 GB
Skærmstørrelse: 10,5 tommer

iPad Pro (2018)

iPad Pro 2018
iPad Pro 2018 11 og 12,9 tommer side om side (Foto: Apple)

Pro-serien er den iPad jeg holder mest af. Det er nok fordi, jeg med Smart Keyboard Folio og den store skærm kan passe MereMobil.dk på farten. Der er efterhånden skrevet en del artikler på iPad Pro.

I denne iPad-serie giver Apple den ekstra gas. Du får Face ID i stedet for fingeraftrykslæser. Lightning-stikket er væk til fordel for USB-C og skærmen har 120 Hz refresh-rate.

Denne model får de andre iPad-udgaver til at fremstå gammeldags.

Med iPad Pro kan du eksempelvis til slutte en ekstern monitor eller projektor i op til 5K-opløsning. USB-C porten kan også benyttes til opladning af din iPhone, hvis du har det rigtige kabel.

Du får ikke 3,5 mm. jackstik. Her skal du have fat i en adapter, hvis du har dette behov. Dermed ligner iPad Pro faktisk en lille MacBook. Ydelsen af A12X Bionic-processoren gør i øvrigt, at denne iPad har flere hestekræfter en de fleste bærbare PC’ere på markedet.

iPad Pro (2018) ligger omkring 555.777 point i Antutu Benchmark. Det er mere end nogen anden iPad på markedet.

iPad Pro kommer med skærmstørrelser på henholdsvis 11 og 12,9 tommer. Bruger du Apple Pencil så vær opmærksom på, at første generation af Apple Pencil ikke fungerer på iPad Pro (2018).

Anmeldelse af iPad Pro 2018

Køber du iPad Pro så er det fordi du ved, at du har et helt specielt behov. Det er også her, at du skal overveje, om det i virkeligheden ikke er en MacBook du søger.

iPad Pro 2018

Startpris: Fra 6.699 kroner (11″) og fra 8.699 kroner (12,9″)
Hukommelse 64, 256, 512 GB eller 1 TB
Skærmstørrelse: 11 eller 12,9 tommer

Specifikationer: iPads side om side

Herunder kan du se specifikationerne på de iPad-modeller, som er omtalt i denne guide.

Vær opmærksom på, at udvalget af enheder og hukommelsesstørrelser kan have ændret sig siden denne iPad-guide er udgivet.

iPad Mini 2019iPad 2019iPad Air 2019iPad Pro 2018, 11″iPad Pro 2018, 12,9″
Skærm 7,9”10,2”10.5″11″12,9″
Opløsning2.048 x 1.536 px2.160 x 1.620 px2.224 x 1.668 px2.388 x 1.668 px2.732 x 2.048 px
Fuld lamineret skærmJaNejJaJaJa
Anti reflexJaNejJaJaJa
True ToneJaNejJaJaJa
120 Hz-skærmNejNejJaJaJa
ProcessorA12 BionicA10 FusionA12 BionicA12XA12X
Lagerplads64 / 128 GB32 / 128 GB64 / 256 GB64 / 256 / 512 GB eller 1 TB64 / 256 / 512 GB eller 1 TB
Kamera8 MP, f/2.48 MP, f/2.48 MP, f/2.412 MP, f/1.812 MP, f/1.8
Frontkamera7 MP1,2 M7 MP7 MP7 MP
StikLightningLightningLightningUSB-CUSB-C
Apple PencilJa. 1. genJa. 1. gen Ja. 1. genJa. 2. genJa. 2. gen
Apple Smart KeyboardNejJaJaJaJa
Antal højttalere2224 4
ForbindelserWi-Fi 802.11, Bluetooth 5.0Wi-Fi 802.11, Bluetooth 4.2Wi-Fi 802.11, Bluetooth 5.0Wi-Fi 802.11, Bluetooth 5.0Wi-Fi 802.11, Bluetooth 5.0
SikkerhedTouch IDTouch IDTouch IDFace IDFace ID
Størrelse203.2 x 134.8 x 6.1 mm250,6 x 174,1 x 7,5 mm250.6 x 174.1 x 6.1 mm247.6 x 178.5 x 5.9 mm280.6 x 214.9 x 5.9 mm
Vægt, Wi-Fi version300.5 gr.483 gr.456 gr.468 gr.631 gr.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

Denne guide er skrevet ud fra iPadOS 13. Tidligere var styresystemet på iPad iOS som på iPhone men fra version 13 i 2019 skiftede navnet til iPadOS. Tanken er, at iPad med sin helt egen platform kan gå egne veje og ikke nødvendigvis følge iPhone som det hidtil har været tilfældet.

Apple Vision Pro: Så mange enheder bliver klar

RYGTE: Noget tyder på, at Apple Vision Pro bliver tilgængeligt i ret mange eksemplarer - set i forhold til prisen.

(mere…)
Touch ID vender ikke tilbage til iPhone

RYGTE: Det lader til, at Touch ID ikke vender tilbage til iPhone i hvert fald ikke, som vi kender den.

(mere…)
Hemmelig aftale mellem Google og Spotify er afsløret

Retsagen mellen Epic Games og Google har afsløret, at Google har indgået en indtil nu hemmelig aftale med Spotify.

(mere…)
Sådan aktiverer du Wi-Fi opkald på iPhone og Android

GUIDE: Du kan med fordel bruge Wi-Fi opkald på iPhone, Samsung og andre Android-telefoner. Læs her hvordan du aktiverer Wi-Fi opkald.

(mere…)
Apple Vision Pro kommer til marts

RYGTE: Det ventes at Apple Vision Pro er klar til marts 2024.

(mere…)
Sådan gør du din Facebook-konto mere sikker

GUIDE: Læs her hvordan du aktiverer totrinsbekræftelse på Facebook, så din Facebook-konto bliver mere sikker.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
9 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram