Vrede danske kulturpolitikere vil have forklaring på Googles censur

Efter Google fjernede Ramasjang-appen på grund af “farligt indhold" kalder kulturministeren Googles censur for "super problematisk".

Android Lawn
Google er ikke så lette at komme i kontakt med, når det handler til kritiske spørgsmål - og ikke mindst svar. Men den såkaldte Android Lawn ved Googles hovedkvarter i San Fransisco, Googleplex, kan besøges af alle. Her er vores chefredaktør John G. på besøg hos Google, hvilket naturligvis kræver en selfie (Foto: MereMobil.dk)

"Skildringer af tobak og farlige aktiviteter" fik for nylig Google til at fjerne DR’s populære Ramasjang-app. Appen er tilbage i Google Play, men nu vil kulturminister Joy Mogensen (S) på banen.

Joy Mogensen har inviteret Google til en snak med Folketingets kultur- og medieordførere, skriver Berlingske. Kultur- og medieordførerne skal overfor Google "lufte deres tanker om Googles ageren".

Tanker om Googles ageren gjorde DR’s mediedirektør Henriette Marienlund sig allerede i sidste uge. Over for Politiken rasede hun over den amerikanske techgigants opførsel.

– "Vi har noget indhold, vi mener, har værdi over for danske børn med danske værdier, og så kommer der en global aktør på den her måde og vil redigere vores indhold. Det går simpelthen ikke", sagde Henriette Marienlund til Politiken.

Googles danske kommunikationschef, Jesper Vangkilde, sagde i samme moment, at "man (Google, red.) er nødt til at sætte en grænse et sted".

Henriette Marienlund mener, at den grænse hører til i Danmark og hos DR, og at det er i DR man diskuterer, hvad der er godt og dårligt børneindhold. 

– "... jeg skal ikke diskutere det med Google", sagde hun.

Apple afviser Microsoft xCloud og Google Stadia i App Store

Opbakning til DR

Kulturminister Joy Mogensen (S) står bag DR langt hen ad vejen, og skriver i en mail, at "Google kan lære af DR, når det kommer til at tale med børn".

Hun kalder det "super problematisk", at Google censurerer indhold væk fra den ene dag til den anden. 

- "Lakridspiber får nok ikke nogen til at ryge pibe, og Onkel Reje er vist heller ikke en trussel mod nogen. DR har været verdensførende i børnefjernsyn i et halvt århundrede", siger kulturministeren til Berlingske.

Flere ordfører vil hæve Googles ageren op på europæisk plan. Blandt andre opfordrer Jens Rohde (R), statsminister Mette Frederiksen (S) til at tage problemstillingen op på det næste europæiske topmøde.

Ifølge Joy Mogensen er fælles europæisk handling over for Googles ageren nødvendigt.

- "Vi er nødt til at stå sammen om at beskytte vores kultur- og medieliv. Det her kan Danmark ikke stå alene med," skriver hun i sin mail til Berlingske.

Ikke kun DR har fået Googles censur at føle. Jesperhus Feriepark havde i halvandet år ikke deres app på Android-platformen, fordi en "tøjdyrs-maskot" havde en stofcigar i hånden. Jesperhus er tilbage på Google Play, men først efter parken havde ændret indholdet i appen.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Professor i Kommunikation og Digitale Forandringer på CBS Mikkel Flyverbom siger til Berlingske, at hvis Danmark vil stå friere, hvad angår eget indhold, kan det blive nødvendigt at etablere alternative platforme. Det vil i så fald kræve store investeringer i infrastruktur.

Lanceringsdato for Google Pixel Fold og Pixel 7a afsløret

Salgsstart for de kommende Google Pixel Fold og Pixel 7a telefoner er måske afsløret. Google har endnu ikke bekræftet.

(mere…)
Kan Microsoft give Google en mavepuster?

KOMMENTAR: 100 millioner brugere om dagen. Microsoft har teknologien til at ryste Google. Det bliver et helt nyt internet og ”SEO” er snart fortid.

(mere…)
Googles foldbare mobil er spottet igen

RYGTE: Google Pixel Fold er spottet igen, hvilket kunne indikere at en lancering er tæt på.

(mere…)
Hader du disse reklamer på YouTube?

Godt nyt hvis du er træt af forstyrrende reklamer på YouTube.

(mere…)
Datoen for Google I/O 2023 er klar

KORT NYT: Google har offentliggjort datoen for dette års udviklerkonference Google I/O.

(mere…)
Eksklusiv Pixel-funktion er klar til alle

Da Google Pixel-telefonerne kom på markedet, havde de en eksklusiv feature. Nu kommer ”magisk viskelæder” ud til alle.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
14 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram