Vrede danske kulturpolitikere vil have forklaring på Googles censur

Efter Google fjernede Ramasjang-appen på grund af “farligt indhold" kalder kulturministeren Googles censur for "super problematisk".

Android Lawn
Google er ikke så lette at komme i kontakt med, når det handler til kritiske spørgsmål - og ikke mindst svar. Men den såkaldte Android Lawn ved Googles hovedkvarter i San Fransisco, Googleplex, kan besøges af alle. Her er vores chefredaktør John G. på besøg hos Google, hvilket naturligvis kræver en selfie (Foto: MereMobil.dk)

"Skildringer af tobak og farlige aktiviteter" fik for nylig Google til at fjerne DR’s populære Ramasjang-app. Appen er tilbage i Google Play, men nu vil kulturminister Joy Mogensen (S) på banen.

Joy Mogensen har inviteret Google til en snak med Folketingets kultur- og medieordførere, skriver Berlingske. Kultur- og medieordførerne skal overfor Google "lufte deres tanker om Googles ageren".

Tanker om Googles ageren gjorde DR’s mediedirektør Henriette Marienlund sig allerede i sidste uge. Over for Politiken rasede hun over den amerikanske techgigants opførsel.

– "Vi har noget indhold, vi mener, har værdi over for danske børn med danske værdier, og så kommer der en global aktør på den her måde og vil redigere vores indhold. Det går simpelthen ikke", sagde Henriette Marienlund til Politiken.

Googles danske kommunikationschef, Jesper Vangkilde, sagde i samme moment, at "man (Google, red.) er nødt til at sætte en grænse et sted".

Henriette Marienlund mener, at den grænse hører til i Danmark og hos DR, og at det er i DR man diskuterer, hvad der er godt og dårligt børneindhold. 

– "... jeg skal ikke diskutere det med Google", sagde hun.

Apple afviser Microsoft xCloud og Google Stadia i App Store

Opbakning til DR

Kulturminister Joy Mogensen (S) står bag DR langt hen ad vejen, og skriver i en mail, at "Google kan lære af DR, når det kommer til at tale med børn".

Hun kalder det "super problematisk", at Google censurerer indhold væk fra den ene dag til den anden. 

- "Lakridspiber får nok ikke nogen til at ryge pibe, og Onkel Reje er vist heller ikke en trussel mod nogen. DR har været verdensførende i børnefjernsyn i et halvt århundrede", siger kulturministeren til Berlingske.

Flere ordfører vil hæve Googles ageren op på europæisk plan. Blandt andre opfordrer Jens Rohde (R), statsminister Mette Frederiksen (S) til at tage problemstillingen op på det næste europæiske topmøde.

Ifølge Joy Mogensen er fælles europæisk handling over for Googles ageren nødvendigt.

- "Vi er nødt til at stå sammen om at beskytte vores kultur- og medieliv. Det her kan Danmark ikke stå alene med," skriver hun i sin mail til Berlingske.

Ikke kun DR har fået Googles censur at føle. Jesperhus Feriepark havde i halvandet år ikke deres app på Android-platformen, fordi en "tøjdyrs-maskot" havde en stofcigar i hånden. Jesperhus er tilbage på Google Play, men først efter parken havde ændret indholdet i appen.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Professor i Kommunikation og Digitale Forandringer på CBS Mikkel Flyverbom siger til Berlingske, at hvis Danmark vil stå friere, hvad angår eget indhold, kan det blive nødvendigt at etablere alternative platforme. Det vil i så fald kræve store investeringer i infrastruktur.

Android Auto problemer med Samsung og OnePlus er løst

Sort skærm i bilen med Android Auto har i lang tid plaget nogle Samsung- og OnePlus-ejere, men nu er fejlen løst.

(mere…)
Google sletter næsten 900.000 forsømte apps

Der er gang i "forårsrengøringen" hos både Google og Apple. Nu er Google i gang med en oprydning af forsømte apps - præcis som Apple.

(mere…)
Disse fede Google produkter går vi (nok) glip af i Danmark

Google I/O 2022: Google har fremvist en række interessante produkter bl.a. Pixel 6a, Pixel Watch, Pixel 7 og meget mere, som nok aldrig kommer i Danmark.

(mere…)
Stramme vilkår om dataindsamling rammer Google Play Store

Google er klar med nye regler for app-udviklere, da brugerne skal kunne se præcis hvilke data, som indsamles om dem i de forskellige apps.

(mere…)
1 million færre apps i Play Store

De seneste år er en masse apps fjernet fra Google Play Store.

(mere…)
Google Pixel Watch lækket igen – afslører Fitbit-integration

Der er netop lækket nye billeder af det kommende Google Pixel Watch, som viser en Fitbit integration.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
14 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram