Google ombestemmer sig efter halvandet års tænkepause

Uegnet for børn som app. På YouTube eget for børn. Dansk feriepark har endelig vundet en armlægning med techgiganten Google.

Dr. Træls Jesperhus
Dr. Træls har vundet over Google (Foto: Jesperhus Feriepark)

Da den gratis børnefilmapp fra Jesperhus så dagens lys, godkendte Apple appen uden problemer og gjorde den tilgængelig for brugere af iPhone og iPad. Google var derimod betænkelig.

Jesperhus Film kom ikke igennem Googles godkendelsesproces i 2019 og 2020-sæsonen så heller ud til at give pote. Google mener ikke, at den fiktive skurk Dr. Træls og hans stofcigar er foreneligt med børn. Derfor blev appen ikke godkendt til udgivelse på Android-platformen.

Jesperhus Feriepark har flere gange fortalt om blokeringen af Dr. Træls via deres Facebook-side ligesom vi også på MereMobil.dk har omtalt den groteske sag, der viser lidt af den magt en appstore sidder med; hvis Google eller Apple blokerer en app, er ankeinstanserne nemlig ikke eksisterende.

Det helt vanvittige i Jesperhus-sagen er, at mens Google mener at en stofcigar, som en del af kostumet på en fiktiv børnefigur, ikke kan godkendes i en app, så har Google ingen problemer med, at figuren optræder i børnevideoer på YouTube.

YouTube er i øvrigt befængt med titusindvis af ”børnevideoer”, der er alt andet end børnevenlige, men det har Google åbenbart ikke skrupler ved.

LÆS OGSÅ: Det bedste børnemobilabonnement er…?

I dag (5. juli 2020) kan Jesperhus Feriepark så meddele på deres Facebook side, at deres videoapp nu ENDELIG er blevet godkendt af Google.

– ” Appen har været afvist af Google i halvandet år pga. Træls’ stofcigar og vi har skrevet til dem utallige gange. Endelig lykkedes det,” lyder det fra ferieparken.

Der er ingen forlydender om, hvorfor Google har ændret mening eller om appudviklerne har ændret Android-appen for at få Google på andre tanker.

TIP: Disse 3 apps kan fange børnene og lære dem noget

Dr. Træls Jesperhus Feriepark
Her ses den omtalte stofcigar som Google mente var for træls for børn (Foto: Jesperhus Feriepark)

Mere til historien

x

Den originale Chromecast bliver snart ubrugelig

Bruger du stadig den originale Chromecast, bør du nok snart overveje at udskifte den.

(mere…)
Mobilitet for alle: Mobilitetsapps gør transport lettere

Biludlejning. Live-tracking i taxatjenester og mulighed for at leje en cykel eller scooter. Mobilitetsapps har virkelig gjort mange ting lettere.

(mere…)
Gemini er landet på dansk jord

Google erkender at Gemini kan fejle. Gemini kan tilgås både som app til Android og via en browser.

(mere…)
Skal du købe Pixel 8a? …måske!

VIDEO: Se med her hvis du vil vide, om Google Pixel 8a er værd at købe.

(mere…)
Google Maps får nyt design på Android

Google har ændret designet på Google Maps til Android. Her er ændringerne.

(mere…)
Søg i Google Fotos med AI

Google Fotos får en rigtig stor og praktisk opgradering med AI-søgning, som giver nye muligheder.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram