Google ombestemmer sig efter halvandet års tænkepause

2

Uegnet for børn som app. På YouTube eget for børn. Dansk feriepark har endelig vundet en armlægning med techgiganten Google.

Dr. Træls Jesperhus
Dr. Træls har vundet over Google (Foto: Jesperhus Feriepark)

Da den gratis børnefilmapp fra Jesperhus så dagens lys, godkendte Apple appen uden problemer og gjorde den tilgængelig for brugere af iPhone og iPad. Google var derimod betænkelig.

Jesperhus Film kom ikke igennem Googles godkendelsesproces i 2019 og 2020-sæsonen så heller ud til at give pote. Google mener ikke, at den fiktive skurk Dr. Træls og hans stofcigar er foreneligt med børn. Derfor blev appen ikke godkendt til udgivelse på Android-platformen.

Jesperhus Feriepark har flere gange fortalt om blokeringen af Dr. Træls via deres Facebook-side ligesom vi også på MereMobil.dk har omtalt den groteske sag, der viser lidt af den magt en appstore sidder med; hvis Google eller Apple blokerer en app, er ankeinstanserne nemlig ikke eksisterende.

Det helt vanvittige i Jesperhus-sagen er, at mens Google mener at en stofcigar, som en del af kostumet på en fiktiv børnefigur, ikke kan godkendes i en app, så har Google ingen problemer med, at figuren optræder i børnevideoer på YouTube.

YouTube er i øvrigt befængt med titusindvis af ”børnevideoer”, der er alt andet end børnevenlige, men det har Google åbenbart ikke skrupler ved.

LÆS OGSÅ: Det bedste børnemobilabonnement er…?

I dag (5. juli 2020) kan Jesperhus Feriepark så meddele på deres Facebook side, at deres videoapp nu ENDELIG er blevet godkendt af Google.

– ” Appen har været afvist af Google i halvandet år pga. Træls’ stofcigar og vi har skrevet til dem utallige gange. Endelig lykkedes det,” lyder det fra ferieparken.

Der er ingen forlydender om, hvorfor Google har ændret mening eller om appudviklerne har ændret Android-appen for at få Google på andre tanker.

TIP: Disse 3 apps kan fange børnene og lære dem noget

Dr. Træls Jesperhus Feriepark
Her ses den omtalte stofcigar som Google mente var for træls for børn (Foto: Jesperhus Feriepark)

Mere til historien

x

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer