Dette kan fange børnene i coronatiden

TIP: Her er 3 tips til, hvordan du bruger smartphonen til at fange børnenes opmærksomhed. Her er eventyr til gåturen, spil og skattejagt.

Leg og lær børn
Med smartphonen i hånden - Android så vel som iPhone - kan du lege og lære samtidigt. Oplad telefonen og gå udenfor. Find 3 tips til lærerige og hyggelige apps herunder (Foto: Barbara Jackson)

Vi skal stå sammen ved at holde afstand, men alle har godt af frisk luft. Sådan lyder statsministerens melding til danskerne!

Nu tales er ikke længere om, at vi sidder for meget med smartphonen og andre skærme mellem hænderne. Selv statsministeren opfordrer til at holde kontakt ”via Facetime”. Jeg hørte også familievejleder Lola Jensen sige, at nogle unger ”sover sammen via Facetime”.

Jeg har været i arkivet og set på hvilke fede ting, der (måske) kan fange børnene og engagere dem, når coronakarantænen kradser. Omdrejningspunktet er smartphonen.

Hos OiSTER kan du få gode råd til dit barns mobilforbrug. Udforsk OiSTER KiDS i dag %%%%

1. Den kedelige gåtur bliver til et levende eventyr

Natureventyr, der er en dansk app, fortæller eventyr, når du går bestemte ruter i Danmark. Undervejs udfordres børnene. Opgaven kan være at finde en gren, klatre, kravle eller bekæmpe den onde troldmand.

I historien om ”Rævinden Ulla og Dragen” bliver en stor sten på turen til et ”drageæg” og ”Rævens hule” er ved roden af et træ.

Den voksne står for oplæsningen, mens børnene skal have øjne og øre på stilke. Dermed kan du selv lægge det engagement i fortællingen, som passer til dine børn.

Se vores video fra vores test af Natureventyr herunder. Appen Natureventyr findes til iPhone og Android. Du kan her læse en uddybende omtale af Natureventyr.

2. Skattejagten er altid en vinder

Alle børn ELSKER en skattejagt! Heldigvis er Danmark et godt sted for skattejægere, der samtidigt har en smartphone, men det har de fleste.

Det efterhånden gamle koncept geocaching virker stadig. En ”cache” er skatten. Det fede er, at du finder en RIGTIG skat. Den ligger gemt i en plastikkasse, et rør, en gammel kagedåse eller noget helt andet.

Skatten har en logbog og der ligger i det fleste tilfælde en lille ting, som andre skattejægere har efterladt. Måske en mønt, en figur, en origamifugl – ja det kan være mange forskellige ting. Reglen er, at du skal lægge en ting for at må tage en ting med hjem.

Når først du kommer i gang med geocaching åbner der sig en helt ny verden.

Du starter med appen Geocaching. Den findes til Android-telefoner og iPhone. Du kan også læse vores store guide til geocaching her. Herunder kan du se vores introvideo til digital skattejagt.

3. Hvor langt har du gået på den kinesiske mur?

Vi kan ikke gå en runde på Le Mans-banen eller en tur på den kinesiske mur. Derimod kan vi gå i den danske natur og sammenligne vores distance med destinationer mange børn (og voksne) kender.

Når du sammen med ungerne har gået to kilometer, så kan du se, hvor meget af distancen på den kinesiske mur, I har tilbagelagt. Efter en tur på 8,8 kilometer svarer det til, at I har gået højden på Mount Everest.

Hvis ikke du kender detaljer om stederne, så hjælpen appen GetFeet med lidt info. Du kan også tjekke Wikipedia og lyde som en meget klog turistguide.

GetFeet er nok mest for større børn.

Du finder GetFeed til iPhone. Den findes desværre ikke på Android. Appen har tidligere heddet Walkadventure.

Når I kommer hjem

Efter en omgang frisk luft, så er det tilladt at slå sig ned i sofaen eller på værelset med snuden nede i skærmen.

Er der mere energi så tjek YouTube-kanalen Sofaskolen, der er oplagt, når den står på hjemmeundervisning.

Derefter kan du som voksen kaste dig over 6.000 gratis retrospil eller tjekke denne guide, hvor vi fortæller, hvordan du kan søge på tværs af streamingtjenesterne.

Mere til historien

Kom gerne med flere tips til ting der kan engagere børn og vokse. Du kan bruge kommentarfeltet herunder.

Hvordan undgås at børn sidder på deres telefoner i skolen 

Telefonen er et godt værktøj i skolen, men skal bruges med omtanke. Har du taget debatten om, hvordan dine børn bruger deres telefoner i skoletiden? 

(mere…)
Ved du, hvordan det digitale kørekort gælder på ferien?

TIP: Den digitale kørekort som app er langt fra altid nok, når du er på rejse.

(mere…)
Derfor skal du IKKE bruge mobilen til arbejdsmails på din ferie

Pas på når du scroller mail-indbakken igennem på mobilen i ferietiden.

(mere…)
5 tips til dig der køber en brugt smartphone

GUIDE: Spring de billigste brugte telefoner over, og bevar din sunde fornuft. Brug disse 5 konkrete råd, når du køber em brugt smartphone.

(mere…)
Sommer: Pas på mobilen i varmen

TIP: Sand, vand og fugt er gift for mobilen. Her kan du læse, hvordan du passer bedst på mobilen i sommervarmen.

(mere…)
Forsikringen dækker: Del bare feriebillederne på Facebook og Instagram

TIP: Forsikringen dækker indbrud, også selvom du har lagt feriebilleder på Facebook og skrevet, at du er bortrejst.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram