Apple afviser Microsoft xCloud og Google Stadia i App Store

Spilservices som xCloud og Stadia er ikke velkomne i App Store hos Apple. Microsoft har dog ikke opgivet en iOS-lancering.

Xbox Game Pass Ultimate
Xbox Game Pass Ultimate er ikke velkommen på iOS. Microsoft har dog ikke opgivet, at lancere xCloud på Apples platform (Foto: Microsoft)

Online spil-streamingservices som Microsoft xCloud og Google Stadia er ikke velkomne i Apples appbutik App Store. Årsagen er, at Apple ikke har mulighed for at gennemgå og godkende de individuelle spil, som ligger på spil-services. Både xCloud og Stadia overtræder, ifølge Apple, de guidelines, der ligger for brugen af App Store.

I et statement, som Microsoft har sendt til The Verge, beskyldes Apple for at behandle spil anderledes i App Store end andre media-services.

Xbox Game Pass Ultimate giver adgang til over 100 spiltitler, men altså ikke på Apples platform.

- ”Vi er forpligtet til at finde en vej, så vi kan bringe cloud gaming med Xbox Game Pass til iOS-platformen,” lover Microsoft i deres officielle udmelding.

Med til historien hører, at Apple har deres egen betalings-spilplatform, Apple Arcade.

I forbindelse med konflikten har Microsoft lukket betatesten af xCloud på iOS. Tidligere var betatesterne informeret om, at testen sluttede den 11. september – altså nogle dage før den planlagte lancering af xCloud den 15. september 2020.

Hvor meget magt skal techgiganterne have?

Apple restriktive holdning overfor Microsoft xCloud og Google Stadia lander midt i debatten om den magt, at de store techvirksomheder sidder på. Det gælder danske Kodas kamp mod Google og YouTube, der har ført til at dansk musik er blokeret på YouTube. En anden tilsvarende sag er Googles blokering af en app fra Jesperhus Feriepark og DRs populære børneapp Ramasjang.

Jesperhus har ændret deres indhold, så det kan passere Googles censur. DR nægter derimod at diskutere indhold med Google. Efter massiv medieomtale er Ramasjang-appen pludselig igen tilgængelig på Android – uden DR har ændret indholdet.

Xbox Game Pass Ultimate kommer i øvrigt til Samsung Galaxy Note20 Ultra senere på året. Det oplyste Samsung i forbindelse med lanceringen af Galaxy Note20-serien.

Du kan få mere viden om cloud-spilservices, særligt Google Stadia, i denne podcastepisode - #62. Her har jeg talt med spileksperten Thomas Bense fra Pixel.tv.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Microsoft Xbox Game Pass Ultimate giver blandt de 100 titler adgang til Minecraft Dungeons, Forza Horizon 4 og Gears of War 5 Ultimate Edition – samt en masse andre – mod betaling.

Min mening om MacBook Pro 13" med M2-chip

EP112: På nogle få minutter får du hovedkonklusionerne i min anmeldelse af MacBook Pro 13" (M2). Lyt med her.

(mere…)
Sådan er iOS 16 - her er vores førstehåndsindtryk

PREVIEW: Efter lidt over to uger med iOS 16 installeret på min iPhone, er jeg nu klar med mine førstehåndsindtryk.

(mere…)
Apple bekræfter iPad ikke længere vil være HomeKit Hub

Når de næste store iOS 16, iPadOS 16 og macOS Ventura opdateringer er klar, betyder det, at iPads ikke længere kan bruges som HomeKit Hub.

(mere…)
Så vild er MacBook Pro 13-tommer med M2-chip

TEST: Ydelsen er mærkbart forbedret på MacBook Pro 13-tommer (M2), men designet er det samme. Læs min test her.

(mere…)
Internet Explorer er sendt på pension

Microsoft sender Internet Explorer browseren på pension efter næsten 27 års tro tjeneste.

(mere…)
Apple på vej med iPad Pro med M2-chip og trådløs opladning

Apple kan være på vej med trådløs opladning til iPad for første gang samt med den nye M2-chip.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
34 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram