Apple afviser Microsoft xCloud og Google Stadia i App Store

Spilservices som xCloud og Stadia er ikke velkomne i App Store hos Apple. Microsoft har dog ikke opgivet en iOS-lancering.

Xbox Game Pass Ultimate
Xbox Game Pass Ultimate er ikke velkommen på iOS. Microsoft har dog ikke opgivet, at lancere xCloud på Apples platform (Foto: Microsoft)

Online spil-streamingservices som Microsoft xCloud og Google Stadia er ikke velkomne i Apples appbutik App Store. Årsagen er, at Apple ikke har mulighed for at gennemgå og godkende de individuelle spil, som ligger på spil-services. Både xCloud og Stadia overtræder, ifølge Apple, de guidelines, der ligger for brugen af App Store.

I et statement, som Microsoft har sendt til The Verge, beskyldes Apple for at behandle spil anderledes i App Store end andre media-services.

Xbox Game Pass Ultimate giver adgang til over 100 spiltitler, men altså ikke på Apples platform.

- ”Vi er forpligtet til at finde en vej, så vi kan bringe cloud gaming med Xbox Game Pass til iOS-platformen,” lover Microsoft i deres officielle udmelding.

Med til historien hører, at Apple har deres egen betalings-spilplatform, Apple Arcade.

I forbindelse med konflikten har Microsoft lukket betatesten af xCloud på iOS. Tidligere var betatesterne informeret om, at testen sluttede den 11. september – altså nogle dage før den planlagte lancering af xCloud den 15. september 2020.

Hvor meget magt skal techgiganterne have?

Apple restriktive holdning overfor Microsoft xCloud og Google Stadia lander midt i debatten om den magt, at de store techvirksomheder sidder på. Det gælder danske Kodas kamp mod Google og YouTube, der har ført til at dansk musik er blokeret på YouTube. En anden tilsvarende sag er Googles blokering af en app fra Jesperhus Feriepark og DRs populære børneapp Ramasjang.

Jesperhus har ændret deres indhold, så det kan passere Googles censur. DR nægter derimod at diskutere indhold med Google. Efter massiv medieomtale er Ramasjang-appen pludselig igen tilgængelig på Android – uden DR har ændret indholdet.

Xbox Game Pass Ultimate kommer i øvrigt til Samsung Galaxy Note20 Ultra senere på året. Det oplyste Samsung i forbindelse med lanceringen af Galaxy Note20-serien.

Du kan få mere viden om cloud-spilservices, særligt Google Stadia, i denne podcastepisode - #62. Her har jeg talt med spileksperten Thomas Bense fra Pixel.tv.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Microsoft Xbox Game Pass Ultimate giver blandt de 100 titler adgang til Minecraft Dungeons, Forza Horizon 4 og Gears of War 5 Ultimate Edition – samt en masse andre – mod betaling.

Sådan sletter du automatisk apps der ikke bruges på din iPhone

TIP: Der kan frigøres hukommelse på din iPhone eller iPad ved automatisk at slette ubrugte apps. Se her hvordan du gør.

(mere…)
Sådan tager du screenshots på Pixel 7 Pro

TIP: Læs her hvordan du tager screenshots på Google Pixel 7 og Pixel 7 Pro – og hvor du finder dem.

(mere…)
Analytiker: Apple klar med foldbar iPad før foldbar iPhone

Der har i årevis været rygter om foldbare Apple-enheder. Nu siger analytikeren Ming-Chi Kuo, at det sker i 2024. Foldbar iPad kommer først.

(mere…)
Microsoft investerer milliarder i chatrobot

Microsoft investerer for tredje gang i ChatGPT. Danske universiteter er ikke begejstrede for chatrobotten.

(mere…)
Apple Reality Pro headset – de nyeste rygter 

Detaljerede beskrivelser af Apple Reality Pro - et kommende VR-headset - er kommet frem i en rapport fra Bloombergs Mark Gurman.

(mere…)
Apple klar med sikkerhedsopdatering til gamle iPhones

Den næsten 10 år gamle iPhone 5S, samt iPhone 6 og iPhone 6 Plus er nogle af de modeller, som kan downloade en ny opdatering.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
34 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram