Google har slettet populær DR-app

Ramasjang-appen indeholder “skildringer af tobak og farlige aktiviteter”, mener Google. DR vil ikke diskutere indhold med Google.

Ramasjang-app
Ramasjang-appen er for stærk for børn. Kristian med lakridspiben er for meget for tech-giganten Google (Foto: DR / MereMobil.dk)

Amerikanske techgiganters censurering af dansk indhold kan undre. Således rammes Danmarks Radios hæderkronede børne- og ungdomsafdeling nu af Googles logikker.

Google har ganske simpelt fjernet DR’s populære Ramasjang-app. Det skriver Politiken.

For godt et år siden gik det ud over forlystelsesparken Jesperhus Feriepark. Her mente Google, at indhold som Jungledyret Hugo og hans venner var “uegnet for børn”.

I tilfældet Ramasjang skriver Googles Play Team ifølge Politiken i en mail til DR, at Ramasjang-app’en ikke længere er tilgængelig på Play, fordi den bryder med flere af Googles Families Policy Require.

“Den (app’en, red.) indeholder skildringer af tobak, piber og farlige aktiviteter, der ikke er passende for børn, som er under 13”, står der ifølge avisen i mailen.

DR’s mediedirektør, Henriette Marienlund, fortæller at Google siden 2019 har klaget over lakridspiber mindst ni gange, og at fjernelsen af app’en – som er sket over en weekend – er tegn på en forværring af censureringen fra Googles side.

– “Vi har noget indhold, vi mener, har værdi over for danske børn med danske værdier, og så kommer der en global aktør på den her måde og vil redigere vores indhold. Det går simpelthen ikke”, siger Henriette Marienlund til Politiken.

Googles argumenter er ikke kun, at app’en opfordrer børn til at være voldelige, når man i et spil med Onkel Reje skal tæske ninjaer, men også at app’en ikke opfylder krav til information om brug af brugernes data.

-“Apps, der glamouriserer indtag af alkohol, tobak eller stoffer. Apps, der skildrer eller opfordrer til umotiveret vold eller farlige aktiviteter, der involverer det tiltænkte publikum”, er indhold som Google ikke tillader, skriver Google til DR.

DR kan ikke være “ligeglade”

DR kunne se stort på Google, men er klemt af public service-forpligtelserne, som forpligter DR til at være tilgængelig der, hvor børnene er. Og her kommer man ikke uden om Google Play – og for den sags skyld Apples App Store.

Henriette Marienlund drager paralleller med den igangværende musik-krig mellem Youtube og da danske musikere i brancheorganisationen Koda.

Krigen handler om afregning af den streamede musik, og betød for knap en uge siden, at YouTube, der ejes af Google, har blokeret for at danske brugere kan høre dansk musik.

DR diskuterer ikke indhold med Google

Googles danske kommunikationschef, Jesper Vangkilde, siger til Politiken, at “man er nødt til at sætte en grænse et sted”.

Den grænse mener Henriette Marienlund hører til i Danmark og hos DR. Hun siger til Politiken, at man i DR hele tiden skal diskutere, hvad der er godt og dårligt børneindhold. 

– “Men jeg skal ikke diskutere det med Google”, siger hun.

Brugere, der allerede har hentet app’en, vil stadig kunne finde den på deres smartphone eller tablet, men det vil ikke være muligt at opdatere den.

Efter megen omtalte af Googles censur overfor DR, har techvirksomheden skiftet mening. Derfor kan DR Ramasjang igen hentes via Google Play Store på Android-telefoner.

VIL DU OPDATERES? ⚡️ Vi vender dig tre gange om ugen de seneste technyheder i indbakken. Blandt alle tilmeldte finder vi hver måned en vinder af en powerbank fra GreyLime. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst. Læs mere om konkurrencen her.


Mere til historien

Ifølge Googles danske kommunikationschef, Jesper Vangkilde, bruger Google den uafhængige tredjepart International Age Rating Coalition (IARC) til at vurdere indholdet i deres butik. IARC har globalt anerkendte standarder for klassificering af indhold til forskellige aldersgrupper.

Danske børne-apps er bedst til at beskytte børns data

En ny undersøgelse viser, at danske apps til børn er bedre til at beskytte børns data end udenlandske apps.

(mere…)
5 billige headsets med ledning til børn

GUIDE: Mine børn skal have et sæt billige hovedtelefoner med ledning til skolebrug. Her er 5 headsets, som jeg har overvejet at købe.

(mere…)
Farvel til app-kaos: Ny ”rejsekort” app ventes

En ”superapp” skal samle Rejsekort, Rejseplan og Rejsebillet ét samlet sted.

(mere…)
Google klar med to års ekstra opdateringer

To års yderligere OS-opdateringer end tidligere lovet er på vej til udvalgte Pixel-modeller.

(mere…)
Google: Nye funktionsopdateringer til Android-telefoner samt Pixel

Her er de nyeste funktioner, som Google netop har frigivet til Android-telefoner og Pixel-telefonerne.

(mere…)
Har Google droppet deres Pixel 2-tablet?

KORT NYT: Som en opfølgning på en tidligere artikel gør vi nu forvirringen en lille smule større.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
19 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram